Rotterdam in iPhone 6 foto’s

Wellicht had je het al gezien op Instagram of hier op m’n blog – ik heb een iPhone 6! Die wilde ik al heel lang graag hebben en wel met 1 specifieke reden: de goede camera. De camera van mijn Samsung S4 Mini was namelijk echt slecht (het toestel overigens verder wel fijn) en bijna al mijn foto’s op bijvoorbeeld instagram waren dan ook gemaakt met echte camera’s. Een echte camera heb ik echter niet altijd bij.. Dus dan is het heel fijn als je een goede camera in je telefoon hebt!

Maar is de camera in de iPhone 6 nou ook echt goed? Natuurlijk moest ik dat even uitgebreid gaan testen! In deze blogpost zie je dan ook de foto’s die ik de afgelopen tijd ermee gemaakt heb. Soms overdag, soms ’s avonds of met matig licht binnen. Ik heb ze expres niet al teveel bewerkt en ben niet helemaal los gegaan met filters (go me, haha). De iPhone geeft de foto’s wel een typische kleuring en dat zie je dus wel op de foto’s (net wat geler).

Wat me gelijk al opviel is dat de foto’s behoorlijk scherp zijn! Echt heel anders dan de foto’s uit m’n vorige telefoon. Ook de kleuren zien er veel mooier uit. Het resultaat doet me nog het meest denken aan dat wat ik met deze Samsung camera kan bereiken, al lijkt de iPhone met minder licht het nog net wat beter te doen. Knap wel, want de lens in de iPhone is een heel stuk kleiner dan die van een compactcamera. En dat heeft vaak al aardig wat invloed op de kwaliteit van je foto’s, aangezien er bij een grotere lens meer licht naar binnen kan komen en foto’s daardoor beter worden.
Natuurlijk kan het niet op tegen een spiegelreflex camera of systeemcamera (die doorgaans minder goed is dan een spiegelreflex), maar dat had ik ook zeker niet verwacht. Wel is hij minstens net zo goed als de compactcamera die ik heb, met het verschil dat de iPhone nog een stuk compacter is ;). Ik denk dat je in deze blogpost al wel hebt kunnen zien dat je prima snapshots kunt maken ermee en dat – zeker met voldoende daglicht – het resultaat soms zelfs indrukwekkend kan zijn. Aan de andere kant kun je voor de €700 die een iPhone 6 kost ook wel weer een spiegelreflex met mooie lens krijgen…

  1. Ziet er scherp uit! Ik vind het wel een beetje raar inderdaad die kleurtonen. Ik dacht namelijk dat er een filtertje overheen zat, maar dat is dus de originele kleur. Dat zou ik zelf wel storend vinden. Maar zeker in het donker is hij wel super!

  2. Als je gezegd had dat je deze foto’s met een gewone camera gemaakt had dan had ik je ook geloofd. Nu wil ik nog meer overstappen, meeeeennn wat is de camera van de 4S kut haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *