Markthal @ Rotterdam

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Rotterdam er weer iets nieuws bij heeft, namelijk de Markthal. Rotterdam staat denk ik inmiddels wel bekend als de stad met de meest opvallende gebouwen. Denk aan het nieuwe Centraal Station, de Rotterdam, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen. En nu is er weer een nieuw architecturaal hoogstandje, namelijk de Markthal! En ik besloot er afgelopen zaterdag eens een kijkje te gaan nemen.De Markthal staat in de buurt van Station Blaak en valt door zijn grootte behoorlijk op. In het midden van deze hal vind je een heleboel soort van mini winkeltjes – sommigen zijn net als kleine restaurantjes, anderen verkopen alleen eten om mee te nemen. Alles heeft in ieder geval een gemeenschappelijk thema: food! Het was wel iets anders dan ik zelf verwacht had – ik dacht eigenlijk dat ze de markt die normaal buiten op het plein naar binnen hadden verhuisd, maar dat is niet zo. Een aantal namen zie je wel terug (bijvoorbeeld Schmidt Zeevis en Bram Ladage), maar er staan ook namen die je bij de gewone markt niet ziet.


Hoewel het ontzettend druk was vond ik het wel leuk om eens binnen te kijken! En ik ga zeker nog wel terug, maar dan als het niet zo druk is haha. Mocht je binnenkort in Rotterdam zijn dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen en een rondje te lopen. En kijk zeker ook naar het plafond, waar een bijzonder (en groot) kunstwerk op te zien is. Ben jij al in de nieuwe Markthal geweest?