Markthal @ Rotterdam

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Rotterdam er weer iets nieuws bij heeft, namelijk de Markthal. Rotterdam staat denk ik inmiddels wel bekend als de stad met de meest opvallende gebouwen. Denk aan het nieuwe Centraal Station, de Rotterdam, de Erasmusbrug, de Kubuswoningen. En nu is er weer een nieuw architecturaal hoogstandje, namelijk de Markthal! En ik besloot er afgelopen zaterdag eens een kijkje te gaan nemen.De Markthal staat in de buurt van Station Blaak en valt door zijn grootte behoorlijk op. In het midden van deze hal vind je een heleboel soort van mini winkeltjes – sommigen zijn net als kleine restaurantjes, anderen verkopen alleen eten om mee te nemen. Alles heeft in ieder geval een gemeenschappelijk thema: food! Het was wel iets anders dan ik zelf verwacht had – ik dacht eigenlijk dat ze de markt die normaal buiten op het plein naar binnen hadden verhuisd, maar dat is niet zo. Een aantal namen zie je wel terug (bijvoorbeeld Schmidt Zeevis en Bram Ladage), maar er staan ook namen die je bij de gewone markt niet ziet.


Hoewel het ontzettend druk was vond ik het wel leuk om eens binnen te kijken! En ik ga zeker nog wel terug, maar dan als het niet zo druk is haha. Mocht je binnenkort in Rotterdam zijn dan raad ik je zeker aan om een kijkje te nemen en een rondje te lopen. En kijk zeker ook naar het plafond, waar een bijzonder (en groot) kunstwerk op te zien is. Ben jij al in de nieuwe Markthal geweest?

  1. Wow, wat een bijzonder gebouw! Ik vind het echt bijzonder dat zoiets kan worden gebouwd, in een ronde vorm. Ben dan altijd benieuwd hoe het er dan uitziet in die kamers die zo ‘rond’ lopen, haha.

  2. Ik ben ook al geweest! Ik kom er sowieso elke dag langs omdat ik daartegenover op school zit haha. Qat een drukte en de Duitse toeristen waren er gisteren! xD

  3. Ik (als Rotterdammer) schaam me even diep dat ik nog niet binnen ben geweest, haha! Het is elke keer zo druk wanneer ik er langs liep. Maar ik heb uiteraard wel de foto’s bekeken en vind het zo’n gaaf gebouw!

  4. Ik woon er tegenover dus ben al een paar keer naar binnen gelopen en heb ook al wat boodschappen gedaan. Ideaal. Wel erg druk in het weekend, maar doordeweeks in de avond is het lekker rustig.

  5. Ik woon er tegenover dus ben al een paar keer naar binnen gelopen en heb ook al wat boodschappen gedaan. Ideaal. Wel erg druk in het weekend, maar doordeweeks in de avond is het lekker rustig.

  6. Je kunt het beste op maandagmiddag ofzo gaan, sowieso niet op marktdagen en niet op woensdag ;). Oh en Schmidt Zeevis staat niet op de gewone markt hoor, er staat wel een notenboer van de buitenmarkt in de markthal en wat groenteboeren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *