Catrice Prime and Fine eyeshadow base

Primer Potion van Urban Decay is wat mij betreft een van de beste oogschaduw bases die er is. Maar mijn gezicht heeft soms de neiging om ineens allergisch te worden voor een product en dat gebeurde helaas ook met UDPP. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe oogschaduwbasis. Ik zag dat Catrice een nieuwe basis aan het vaste assortiment zou gaan toevoegen en toen ik bij een Kruidvat vestiging het nieuwe assortiment vond, moest hij mee!


De verpakking van deze Prime and Fine Eyeshadow Base doet je in eerste instantie misschien meer denken aan concealer. Ik had eerst niet eens door dat het de oogschaduwbasis was, haha. Maar de verpakking vind ik best mooi en lekker compact. Hij heeft zo’n simpele lipgloss-achtige applicator. Best prima, al krijg je dan vaak niet alles uit de verpakking. De basis is heel licht getint, maar zie je uiteindelijk op je ooglid niet zoveel meer van terug. Zo goed als kleurloos dus en geen glitter erin. Dat vind ik zelf wel het fijnst want dan beïnvloedt het de kleuren van je oogschaduw niet. Net als bij UDPP hoef je er maar een dun laagje van aan te brengen.

En werkt het? Redelijk goed! Niet zo goed als UDPP bij mij, maar hij doet het zeker niet slecht. Hij maakt de kleuren van je oogschaduw sowieso gelijk al intenser. Ik heb zelf wel behoorlijk vettige oogleden en maar weinig primers redden het de hele dag. Ook deze van Catrice houdt het niet de hele dag vol, maar wat mij betreft wel goed genoeg voor de prijs. Beter dan bijvoorbeeld de primers van Hema en Essence! En persoonlijk vind ik de verpakking veel mooier, al is dat natuurlijk niet het meest belangrijke.

Voor de prijs, €3,59, is deze Prime and Fine Eyeshadow Base van Catrice een prima optie om eens te proberen. Ik vind ‘m vooral goed scoren op het intenser maken van de kleuren van je oogschaduw. Mocht je echt op zoek zijn naar een oogschaduwbasis die er voor zorgt dat je ooglook de hele dag blijft zitten, dan raad ik je toch eerder primers aan als Urban Decay Primer Potion en Too Faced Shadow Insurance.