Markthal @ Rotterdam

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Rotterdam er weer iets nieuws bij heeft, namelijk de Markthal. Rotterdam staat denk ik inmiddels wel bekend als de stad met de meest opvallende gebouwen. Denk aan het nieuwe Centraal Station, de Rotterdam, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen. En nu is er weer een nieuw architecturaal hoogstandje, namelijk de Markthal! En ik besloot er afgelopen zaterdag eens een kijkje te gaan nemen.De Markthal staat in de buurt van Station Blaak en valt door zijn grootte behoorlijk op. In het midden van deze hal vind je een heleboel soort van mini winkeltjes – sommigen zijn net als kleine restaurantjes, anderen verkopen alleen eten om mee te nemen. Alles heeft in ieder geval een gemeenschappelijk thema: food! Het was wel iets anders dan ik zelf verwacht had – ik dacht eigenlijk dat ze de markt die normaal buiten op het plein naar binnen hadden verhuisd, maar dat is niet zo. Een aantal namen zie je wel terug (bijvoorbeeld Schmidt Zeevis en Bram Ladage), maar er staan ook namen die je bij de gewone markt niet ziet.


Hoewel het ontzettend druk was vond ik het wel leuk om eens binnen te kijken! En ik ga zeker nog wel terug, maar dan als het niet zo druk is haha. Mocht je binnenkort in Rotterdam zijn dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen en een rondje te lopen. En kijk zeker ook naar het plafond, waar een bijzonder (en groot) kunstwerk op te zien is. Ben jij al in de nieuwe Markthal geweest?

Verder Bericht

Vorige Bericht

24 Reacties

 1. Lotte 15 oktober 2014

  Wow, wat een bijzonder gebouw! Ik vind het echt bijzonder dat zoiets kan worden gebouwd, in een ronde vorm. Ben dan altijd benieuwd hoe het er dan uitziet in die kamers die zo ‘rond’ lopen, haha.

 2. Marloes 15 oktober 2014

  Oeh, ik ben wel heel benieuwd! Bijzonder gebouw ook, ziet er heel mooi uit!

 3. Ellis 15 oktober 2014

  Wat een mooie foto’s!

 4. Esther 15 oktober 2014

  Wat leuk! Ik zag het laatst al op het nieuws verschijnen. Leuke aanwinst voor Rotterdam lijkt me zo. Ben benieuwd naar de appartementen eromheen (:

 5. Denise 15 oktober 2014

  Wat een prachtige foto’s! Super leuk dat je ons meeneemt hier naar toe!

 6. Svenja 15 oktober 2014

  Prachtig gebouw, en het ziet er echt heel mooi uit daar. Wil het in de toekomst zeker eens bezoeken!

 7. Mariëlle 15 oktober 2014

  Ik geloof dat ik dit helemaal gemist heb, maar het ziet er gaaf uit!

 8. Linda 15 oktober 2014

  Ik ben ook al geweest! Ik kom er sowieso elke dag langs omdat ik daartegenover op school zit haha. Qat een drukte en de Duitse toeristen waren er gisteren! xD

 9. Kelly 15 oktober 2014

  Dat ziet er leuk uit!

 10. Amelie 15 oktober 2014

  Mooie foto’s, ik zou er graag eens rondkijken

 11. Sophie 15 oktober 2014

  Ik (als Rotterdammer) schaam me even diep dat ik nog niet binnen ben geweest, haha! Het is elke keer zo druk wanneer ik er langs liep. Maar ik heb uiteraard wel de foto’s bekeken en vind het zo’n gaaf gebouw!

 12. Daphne 15 oktober 2014

  Hier wil ik ook nog een keer heen!

 13. Manon 15 oktober 2014

  Mooie fotos , ziet er echt tof uit

 14. beautyforgirls 15 oktober 2014

  Wat een bijzonder gebouw, mooie foto’s.
  Liefs, xxx

 15. Jana 15 oktober 2014

  Oeeh wat ziet het er bijzonder uit 🙂 x

 16. Fleur van Vos 15 oktober 2014

  Woon er tien minuten vandaan. Echt een prachtig gebouw!

 17. femketje 15 oktober 2014

  gave foto’s 😀

 18. Miss Happinez 15 oktober 2014

  Het ziet er echt super leuk en mooi uit 🙂

 19. Andrea 15 oktober 2014

  Ik woon er tegenover dus ben al een paar keer naar binnen gelopen en heb ook al wat boodschappen gedaan. Ideaal. Wel erg druk in het weekend, maar doordeweeks in de avond is het lekker rustig.

 20. Andrea 15 oktober 2014

  Ik woon er tegenover dus ben al een paar keer naar binnen gelopen en heb ook al wat boodschappen gedaan. Ideaal. Wel erg druk in het weekend, maar doordeweeks in de avond is het lekker rustig.

 21. Nicetobeout 16 oktober 2014

  Ziet er zo mooi uit! Als ik ooit in Rotterdam ben ga ik de hal zeker bezoeken en fotograferen!

 22. Willemijn 16 oktober 2014

  Je kunt het beste op maandagmiddag ofzo gaan, sowieso niet op marktdagen en niet op woensdag ;). Oh en Schmidt Zeevis staat niet op de gewone markt hoor, er staat wel een notenboer van de buitenmarkt in de markthal en wat groenteboeren! 🙂

 23. Anna 19 oktober 2014

  Hier wil ik heel graag eens naar toe! Mooie foto’s 🙂

 24. lisa 20 oktober 2014

  Ik ben er nog niet naar toe geweest, maar dat staat wel op de planning!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén