Catrice Prime and Fine eyeshadow base

Primer Potion van Urban Decay is wat mij betreft een van de beste oogschaduw bases die er is. Maar mijn gezicht heeft soms de neiging om ineens allergisch te worden voor een product en dat gebeurde helaas ook met UDPP. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe oogschaduwbasis. Ik zag dat Catrice een nieuwe basis aan het vaste assortiment zou gaan toevoegen en toen ik bij een Kruidvat vestiging het nieuwe assortiment vond, moest hij mee!


De verpakking van deze Prime and Fine Eyeshadow Base doet je in eerste instantie misschien meer denken aan concealer. Ik had eerst niet eens door dat het de oogschaduwbasis was, haha. Maar de verpakking vind ik best mooi en lekker compact. Hij heeft zo’n simpele lipgloss-achtige applicator. Best prima, al krijg je dan vaak niet alles uit de verpakking. De basis is heel licht getint, maar zie je uiteindelijk op je ooglid niet zoveel meer van terug. Zo goed als kleurloos dus en geen glitter erin. Dat vind ik zelf wel het fijnst want dan beïnvloedt het de kleuren van je oogschaduw niet. Net als bij UDPP hoef je er maar een dun laagje van aan te brengen.

En werkt het? Redelijk goed! Niet zo goed als UDPP bij mij, maar hij doet het zeker niet slecht. Hij maakt de kleuren van je oogschaduw sowieso gelijk al intenser. Ik heb zelf wel behoorlijk vettige oogleden en maar weinig primers redden het de hele dag. Ook deze van Catrice houdt het niet de hele dag vol, maar wat mij betreft wel goed genoeg voor de prijs. Beter dan bijvoorbeeld de primers van Hema en Essence! En persoonlijk vind ik de verpakking veel mooier, al is dat natuurlijk niet het meest belangrijke.

Voor de prijs, €3,59, is deze Prime and Fine Eyeshadow Base van Catrice een prima optie om eens te proberen. Ik vind ‘m vooral goed scoren op het intenser maken van de kleuren van je oogschaduw. Mocht je echt op zoek zijn naar een oogschaduwbasis die er voor zorgt dat je ooglook de hele dag blijft zitten, dan raad ik je toch eerder primers aan als Urban Decay Primer Potion en Too Faced Shadow Insurance.

Verder Bericht

Vorige Bericht

25 Reacties

 1. Laura Steenks 25 februari 2015

  Fijne review! Ik denk dat ik ‘m gewoon ga kopen. Het is zo jammer dat Urban Decay en Too Faced nu zo lastig verkrijgbaar zijn. Anders had ik er denk daarvan een gekocht.

 2. Eline 25 februari 2015

  Fijne review. Hij lijkt me erg fijn voor die prijs.

 3. Liset 25 februari 2015

  Fijne review, heel duidelijk! Ik geef zelf de voorkeur aan de oogschaduwbasis van Make-up Studio, die vind ik zelfs nog beter, vele malen beter dan die van Too Faced. Wat een ontdekking was dat 🙂

 4. Sonja 25 februari 2015

  Lijkt me ook fijn. Gebruik altijd een primer.

 5. Eline 25 februari 2015

  Ik denk dat ik deze oversla. Ik heb recent veel goeds gelezen over de oogschaduwbasis van Artdeco, dus daar ben ik nieuwsgieriger naar 😉

 6. Mariëlle 25 februari 2015

  Wat heb je mooie foto’s gemaakt, de tube ziet er ook mooi uit. Ik heb alleen al zoveel gemengde reviews gelezen, dat ik het houd bij wat ik nu heb!

 7. wies 25 februari 2015

  Ik ben zelf ook fan van UDPP, ook vind ik mac paintpots heel fijn. Ik heb al genoeg primers liggen dus ik sla deze even over. Fijne review!

 8. Lotte 25 februari 2015

  Goede review! Ik vind de UDPP echt nog altijd 1 van de fijnste oogschaduwbasissen, omdat ‘ie zo lekker romig is tijdens het aanbrengen (ik krijg vaak droge plekjes van oogschaduwbasis). Ben wel benieuwd naar deze, hij klinkt goed voor een budgetproduct!

 9. Sophie 25 februari 2015

  Ik heb zelf Too Faced en die gebruik ik nog steeds dagelijks 🙂 Wat stom dat je er opeens allergisch voor bent geworden; misschien wat het product gewoon te oud of een beetje vies geworden dat je ’n nieuwe nodig hebt?

 10. Sharon 25 februari 2015

  Ik was hier wel benieuwd naar, maar toch jammer dat hij niet zo goed is als je UDPP. Wel een mooie verpakking inderdaad.

 11. Samantha 25 februari 2015

  Ik heb nog nooit de UDPP gebruikt, maar ik ben erg benieuwd naar deze! Ik gebruik er nu één van Essence, maar die vind ik eigenlijk helemaal niet zo fijn haha. Ik neem deze mee als ik hem tegenkom 🙂

 12. Maaike 25 februari 2015

  Ik gebruik eigenlijk nooit een primer voor mijn oogschaduw! Misschien toch maar eens proberen dan. Daar lijkt deze mij perfect voor 🙂

 13. loesblogt 25 februari 2015

  Ahh baale dat ie niet zo goed werkt als UDPP, ik las dit artikel juist omdat die van mij sinds gisteren toch wel hele sterke tekenen vertoont dat ie op aan het gaan is. Hoe toevallig! Ik vind de verpakking wel heel erg mooi. Misschien geef ik hem toch nog wel een kansje 😉 Je hebt trouwens weer prachtige foto’s gemaakt!

 14. Eline 25 februari 2015

  Wat een schitterende foto’s, en een hele fijne review 🙂

 15. Manon 25 februari 2015

  Wat jammer dat die niet zo heel goed werkt, mooie review heb je ervan gemaakt.

 16. Dionne 25 februari 2015

  Fijne review! Dat palette ziet er trouwens verdomd mooi uit!

 17. Amy 25 februari 2015

  Ik denk dat ik hem toch maar ga skippen en bij mijn Shadow Insurance ga blijven :p

 18. Rachel 25 februari 2015

  hele fijne en duidelijke review bedankt! ziet er trouwens erg goed uit allemaal en prachtige foto’s weer

 19. Nicole 25 februari 2015

  Wauw wat een mooie scherpe foto’s zeg! Super mooi gedaan. Ik weet niet zeker wat ik van de basis moet vinden, ik denk dat ik het toch maar bij mijn ELF primer van een euro houd.

 20. Danielle 25 februari 2015

  Leuk om te lezen wat jij ervan vind! Ik vind echt precies hetzelfde. Prima basis, maar niet voor mij. Ik kies liever voor die van TF die blijft wel tot ’s avonds laat zitten.

 21. Tania 25 februari 2015

  Ziet er goed uit. Ga deze toch eens proberen

 22. Lisa's Beautybabbels 25 februari 2015

  Wat een fijne, goede review.

 23. Marleen 25 februari 2015

  Voor een budgetmerk lijkt hij me fijn. De verpakking is sowieso al heel erg verbeterd 🙂 x

 24. Sandra (beautybysandra) 25 februari 2015

  Ik heb er ook al een review over geschreven. Dit is echt de beste budgetvariant die ik ooit geprobeerd heb. Die van Essence, waar iedereen laaiend enthousiast over was, werkte voor mij helemaal niet helaas. Ik ben dus blij dat ik eindelijk een goede oogschaduwbasis heb gevonden.

 25. Naomi 25 februari 2015

  Jij maakt echt prachtige foto’s zeg!

  Ik heb al een goede oogprimer, maar ik ga deze volgende keer toch eventjes bekijken.

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén