Hema Smartphone Fish Eye lens

Stiekem had ik ‘m al even op het oog maar na het artikel van Esmay (awyes ze blogt weer!) wilde ik ‘m echt – de smartphone fish eye lens van Hema. Een klein lensje dat je op je telefoon (of compactcamera) kunt plakken en waarmee je een super groothoek effect krijgt. Ook wel te vinden op bijvoorbeeld eBay, maar die van Hema is nog best gunstig geprijsd en natuurlijk gewoon in de winkel te scoren. Ik probeerde ‘m uit!

Uitgebreid uit kun je wel zeggen, haha. Afgelopen zondag ging ik naar Rotterdam om een bezoekje te brengen aan het International Film Festival Rotterdam en ook om de lens uit te proberen op m’n iPhone 6. In het doosje van het lensje vind je het lensje zelf, ringetjes die je op je telefoon kunt plakken om de lens aan te bevestigen, dopjes en een handleiding. Het lensje is aan de achterkant magnetisch en blijft dus op zo’n metalen ringetje zitten. Helaas is hij niet magnetisch genoeg om gewoon aan mijn metalen iPhone vast te blijven zitten – zo’n ringetje heb je echt nodig!


Hierboven zie je wat shots met en zonder het lensje. Scheelt een hoop! Helaas ook een beetje van de kwaliteit van de foto, want het wordt allemaal net wat minder scherp. Maar toch vind ik het effect best grappig. En zeker in hele smalle ruimtes kan het de oplossing zijn om toch lekker veel op de foto te krijgen.Ik maakte onder andere foto’s in het Oude Luxor theater en bij de Martkhal. Sowieso leuke plekken om te bezoeken in Rotterdam, maar ook om met zo’n lensje te experimenteren. Af en toe kreeg ik wel een soort weerspiegeling in de vorm van een rondje wat een beetje storend kan zijn, maar zoveel mag je ook niet van dit lensje verwachten natuurlijk.

Of ik ‘m echt veel vaker ga gebruiken durf ik niet te zeggen, maar het is wel een heel leuk ding om mee te experimenteren! En ideaal bij drukke plekken, bijvoorbeeld in de stad of bij een festival. Je kunt dit lensje bij Hema vinden voor €4.

Verder Bericht

Vorige Bericht

16 Reacties

 1. marloes 28 januari 2015

  Wat een grappige gadget! Wel een beetje jammer dat de foto’s wat onscherper worden. Maar zeker leuk om eens mee te experimenteren!

 2. Dionne 28 januari 2015

  Ik vid het er heel tof uit zien!

 3. Eline 28 januari 2015

  Het ziet er super leuk uit ^^

 4. Pauline 28 januari 2015

  Het effect is echt heel gaaf! En dat voor maar 4 euro!

  Liefs,
  Pauline

 5. Tessa 28 januari 2015

  Wat leuk, ik wist helemaal niet dat ze die ook bij de Hema verkopen! En voor zo’n prijsje is het zeker het proberen waard.

 6. Sophie 28 januari 2015

  Ik vind het zo jammer dat je de zwarte randen duidelijk ziet, maar verder is het zo leuk! Ik heb ook nog ergens zo’n lensje liggen, maar eerlijk gezegd gebruik ik het niet. Wel hele mooie foto’s!

 7. Manon 28 januari 2015

  Heel leuk, super gaaf effect!

 8. lonneke 28 januari 2015

  Wauw, wat een prachtig lensje voor dat prijsje!
  Ik ga snel eens kijken bij Hema.
  liefs Lonneke

 9. Daphne 28 januari 2015

  Ik vind het er echt gaaf uitzien, ik hou wel van dat fisheye effect!

 10. Kimberly 28 januari 2015

  Wat een fijn en uitgebreid artikel heb je gemaakt!!!

 11. Miron 28 januari 2015

  Zo tof deze, ik heb ‘m zelf ook! 😉 Jammer dat hij op mijn nieuwe telefoon niet meer past.:(

 12. Evelien 28 januari 2015

  Wat gaaaf! En dat voor maar €4. Je hebt sowieso wel heel mooie foto’s gemaakt vind ik, het ziet er op jouw foto’s altijd zo leuk en “cultureel” uit daar in Rotterdam, haha! Dankzij jou wil ik ook echt naar de Markthal.

 13. Marieke 28 januari 2015

  Oh wat geinig! Ik had ‘m zien liggen, maar durfde ‘m niet mee te nemen omdat ik eens een keer een fisheye lens van een of ander Chinees bedrijf besteld had voor m’n iPhone 4 en ik daar toen drie maanden mee bezig was om de lijm van dat ringetje weer van mijn telefoon af te krijgen 😡

  Voor vier euro wil ik het, zeker nu ik je foto’s gezien heb, wel nog eens proberen!

 14. Teddy 28 januari 2015

  Wat een leuk dingetje!

 15. loesblogt 28 januari 2015

  Ik heb via eBay een groothoeklens voor op m’n telefoon en die zit ook standaard in mn tas, zó leuk!! Je krijgt er ook leuke vragen en opmerkingen van van anderen. Ik laat dan meestal ook het verschil zien met en zonder lens en iedereen staat versteld haha. Zeker op locaties als het strand en het bos vind ik het erg tof! Ik ga denk ik ook nog een fish eye lens bestellen 🙂

 16. Charlotte 31 januari 2015

  Jaa ik heb hem ook! Hij is echt te leuk inderdaad 🙂 Mooie foto’s heb je ermee gemaakt!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén