Rotterdam in iPhone 6 foto’s

Wellicht had je het al gezien op Instagram of hier op m’n blog – ik heb een iPhone 6! Die wilde ik al heel lang graag hebben en wel met 1 specifieke reden: de goede camera. De camera van mijn Samsung S4 Mini was namelijk echt slecht (het toestel overigens verder wel fijn) en bijna al mijn foto’s op bijvoorbeeld instagram waren dan ook gemaakt met echte camera’s. Een echte camera heb ik echter niet altijd bij.. Dus dan is het heel fijn als je een goede camera in je telefoon hebt!

Maar is de camera in de iPhone 6 nou ook echt goed? Natuurlijk moest ik dat even uitgebreid gaan testen! In deze blogpost zie je dan ook de foto’s die ik de afgelopen tijd ermee gemaakt heb. Soms overdag, soms ’s avonds of met matig licht binnen. Ik heb ze expres niet al teveel bewerkt en ben niet helemaal los gegaan met filters (go me, haha). De iPhone geeft de foto’s wel een typische kleuring en dat zie je dus wel op de foto’s (net wat geler).

Wat me gelijk al opviel is dat de foto’s behoorlijk scherp zijn! Echt heel anders dan de foto’s uit m’n vorige telefoon. Ook de kleuren zien er veel mooier uit. Het resultaat doet me nog het meest denken aan dat wat ik met deze Samsung camera kan bereiken, al lijkt de iPhone met minder licht het nog net wat beter te doen. Knap wel, want de lens in de iPhone is een heel stuk kleiner dan die van een compactcamera. En dat heeft vaak al aardig wat invloed op de kwaliteit van je foto’s, aangezien er bij een grotere lens meer licht naar binnen kan komen en foto’s daardoor beter worden.
Natuurlijk kan het niet op tegen een spiegelreflex camera of systeemcamera (die doorgaans minder goed is dan een spiegelreflex), maar dat had ik ook zeker niet verwacht. Wel is hij minstens net zo goed als de compactcamera die ik heb, met het verschil dat de iPhone nog een stuk compacter is ;). Ik denk dat je in deze blogpost al wel hebt kunnen zien dat je prima snapshots kunt maken ermee en dat – zeker met voldoende daglicht – het resultaat soms zelfs indrukwekkend kan zijn. Aan de andere kant kun je voor de €700 die een iPhone 6 kost ook wel weer een spiegelreflex met mooie lens krijgen…

Verder Bericht

Vorige Bericht

15 Reacties

 1. Tania 17 januari 2015

  Mooie foto’s. Zijn inderdaad heel scherp, zelfs in het donker

 2. Sophie 17 januari 2015

  Ik vind het echt prachtige foto’s! Zeker voor een telefoon! Mweh, ik wil ook een iPhone 6, maar heb mijn huidige 5s voorlopig nog wel even 🙂

 3. Svenja 17 januari 2015

  Wauw, ik vind de foto’s echt verrassend mooi! Nu wil ik ook de iPhone 6, haha. Leuk ook om al die mooie foto’s van Rotterdam te zien, echt een prachtige stad!

 4. Tineke 17 januari 2015

  Prachtige foto`s, ik ben al in geen jaren meer in Rotterdam geweest..
  Liefs

 5. Evelien 17 januari 2015

  Ziet er scherp uit! Ik vind het wel een beetje raar inderdaad die kleurtonen. Ik dacht namelijk dat er een filtertje overheen zat, maar dat is dus de originele kleur. Dat zou ik zelf wel storend vinden. Maar zeker in het donker is hij wel super!

 6. marjolein 17 januari 2015

  Wat een scherpe foto’s!! Ik dacht inderdaad ook dat er een filter overheen zat. Wel jammer dat hij niet helder is qua kleuren x

 7. Milou 17 januari 2015

  Jeetje mina, wat een verschil met mijn iPhone 5s! Prachtige foto’s!

 8. Marloes 17 januari 2015

  Ziet er erg goed uit zeg! Had ik niet verwacht! Jammer genoeg zit ik nog 1,5 jaar aan mijn 5S vast. Nog eventjes geduld :-)!

 9. Eline 17 januari 2015

  Super mooie foto’s!

 10. Evelien 17 januari 2015

  Ik vind het ook enorm mooie foto’s, absoluut heel scherp! Dat gelige vind ik juist wel mooi haha. Soort filter :’)

 11. Jolien 17 januari 2015

  Ik maak alle foto’s voor mijn blog met mijn iPhone. Op termijn wil ik wel investeren in een echte camera, maar voorlopig levert mijn iPhone prima werk!

 12. Jessica 17 januari 2015

  Als je gezegd had dat je deze foto’s met een gewone camera gemaakt had dan had ik je ook geloofd. Nu wil ik nog meer overstappen, meeeeennn wat is de camera van de 4S kut haha!

 13. lonneke 18 januari 2015

  Ahh wat ontzettend fijn en mooi!
  Die wil ik ook zo graag.
  Liefs lonneke

 14. Kimberley 18 januari 2015

  Eergister m’n eerste filmpje opgenomen met m’n iphone 6! Was heel verbaasd hoe het resultaat was haha

 15. Mariska 25 januari 2015

  Vind de foto’s ook echt heel erg mooi !

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén