Stephanie Duval – How Blogs Work

Na het boek van Zoë uitgelezen te hebben, had ik eigenlijk wel behoefte aan een boek van een blogger wat ook echt over bloggen ging. En het boek How Blogs Work is zo’n boek. Vol met tips voor beginnende en gevorderde bloggers, geschreven door Stephanie Duval. Zij is zelf een Belgische blogster en heeft haar ervaringen gebundeld in dit boek. Ook komen andere Belgische en Nederlandse bloggers aan het woord.En laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik vind het niet zo’n goed boek. Of nou, eigenlijk wel als je de doelgroep bent, maar ik ben dat denk ik niet. Het boek heeft een behoorlijk commerciële insteek en is meer gericht op het professioneel bloggen. Bloggen met als doel er geld mee te verdienen of je merk bekender te maken dus. Sommige bloggers kiezen er bewust voor om vanaf het begin af aan al hierop gefocust te zijn en zelf ben ik daar niet zo’n fan van, omdat je vaak al merkt dat diegene met wat minder passie aan de blog werkt en niet perse als doel heeft om zijn/haar eerlijke mening en ervaringen te delen.


Voor bloggers die ooit begonnen zijn met bloggen als hobby en nu steeds succesvoller worden is het denk ik wel best een goed en inspirerend boek. En voor die bloggers heb ik zeker weten een hoop respect, want dat vind ik wel erg knap! In het boek vind je namelijk best veel tips over hoe om te gaan met mediabureau’s, advertorials en het nog beter en gefocust maken van je blog. In die zin vind ik het boek wel nuttig, ook voor mensen zoals ik die niet perse als focus hebben om geld te verdienen met hun blog. Maar wel al zo lang bloggen dat je blog wel eens een goede opfrisbeurt kan gebruiken.


Wel heel leuk en inspirerend vind ik trouwens de interviews met verschillende bloggers, die verdeeld over het boek te vinden zijn. Ik kende maar 1 blog ervan haha, maar daardoor is het ook wel leuk om te lezen omdat je gelijk nieuwe blogs ontdekt! En het zijn veel verschillende soorten bloggers – niet alleen beauty, maar ook veel lifestyle, fashion en interieur. Vaak vertellen ze over hoe ze op het idee van hun blog gekomen zijn en hoe hun blog steeds groter is gegroeid, voorzien van fijne tips.

Mijn mening over How Blogs Work is dus best wel een beetje verdeeld. Ja het is interessant en leerzaam, maar ook misschien net te commercieel en teveel gericht op het geld verdienen met bloggen. Dat maakt de tips die erin staan natuurlijk niet minder nuttig en als je ‘m in de boekhandel tegen komt, blader er dan zeker eens doorheen. Of bestel ‘m bij bijvoorbeeld bol.com!

Verder Bericht

Vorige Bericht

13 Reacties

 1. Eline 16 februari 2015

  Het lijkt me best een nuttig boek, bedrijven proberen soms flink misbruik te maken van kleine blogs of beginnende bloggers, dat heb ik helaas zelf ook ondervonden. Zo’n boek was op dat moment denk ik heel nuttig geweest!

 2. lonneke 16 februari 2015

  Mhh balen dat ‘ie wat tegenvalt!
  Hij leek me in eerste instantie wel interessante maar denk dat ik hem toch skip!
  Liefs Lonneke

 3. Svenja 16 februari 2015

  Jammer dat het boek een commercieel uitgangspunt heeft. Desondanks ben ik toch wel erg benieuwd naar het boek, hoe meer ik leer over bloggen, hoe beter. En ik heb echt het gevoel dat ik nog veel kan leren op het gebied van bloggen.

 4. Mariëlle 16 februari 2015

  Ik was (en ben) erg benieuwd naar dit boek, gewoon omdat je nooit bent uitgeleerd!

 5. Nicole 16 februari 2015

  Wat een leuk boek zeg. Die zou ik graag een keer lezen!

 6. Kirsten 16 februari 2015

  Dit boek lijkt me best wel interessant (:!

 7. Maaike 16 februari 2015

  Ik ben er nu eigenlijk best benieuwd naar geworden! 🙂

 8. Liset 16 februari 2015

  Ik denk dat ik hem wel interessant vind! Het zakelijke kantje heb ik nog niet eerder toegelicht gezien in een boek, dus ook leuk om meer over de andere kant te weten te komen.

 9. Manon 16 februari 2015

  Dit lijkt me wel een heel interessant boek

 10. Jana 16 februari 2015

  Duidelijke review! Het leek me altijd een interessant boek maar het commerciële interesseert me niet zo veel dus ik ga op zoek naar een ander tof blogboek!

 11. Tania 17 februari 2015

  Ik heb het boek ook en vond het best wel interessant. Ik ben natuurlijk nog niet zo lang met mijn blog bezig, dus was het wel interessant om te weten wat je allemaal kan doen.

 12. Deisy 18 februari 2015

  Ik begrijp volkomen wat je bedoelt met die commerciële insteek, maar ik denk dat dit boek gewoon alle facetten van bloggen heeft proberen te vertellen (en tegenwoordig hoort kennelijk dus geld verdienen er ook bij). Ik denk uiteindelijk ook dat de mensen die passie en liefde voor bloggen hebben uiteindelijk over zullen blijven. Het blijft namelijk hard werken en als je iets met tegenzin doet, zal je snel ook door de mand vallen. In ieder geval heel tof dat je zo’n eerlijke review hebt gegeven en op de kijk wat betreft commercie. Liefs, Deisy

 13. Danielle 18 februari 2015

  Goed dat je er eerlijk over bent. Dat maakt mij weer aan het twijfelen. Ik heb een aantal blog boeken op het oog.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén