What I did last weekend

Afgelopen weekend was best een druk weekend. Beide dagen was ik in Rotterdam te vinden en omdat ik mijn nieuwe lens uit wilde proberen, heb ik een boel foto’s gemaakt! En ik dacht.. die kunnen vast wel in een blogpost samengevoegd worden. Onder het mom van een soort plog (brrr, ik krijg altijd kriebels van dat woord), of gewoon een “wat ik dit weekend heb gedaan” post! Met heel veel foto’s, dus neem er even de tijd voor ;).

Op zaterdag ging ik shoppen en naar de bios met Nikki. Zij had namelijk nog kerstcadeautjes nodig (ik ben gelukkig allang voorzien) en ik had m’n best gedaan om alle Hobbit films te kijken zodat we ’s avonds naar deel 3 konden. Natuurlijk was het gezellig druk in de stad (urgh) maar de cadeautjes waren snel gefixt. En wonderlijk genoeg kocht ik zelf eigenlijk niets. Nou ja, op een flesje wodka na maar die hebben we nodig om oud & nieuw te gaan overleven ;).
In de binnenstad van Rotterdam is nu een soort van kerstmarkt en daar kon je onder andere churros vinden. Ik had het nog nooit op en wilde het nu weleens proberen! Alleen dacht ik dat het veel zachter zou zijn, haha. Het is wel best lekker overigens, al moet je er niet teveel van eten want dan word je denk ik mega misselijk. Helemaal als er een goede klodder Nutella op zit!

Maar ik probeerde dus m’n nieuwe lens uit – de Panasonic 20mm F1.7 voor mijn Panasonic GF5 camera. Eentje waarmee je lekker veel achtergrondonscherpte kunt krijgen en dus bokehhh! We maakten wat foto’s bij de Bijenkorf waar nu heel veel lampjes hangen en gelukkig wilde Nikki wel even m’n slachtoffer zijn. Alle foto’s in deze post zijn er trouwens mee gemaakt al weet ik nog niet of ik echt onder de indruk ben. Hij is wel tof, maar niet alle foto’s zijn even goed gelukt. De combinatie met de camera is wel lekker compact en handig om mee te nemen!


’S Avonds aten we bij Betty Beer en daarna was het tijd voor The Hobbit #3! Stiekem vond ik ‘m wat minder leuk dan deel 1 & deel 2, want die waren net wat spannender en behoorlijk minder vechten. Maar hij was alsnog vermakelijk en een mooie afsluiting.Op zondag bracht ik een bezoekje aan de Swan Market met m’n broer, wat mij betreft de leukste markt van Rotterdam! Het doet me altijd een beetje denken aan een fysieke versie van Etsy. Je vindt er namelijk heel veel bijzondere en vaak zelfgemaakte accessoires, woonspullen en zelfs ook kleding. En daarnaast ook heerlijk eten en drinken en een gezellige sfeer! Zelf kocht ik een glitterlakje van Let It Glitter waar ik jullie later nog wel swatches van zal laten zien, en we genoten nog van een lekkere chocolademelk en stroopwafelmuffin. Nom!Na het bezoek aan de Swan Market gingen we nog naar het Maritiem Museum waar we vrijkaartjes voor hadden. En dat was maar goed ook, want binnen een half uur stonden we weer buiten. Een echt heel interessant museum vond ik het niet en bovendien is het niet zo groot. Overdag kun je wel een kijkje nemen in de schepen die voor de deur liggen, maar deze waren toen wij er kwamen al dicht. Een beetje een teleurstelling dus..

Een prima weekend was het in ieder geval zeker. En gelukkig heb ik nu bijna vakantie waarin ik hopelijk nog veel meer leuke dingen kan gaan doen. Oud & nieuw ga ik sowieso vieren met Nikki (en alcoholische toetjes, sst), dus dat wordt vast en zeker gezellig! Wat zijn jouw plannen voor deze vakantie en heb je al leuke dingen gedaan?

  1. Ik vind je foto’s heel erg mooi! Love the bokeh hihi 🙂 En toch heerlijk dat je zulke foto’s met een compact kunt maken?! Gezellig he die lampjes bij de Bijenkorf, love it 🙂 Ik moet heel veel werken deze vakantie en ga ekker met familie eten morgen 🙂

  2. Ik vind de foto’s wél erg mooi geworden maar ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet weet hoeveel er niet zijn gelukt. Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar een review! Ik hou van dat Bookeh effect. Ik heb ook the Hobbit deel 3 gezien en ik vond hem zelf heel erg leuk. Ik ben gek op dat soort films. De special effects zijn awesome (:

  3. Ik vind de foto’s heel erg mooi geworden en goed gelukt! Maar ik vind hoe je foto’s maakt ook heel tof! Ik hou wel van jouw style 😀 Ik heb trouwens nog nooit churros op maar ben er wel benieuwd naar haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *