MAC Prep + Prime Fix+

Fix+ van MAC is zo’n product wat al tijden op de wishlist staat. Een product waar ik direct van toe zal geven dat het echt geen must-have is en waar je ook prima zonder kan. Maar wat toch interessant blijft. Uiteindelijk besloot ik laatst ‘m toch maar eens te kopen!


Fix+ is een finishing spray, een waterig goedje in een sprayflacon wat je na het opmaken over je make-up kunt sprayen om het poederige weg te nemen. Je kunt ‘m ook gebruiken voordat je je dagcrème aanbrengt, of tussendoor om je make-up wat op te frissen. MAC omschrijft het zelf als “een waterval van vitaminen en mineralen die de huid verfrist en de make-up afwerkt”. Het product komt in een mooi vormgegeven, mat plastic verpakking met een spray dop die je door te draaien kunt afsluiten.

In eerste instantie gebruikte ik ‘m alleen na m’n make-up.. En merkte ik al snel dat ik die stap volledig begon te vergeten. Fix+ lag al snel ongebruikt in een mandje, ondanks dat het wel best goed werkt om je make-up wat minder poederig te laten ogen. Maar ik vergeet het gewoon in de haast ’s ochtends en bovendien heb ik vaak dat m’n wimpers dan ineens aan elkaar gaan plakken ervan! Sinds een paar dagen gebruik ik ‘m echter als eerste stap voordat ik crème op doe en dat bevalt eigenlijk wel een stuk beter. Het is lekker fris en op een of andere manier smeert je crème dan ook fijner en beter uit. En het lijkt me een fijn product in de zomer om tussendoor even je gezicht mee op te frissen!

Een beetje een twijfelgeval vind ik het, MAC Fix+. Het is zeker geen slecht product, maar wel een beetje duur voor iets wat ik af en toe eens gebruik en waar ik niet heel erg van onder de indruk ben. Als je trouwens een echt goede setting spray zoekt dan zou ik eerder voor de All Nighter van Urban Decay gaan, die heb ik ook weleens gehad en die zorgt er echt voor dat je make-up langer blijft zitten. MAC Prep + Prime Fix+ kost €16,50 en kun je onder andere bij de MAC Pro Store, MAC Counters en online bij Douglas kopen.

  1. Ik heb hem ook en bij mij lag hij ook snel ergens in een bakje! Zelf gebruik ik hem nu ook op mijn foundationspons of kwast nat te maken zodat mijn foundation wat natuurlijker uitsmeert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *