Ciaté Underwear basecoat & Speed Coat topcoat

Tijdens de Bijenkorf after-christmas sale kocht ik niet alleen de Ciaté adventkalender (swatches zie je hier, hier en hier) met 50% korting, maar ook de basecoat en topcoat van dit merk. Alles van Ciaté had namelijk 50% korting en dat is natuurlijk niet verkeerd! De basecoat en topcoat had ik al eens en bevielen me best goed, dus kocht ik ze opnieuw.


Beide nagellakken zitten in de bekende Ciaté flesjes maar hebben deze keer geen strikje. De basecoat heet Underwear en de topcoat Speed Coat. Ciaté belooft dat de basecoat ervoor zorgt dat je nagellak beter blijft zitten en de kleur van je nagellak niet in je nagels trekt. De topcoat beschermt uiteraard je manicure tegen slijtage. Bijkomend voordeel is dat de topcoat ook nog eens sneldrogend is – iets wat ik echt een must vind.

Maar zijn ze fijn? De basecoat vind ik prima maar ik heb niet het idee dat het echt een wondermiddel is. Het helpt zeker om m’n nagellak langer te laten zitten en de kleur niet in je nagels trekt. Maar ik heb al aardig wat basecoats geprobeerd en deze werkt wat mij betreft gewoon gemiddeld. De topcoat is daarentegen wel echt super fijn! Hij droogt namelijk echt snel – vergelijkbaar met de sneldrogende topcoats van bijvoorbeeld INM en Seche Vite. En ik vind het effect wel mooi van de topcoat want hij laat je nagellak mooi glanzen. Ja, de topcoat is gelukkig wel een winnaar!

In combinatie met elkaar werken ze gewoon goed en kan ik gerust 3-4 dagen genieten van een manicure zonder slijtage. Dat is voor mijn slappe nagels zeker niet slecht! En zelfs daarna durf ik er nog wel mee rond te lopen, aangezien ik dan niet het probleem heb dat nagellak echt gaat chippen. Een beetje slijtage kan geen kwaad. Minder tof zijn wel de prijs en verkrijgbaarheid. Zo zijn ze normaal zo’n €11 per stuk en volgens mij is Ciaté niet meer zo makkelijk in Nederland te vinden, in ieder geval niet meer bij bijvoorbeeld Bijenkorf en Ici Paris XL. Wel soms bij Big Bazar trouwens, al heb ik deze basecoat en topcoat er nog niet gezien. Mocht je trouwens een goede sneldrogende topcoat willen proberen – INM Out The Door is een aanrader! Die kun je onder andere hier en op eBay bestellen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

7 Reacties

 1. Mariëlle 28 februari 2015

  Jammer van de basecoat, maar de topcoat klinkt inderdaad goed. Ik weet niet hoe snel jouw aanrader droogt, maar ik gebruik zelf een turbo topcoat van Miss Sporty. Die vind ik ook erg fijn 🙂

 2. Sophie 28 februari 2015

  Jammer dat de basecoat niet heel erg bijzonder is 🙂 Ik heb er allemaal niet het geduld voor, haha! De sneldrogende topcoat klinkt wel heel erg fijn!

 3. Maaike 28 februari 2015

  De topcoat klinkt erg goed! Ik vind de producten er ook ontzettend mooi uitzien <3

 4. Lotte 28 februari 2015

  Ik vind het zo jammer dat Ciaté vrij prijzig is! De topcoat lijkt me wel fijn, daar heb ik op zich ook wel meer geld voor over.

 5. Kimberly 28 februari 2015

  Ik ben nu heel erg benieuwd naar de topcoat! Ziet er goed uit!

 6. Andrea 28 februari 2015

  Klinkt goed! Ik vind de ciate lakjes heel leuk! Jammer dat ze in nl niet zo goed meer te krijgen zijn.

 7. Beautyjuf 4 maart 2015

  Ik deel jouw mening helemaal! De basecoat is prima, maar niet ‘je van het’. De topcoat daarentegen werkt fantastisch! Inderdaad, deze zorgt ervoor dat de nagellak ook snel droogt. Zo fijn! Voor mij is met name de topcoat een toppertje.

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén