Yves Rocher Elixer 7.9 serum

Toen ik laatst met Lotte, Sharon en Esmay in Utrecht was (check het verslag hier), hadden Lotte en ik even een fangirl momentje bij het Vitamin E serum in The Body Shop. Een super fijn serum is dat, maar hij is wel prijzig (€20). Lotte zei toen dat het Elixer 7.9 serum van Yves Rocher ook heel fijn is en net wat betaalbaar. Ik nam die dan ook mee om eens te proberen!


En fijn? Ja, dat is hij eigenlijk wel. Heel blij werd ik er niet van toen ik het woord “parfum” in het ingrediëntenlijstje zag (ik kan er vaak niet zo goed tegen), maar daar heb ik nog geen problemen mee gehad. De verpakking vind ik wel stiekem een beetje irritant. Het is een dop met een pipetje en eerst dacht ik wauw fancy, maar in gebruik is het niet zo handig. Flesje in je rechterhand, dop in je linkerhand.. En dan? Je moet ‘m dus wel even ergens neer kunnen zetten.

Het serum zelf bevalt me daarentegen gelukkig wel prima! Het is een wat meer waterige substantie dan het Vitamin E serum van TBS en hij voelt ook net wat anders. Meer voedend, minder gladmakend. Voor mij is het voor nu een ideale basis voor de Neutral Face Cream die ik gebruik. Die was namelijk net niet voedend genoeg en in combinatie met het Yves Rocher serum is het juist perfect! Ik heb ook nog niet gemerkt dat het serum zorgt voor puistjes.

Ondanks de wat mij betreft ietwat onhandige verpakking vind ik het dus zeker een fijn serum! Natuurlijk kan het altijd beter en ik zou het geen wonderserum willen noemen, maar wel eentje die de perfecte aanvulling vormt op je gezichtsroutine. En hij is wat goedkoper dan die van The Body Shop – €16 in plaats van €20. Al staat hij voor €32 in de webshop en krijg je 50% korting.. Eerlijk gezegd heb ik het idee dat je altijd 50% korting krijgt bij Yves Rocher haha. De Elixer 7.9 lijn bestaat overigens uit nog meer huidverzorgingsproducten waar ik nu ook wel benieuwd naar ben!

  1. Weetje wat pas een fijn serum is? Het serum van Decubal op oliebasis. Voedend en verzachtend, maar zonder conserveringamiddelen, alcohol od parfum. Echt een aanrader voor jou!

    Liefs
    Rachel

  2. Leuke review! ik was hier altijd benieuwd naar, het lijkt me wel een interessant product, maar eigenlijk geloof ik niet echt in serums, wel in crèmes: geen idee waarom, het zit waarschijnlijk zo tussen mijn twee oren geknoopt.

    1. Bij mij doen crèmes over het algemeen ook veel meer voor m’n huid dan serums hoor! Maar ik vind een serum wel een fijne aanvulling op m’n huidverzorging. Net dat beetje extra als m’n crème niet voedend genoeg is/m’n huid ineens heel droog wordt :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *