Vier dingen die ik belangrijk vind aan een blog

Misschien ben ik niet de juiste persoon om een artikel te schrijven over hoe je je blog beter kunt maken, want zo goed is die van mij nou ook weer niet. Maar ik weet wel wat ik belangrijk vind als ik andere blogs toevoeg aan mijn Bloglovin’ lijstje! Wellicht dat mijn tips en ideeën een beetje kunnen helpen. En natuurlijk hoor ik graag van jou wat jij belangrijk vindt aan een blog!

Mobiele layout – Mijn grootste ergernis is toch wel dat behoorlijk wat (grote) blogs geen mobiel thema hebben. Ik lees vaak op m’n mobiel of tablet blogs aangezien ik, zeker ’s ochtends, geen tijd en zin heb om m’n laptop aan te doen. En een mobiel thema is dan ideaal, aangezien die beter op je scherm past en het ook makkelijker is om een reactie achter te laten. Zelf heb ik WordPress en daarbij de plugin WP Touch om een mobiel thema te laten zien, maar het zit volgens mij ook in de plugin Jetpack. Ik weet niet precies hoe het zit met Blogger/Blogspot, maar daar is vast ook wel iets mogelijk!

Niet te commercieel – Rijk en beroemd willen we natuurlijk allemaal zijn (of nou ja..), maar er zijn er maar weinig die het van bloggen kunnen worden. En dan nog merk ik dat ik het soms maar vervelend vind als een blog vol reclame en gesponsorde posts staat. Of als een blogger fulltime is geworden en de kwaliteit juist ineens af lijkt te nemen. Een commerciële insteek hebben vind ik prima, maar zorg dan dat je niet jezelf erin verliest en dat je kritisch bent ten opzichte van de aanbiedingen die je krijgt. Een goed voorbeeld vind ik AnneSolveig hierin – ze heeft volgens mij regelmatig gesponsorde posts en samenwerkingen, maar weet het altijd zo te verpakken dat ik het toch leuk vind om te lezen!

Mooie foto’s – Makkelijker gezegd dan gedaan en dat realiseer ik me ook wel, maar ik vind het mega belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan regelmatige updates! Je hoeft niet direct een hele dure camera aan te schaffen – voldoende licht voor je foto’s, flink oefenen en eventueel bewerken met bijvoorbeeld Photoshop of een handige app zoals VSCO Cam (dat gebruik ik stiekem zelf ook vaak) scheelt al een hoop.

Een beetje van jezelf – Sommige bloggers kiezen er bewust voor om niet teveel van hun eigen leven te delen, andere bloggers doen het juist aardig veel met bijvoorbeeld plogs of vlogs. Ik vind het wel leuk als een blogger er tussenin gaat zitten; dagelijkse vlogs hoeft van mij echt niet (en dagelijkse plogs vind ik stiekem maar irritant), maar af en toe eens een vlog of een persoonlijke post vind ik wel erg leuk! Op zo’n manier leer je iemand toch een beetje meer kennen. Ik kies er zelf trouwens bewust voor om dit vrij minimaal te houden – niet alleen omdat mijn leven nou niet zo heel spannend is, maar ook in verband met o.a. werk.

Welke dingen vind jij belangrijk aan een blog?