Smith’s Rosebud Salve Original

Lippenbalsem is met deze weersomstandigheden voor mij echt een must, aangezien m’n lippen spontaan veranderen in verschrompelde slakjes (zie je het al voor je? you’re welcome). En op wonderbaarlijke wijze was mijn zorgvuldig samengestelde collectie lippenbalsems van vorig jaar zo goed als volledig verdwenen. Van Rosebud Salve had ik al eens gehoord en aangezien veel mensen er positief over zijn, wilde ik ‘m ook weleens proberen!


Rosebud Salve komt in een schattig blikje en er zijn verschillende varianten van deze balsem te koop. Ik ging zelf voor de Original met een lichtroze tint en een overduidelijke geur van rozen. Niet voor niets, want het blikje zit vol verzorgende oliën waaronder rozenolie. Het is overigens niet specifiek bedoelt voor je lippen – de balsem kun je ook prima gebruiken voor lichte huidirritaties en droge plekjes. Sommige mensen gebruiken het zelfs voor hun haar!

Ik beperk het zelf wel tot mijn lippen en eventueel droge plekjes en daarvoor werkt hij echt top. Hij voedt en beschermt tegelijkertijd en hoewel ik normaal niet zo van de geur van rozen ben, vind ik het bij dit product geen storende factor. De afgelopen dagen heb ik snotverkouden en met een boel wc papier achter m’n bureau gezeten, en de balsem was echt perfect om op m’n droge neus (nee niet erin) en lippen te smeren. En af en toe gebruik ik het voor droge nagelriemen!

Een blikje Rosebud Salve kost €10 en daarmee is het niet de goedkoopste lippenbalsem, maar ik vind het de prijs best waard! Zeker omdat ik ‘m al veel gebruikt heb en de bodem nog lang niet in zicht is – zuinig is hij zeker. Ik kocht ‘m zelf bij Skins Cosmetics in Rotterdam, maar je kunt het ook bij bijvoorbeeld Douglas of Boozyshop vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *