Sigma 17-50mm F2.8 voor Canon

Lang stond hij op de wishlist – de Sigma 17-50mm F2.8 lens. Door de prijs niet echt iets wat je “eventjes” koopt, maar wel eentje waar je veel verschillende foto’s mee kunt maken en wat mij betreft zeker de prijs waard is. Eigenlijk zie ik het als een deluxe versie van de standaard Canon kitlens (18-55mm F3.5-5.6). Hij heeft namelijk ongeveer hetzelfde bereik qua in- en uitzoomen, maar geeft je meer onscherpte op de achtergrond en kan ook wat beter omgaan met matig licht.

Een bulk is het wel. Hij is niet alleen groter dan de gemiddelde kitlens, ook aardig wat zwaarder. Dat vind ik op zich niet erg (“dan zit er lekker veel goed glas in” – aldus mijn vader), al is het soms wat onhandig als je met je camera in 1 hand foto’s probeert te maken van je gelakte nagels haha. Maar hij is goed! Ik heb ‘m al heel wat voor blogfoto’s gebruikt en op 50mm doet hij zeker niet onder voor mijn favo lens – de Canon 50mm F1.8. Met het verschil dan dat die lens nog meer blur kan geven (want F1.8), maar eigenlijk is die lens ook pas echt mooi vanaf F2.8. Anyways, tijd voor wat foto’s!

Ik probeerde ‘m in het pittoreske Schiedam uit op verschillende standen (17mm versus 50mm, F2.8 versus F5.6 en hoger) en natuurlijk heb ik ‘m ook al gebruikt voor blogfoto’s (dit doe ik eigenlijk altijd met externe flitser). En de foto’s vind ik zeker geslaagd met deze lens! De kleuren en onscherpte van Sigma lenzen vind ik sowieso best mooi, het is net wat harder en levendiger. Alleen op 17mm en F2.8 is hij in de hoeken wat minder mooi, dat had ik al op internet gelezen en zie ik ook wel terug. Al is het zeker niet een storend iets. Op 50mm vind ik ‘m voor productfoto’s echt perfect werken en dat is zeker ook iets wat ik belangrijk vind!

Al met al ben ik zeker blij met deze lens. Net wat multifunctioneler dan een 50mm lens, maar ook wel weer een stuk mooier dan de kitlens. Deze lens is overigens voor verschillende merken (Canon, Nikon, Sony, Pentax) te verkrijgen, al kan hij niet op full-frame camera’s. En voor €399 is hij van jou, onder andere te koop bij Kamera Express.

  1. Ik ben helemaal enthousiast geworden! Vooral de scherpte en kleuren zijn prachtig! Nu nog even kijken hoe ik hem ga betalen, haha. Oh, wat ik me trouwens afvroeg, met welke camera/lens heb je foto’s van je eigen camera gemaakt? Ik ben echt jaloers op die scherpte!

  2. Ik zat zelf ook al aan deze lens te denken en ben blij dat ik ‘em hier bij jou ook voorbij zie komen! Vind jouw foto’s altijd enorm mooi en ook degene die je hier laat zien zijn heel erg mooi. Oelalaaa, nu nog even aan kittehcupcaker-in-crime laten zien, misschien nemen we ‘em dan ook wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *