Lena Dunham – Not That Kind of Girl

Lena Dunham vind ik ontzettend cool en toen ik hoorde dat ze een boek uitgebracht had, moest ik ‘m zeker weten lezen! Lena ken je wellicht van de tv serie Girls – waar ze niet alleen zelf in speelt, maar waar ze ook de bedenker en uitvoerend producent van is. Over multitasken gesproken! En als je Girls tof vindt dan ga je haar boek ook zeker weten kunnen waarderen, aangezien het allebei elementen uit haar eigen leven bevat.


Maar haar boek is logischerwijs nog wat meer Lena. Hierin omschrijft ze namelijk allerlei gebeurtenissen in haar leven, haar eigen overtuigingen, ervaringen en de dingen waar zij zich in haar leven druk om kan maken. Dat allemaal op een grappige en eigenwijze manier en daarnaast voorzien van leuke illustraties! Ze behandelt er verschillende onderwerpen in – liefde en seks, lichaam, werk, vriendschap, en diepzinnigere dingen zoals de dood en therapie. En eigenlijk staat het boek ook vol met bekentenissen, dingen waar ze nu vast niet zo trots op zal zijn, maar die haar wel goede levenslessen hebben gegeven en die ze gelukkig graag met ons deelt.


Wat ik erg leuk vind aan het boek is dat Lena’s leven al vanaf dat ze jong is zo ver weg staat van mijn eigen leven, maar het toch weer heel dichtbij is omdat Lena ook maar een jonge vrouw is met de typische onzekerheden over zichzelf en over de relaties met anderen. Het boek vind ik lekker weg lezen, zeker omdat het korte verhalen zijn die bij elkaar een groter geheel vormen, en de illustraties erbij vind ik ook erg leuk. En tijdens het lezen krijg je ook echt het gevoel dat het Lena reflecteert en dat ze werkelijk, tussen de grappige anekdotes door, je een goede boodschap mee geeft.

Maar soms had ik wel een beetje een too much information gevoel bij bepaalde stukken en bovendien gaat het behoorlijk vaak over seks. Niet dat dat zo erg is, maar er zijn genoeg andere onderwerpen waar ik Lena wel over zou willen horen! Zo had ik wel wat meer willen weten over hoe ze op Girls is gekomen en het creatieve proces erachter, maar dit benoemt ze nauwelijks. En verwacht zeker ook geen life changing verhaal waardoor je alles in een ander daglicht zult zien. Het boek voelt daarentegen een beetje alsof je een middagje met Lena hebt kunnen babbelen over haar leven of eens door haar dagboek hebt mogen bladeren.


Als je net als ik Lena Dunham heel tof vindt en/of genoten hebt van de serie Girls, dan raad ik zeker aan om Lena’s boek te gaan lezen! En mocht je na het lezen nog meer Lena willen dan kun je de film Tiny Furniture bekijken. Ik heb dat namelijk gedaan na en daarin spelen naast Lena zelf onder andere haar moeder en haar zusje, die logischerwijs ook veel in het boek terug komen. En het past wederom goed bij het boek! Not That Kind of Girl is inmiddels te koop, onder andere in de originele Engelse versie en de Nederlandse vertaling. Heb jij Lena’s boek al gelezen?

Verder Bericht

Vorige Bericht

7 Reacties

 1. Tineke 8 november 2014

  Ik ben erg nieuwsgierig naar dit boek, het spreekt mij wel erg aan!
  Liefs

 2. Emily 8 november 2014

  Ik ben er benieuwd naar, Ik heb het boek vaker zien liggen en getwijfeld om mee te nemen. Elke keer kwam er wel iets tussen, volgende ga ik het toch eens in mijn handen krijgen.

 3. Sophie 8 november 2014

  Ik ben zo benieuwd naar dit boek! Ik heb Girls gekeken en vond het aan de ene kant hilarisch, aan de andere kant vond ik de hele serie echt TMI. En toch bleef ik kijken! Ik zou wel graag de engelse uitgave van dit boek willen ๐Ÿ™‚

 4. Marieke 8 november 2014

  Mooi vormgegeven, daar kan ik ook echt voor vallen ๐Ÿ˜‰
  Maar er is al veel ophef ontstaan nadat een website een stuk van haar boek had laten zien waarin ze over de relatie/obsessie met haar zusje praat. Hoe ze haar manipuleerde enzo. Echt walgelijk, en dan doet ze alsof het allemaal maar kinderlijke lol was.

 5. Lotje 8 november 2014

  Ik ben hier zo benieuwd naar! Lijkt me een leuk boek! XOXO

 6. BO 8 november 2014

  Oeh, deze wil ik ook lezen!

 7. Esther 9 november 2014

  Het verhaal trekt me eigenlijk niet zo aan, maar als ik ‘m zou zien staan in de winkel zou ik ‘m sowieso eruit pikken> wรกt een leuke kaft (:

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén