Een dagje Den Haag

Of een middagje eigenlijk aangezien het afgelopen zaterdag niet mee viel om een beetje op tijd van huis te vertrekken, haha. Ik was al best lang niet meer in Den Haag geweest en dat vond ik best jammer. Den Haag vind ik namelijk een hele leuke stad om te shoppen en ook om tussendoor mooie gebouwen te fotograferen! Het wordt steeds meer een mix van modern en meer ouderwetse (overheids)gebouwen en dat heeft wel wat.
Al werden er ook wat gebouwen gesloopt en dat zag er eigenlijk best een beetje zielig uit, haha. En misschien een beetje zonde, al waren ze wellicht wel aan vervanging toe. Overal in de stad vind je moderne en oudere overheidsgebouwen met verschillende ministeries erin. Best interessant! Ook zeker een stad waar je af en toe eens omhoog moet kijken.

De voornaamste reden dat we naar Den Haag gingen was overigens vanwege The Imitation Game, die in eerste instantie niet in Rotterdam leek te draaien (maar later ineens wel). Geeft niet, want we gingen naar Pathé Buitenhof en die was behoorlijk wat meer fancy dan waar we normaal naartoe gaan! En ik vond de film verrassend goed. Eigenlijk had ik er niet meer van meegekregen dan dat Benedict Cumberbatch erin speelde (en toen was ik al ervan overtuigd dat ik de film wel wilde zien, haha). Maar de film is interessant en spannend, en ook indrukwekkend omdat het waargebeurd is. Zeker de moeite waard!
Ook ’s avonds is Den Haag mooi. Vooral het Binnenhof waar je wellicht nog een verdwaald kamerlid tegen kunt komen (of een compleet uitgestorven plein, zoals wij hadden haha). We kwamen er trouwens achter dat het Binnenhof een stuk dichter bij was dan eerst leek met als resultaat dat we op de heenweg een groot stuk omgelopen waren. Oeps!

Ik kocht nog een paar dingetjes. Laatst had ik in Rotterdam So White douchegel gekocht bij Lush en die vind ik echt heerlijk, maar ze hadden hier alleen nog maar van die hele grote flessen. In Den Haag vond ik gelukkig nog wel een medium formaat, jum! In Den Haag (en Amsterdam) zit de American Book Center en die winkel heeft wat betreft Engelstalige boeken en magazines echt een super goed aanbod. En op vrijdag en zaterdag een boekensale waarbij je €5 per kilo betaalt – een heel leuk concept! Ik koos daar twee leesboeken, Gemini van Carol Cassella en een boek over rechtzaken in Amerika, en twee meer fun boeken. Eentje vol met foto’s van rommelige situaties en de opgeruimde versie ernaast en een soort teken/kleurboek. Dat laatste boek is meer iets voor kids, maar ik vond ‘m best leuk haha. En bij elkaar was het 2 kg, dus €10!

Kom jij weleens in Den Haag?

Verder Bericht

Vorige Bericht

14 Reacties

 1. Lotte 19 januari 2015

  Den Haag is tof! Ik vind ’t altijd een leuke stad. En jeetje, die boeken waren voordelig!

 2. Marloes 19 januari 2015

  Den haag is een leuke en gezellige stad. Mooie foto’s heb je weer gemaakt zeg!

 3. Eline 19 januari 2015

  Den Haag is echt een super leuke stad! Leuke foto’s ^^

 4. lonneke 19 januari 2015

  Leuk verslagje Marjolein!
  The art op clean up lijkt me hartstikke leuk haha!
  Liefs Lonneke

 5. Svenja 19 januari 2015

  Mooie mysterieuze foto’s heb je gemaakt <3

 6. Manon 19 januari 2015

  Wat een mooie foto’s. Ik ben 1 keer in Den Haag geweest, vind het een mooie stad!

 7. Sophie 19 januari 2015

  Wat leuk dat je per kilo boeken betaald; echt geniaal! Het zien er uit als heel leuke boeken, ik ben benieuwd 🙂 Oh, en die film lijkt me ook heel erg leuk!

 8. Pauline 19 januari 2015

  Prachtige foto’s heb je gemaakt! Vanavond ga ik ook naar The Imitation Game, ben erg benieuwd!

  Liefs,
  Pauline

 9. femketje 19 januari 2015

  gave foto’s 😀

 10. Francisca 19 januari 2015

  Mooie foto’s! Ik woon al 4 jaartjes in de stad en in het begin vond ik het maar niks (drukke stad, kwam uit een stille stad). Maar ik ben langzaamaan gaan houden van Den Haag en vind het steeds leuker worden. Moet wel zeggen dat ik Rotterdam mooier vind als ik kijk naar de gebouwen, maar Den Haag is constant bezig met vernieuwen. Dus wie weet!

 11. Fleur 19 januari 2015

  Oh wauw, wat een fijn blogje met prachtige foto!
  Ik ben er 1 keer wezen shoppen en dat was een zeer geslaagde middag!

 12. Kimberley 19 januari 2015

  Ben elke dag in de stad en hij begint steeds leuker te worden! haha

 13. Anniek 20 januari 2015

  Wat een prachtige foto’s Marjolein, écht onwijs mooi! Ik kom niet zo vaak in Den Haag, maar ik kan me voorstellen dat het een mooie stad is om eens een middagje in rond te lopen, puur om alleen al om je heen te kijken en veel foto’s te maken. En grappig, ik had preciés hetzelfde: toen ik de filmposter van The Imitation Game zag, waar Benedict Cumberbatch op stond, wilde ik hem ook meteen zien 🙂 Mijn ouders zijn inmiddels al geweest, en vonden het ook een hele mooie film! Leuk artikel 🙂 X

 14. Floor Daasvand 21 januari 2015

  Ik ben 1x in Den Haag geweest voor Madurodam en 1x voor een concert in 330Live, wat nauwelijks een fatsoenlijk zaaltje was, maar hey het was voor vrienden. Toch zou ik nog wel eens wat meer van Den Haag willen zien, want ik woon zelf tussen Groningen en Leeuwarden in!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén