Artdeco Eyeshadow Base

Laatst schreef ik een review over de nieuwe Catrice oogschaduwbasis. Een prima product, maar geen wondermiddel en ik was er dan ook niet echt onder de indruk. Vlak voordat ik die had gekocht was de oogschaduwbasis van Artdeco echter al in m’n mandje beland. Inmiddels heb ik ook deze basis geprobeerd en is het dus tijd voor een review!


De Eyeshadow Base van Artdeco komt in een klein zwart potje en de basis heeft een lichte huidskleur met wat glittertjes. Niets opvallends hoor, en ook bij het aanbrengen zie je gelukkig weinig terug van de kleur en de glitters. Arteco belooft je dat deze basis je oogschaduw intenser maakt, langer laat zitten en waterproof maakt. Vooral het langer laten zitten vind ik belangrijk bij een basis.


En goed nieuws! Deze basis doet het bij mij stukken beter dan de Catrice oogschaduwbasis. Zelfs een beetje vergelijkbaar met de Urban Decay Primer Potion. Qua structuur is de basis wel heel anders – ik verwachte een vrij dik en stroef product, maar de basis is juist relatief zacht en zelfs een beetje vettig als je ‘m aanbrengt. Hij droogt echter dan al snel op.

Met deze basis zit mijn oogschaduw na een lange werkdag gewoon nog wel prima op z’n plek en heb ik geen last van creasen (en het bijbehorende plakkerige gevoel – iew). Ik moet wel zeggen dat ik een beetje angstig werd van het woord “parfum” in het ingrediëntenlijstje, maar tot nu toe heb ik er nog geen last van gehad.

Positief verrast door deze oogschaduwbasis, dat ben ik! Als ik een minpuntje zou moeten noemen dan is het misschien wek de verpakking, zo’n potje is natuurlijk niet al te handig en hygiënisch. Maar dat vergeef ik Artdeco maar. De Artdeco Eyeshadow Base kost €6,95 voor een potje van 5ml. Artdeco kun je onder andere bij verscheidene Douglas vestigingen vinden en uiteraard in hun webshop!

  1. Klinkt goed! Ik vind het juist altijd wel makkelijker als oogschaduwbasis in een potje komt, dat werkt lekker snel, maar heel hygiënisch is het inderdaad niet.

  2. Super leuk dat je hier een review over schrijft, deze basis staat al een tijdje op mijn wishlist!
    Niet omdat het zo’n grote uitgave is, maar simpelweg om dat ik niet zo vaak bij Douglas kom :’)

  3. Op de één of andere manier had ik verwacht dat het een vet duur merk was, maar dat valt nog best wel mee! Klinkt wel als een goede oogschaduwbasis 🙂

  4. Artdeco is voor mij een vrij onbekend merk. Wist daardoor ook niet dat ze een oogschaduwbasis verkopen. Maar ziet er wel fijn uit! Als mijn essence oogschaduwbasis op is zal ik snel even een kijkje wagen bij het artdecoschap.

  5. Dat klinkt als een fijne oogschaduwbasis! Wel een beetje jammer dat het in een potje zit, gelukkig merk je nog niks van de parfum! 😮 Ik gebruik zelf de eyeshadow primer van etude house, mensen vergelijken die ook met die van UD. Misschien moet je die een keer proberen als deze op is haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *