Ciaté advent kalender 2014 – dag 6 tot en met 10

Eerder liet ik jullie al de swatches zien van de eerste 5 flesjes die ik uit de Ciaté adventkalender van 2014 viste. Inmiddels zijn we al ruim 5 dagen verder en heb ik weer een boel nieuwe kleurtjes. Tijd voor swatches!


Dit kleurtje vind ik best tof, neon roze! Electronica heeft wel 3 laagjes nodig om echt goed dekkend te zijn (bij twee laagjes zie je het randje van je nagels er nog doorheen). Hij droogt semi mat op en voor een extra knallend effect kun je er dus nog een topcoat over aanbrengen. Leuk voor de zomer!


Van tevoren had ik al gezien dat in de kalender ook flesjes zitten met losse glitter. Dat kan je gebruiken in nail-arts, of je bedekt je hele nagels ermee voor een super sparkly effect (check deze tutorial). Eeeeeerlijk gezegd maak je mij daar niet zo gelukkig mee en als ik niet dit artikel had gemaakt, had ik het waarschijnlijk nooit gebruikt. Het effect is wel super opvallend en tof, maar het is zoveel gedoe om de glitters op je nagels te krijgen (en ook weer er vanaf). Dit roze, holografische kleurtje heet Prima Ballerina.


Runway Ribbon is ook zo’n potje met glitter, alleen dan in het rood. Super kerstig, maar wederom niet iets wat ik vaker zal gebruiken. Ik bracht ze trouwens allebei aan over een net aangebrachte basecoat. Doe dit per nagel (dus een goede laag basecoat en direct de glitter erop strooien), anders is de basecoat al weer te droog voor de glitters om te kunnen blijven plakken.


Brocade Parade vind ik wel weer best leuk. Een doorzichtige lak met verschillende vormen en kleuren glitters erin. Geeft na 1 laagje al aardig wat glitter af en ik vind ‘m best leuk over roze!


Aamzing GRacie is niet zo mijn ding, want na 2 laagjes is hij nog niet echt dekkend. Wel zo’n ideaal nude kleurtje die toch zo licht is dat hij je nagels er niet “viezig” uit laat zien en ook heel handig voor een french manicure. Dat soort dingen draag ik echter zelf niet, dus ik denk dat ik ‘m eerder als basecoat ga gebruiken (dat doe ik wel vaker, werkt best goed!).

Een beetje een gemixte review deze keer dus. De losse glitterlakken vind ik niet zo interessant en misschien zelfs een beetje jammer. De andere kleurtjes vind ik wel best oké, met het neon roze kleurtje als favoriet! Ik weet niet of je de kalender nog kunt vinden bij Bijenkorf (of de losse Ciaté lakken, want daarop kreeg je ook 50% korting en die zag ik afgelopen weekend nog wel staan), anders kun je wellicht losse kleurtjes bij Ici Paris XL of Big Bazar vinden!

  1. Mooie nagellakjes, maar de laatste vind ik toch wel het mooist. Vind dit een prachtig licht kleurtje, een witte zou ik bijvoorbeeld niet zo snel dragen, deze wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *