Kleurboek voor volwassenen

Ergens vorig jaar verschenen er ineens kleurboeken in de boekhandels. Nou ja, kleurboeken zijn er natuurlijk altijd wel, maar dit waren kleurboeken voor volwassenen! Met iets complexere tekeningen en patronen, waardoor je er toch een stukje langer mee bezig bent dan zo’n kindertekening. Tekenen en kleuren is zeker weten niet mijn talent (binnen de lijntjes kleuren is serieus al een uitdaging voor me) maar het is wel super ontspannend en ik vind het wel leuk om te doen!Ik kocht zelf de reisversie van het Kleurboek Voor Volwassenen. Eigenlijk vooral omdat deze een ringband heeft en niet zoals de andere versies gewoon een normale kaft. Deze kun je omslaan en dat vind ik zelf veel fijner kleuren! Verder zit hij in een kartonnen verpakking om ‘m extra te beschermen, mocht je ‘m mee willen nemen. De meeste plaatjes erin zijn van die zich herhalende patronen, wat ik best leuk vind om in te kleuren omdat je dan met de kleurtjes wilt variëren maar het toch ook allemaal hetzelfde in wilt kleuren. Oké dat is een vage uitleg haha, maar op de foto kun je denk ik wel zien wat ik bedoel!


Zelf heb ik nog best wat tekenspullen, al vind ik deze potloden van het merk Faber-Castell nog altijd het fijnst. En de stiften kocht ik bij Flying Tiger voor €2. Stiften vind ik zelf trouwens veel fijner kleuren dan potloden want dat wordt gewoon een egale kleur, waarbij je geen rekening hoeft te houden met welke kant je op kleurt. Het papier is trouwens gelukkig best dik dus stiften drukken niet zo heel snel door!

Ik ga niet ontkennen dat het een beetje tuttig is haha, maar ik vind het best chill om af en toe te doen! Bij voorkeur terwijl ik op YouTube video’s aan het kijken ben en lekkere m&m’s erbij heb. Comfy! Er zijn inmiddels heel wat verschillende kleurboeken voor volwassenen. De versie die ik heb kost €10 en ik kocht ‘m bij de Bruna!

  1. Ik vind het zelf ook heel erg leuk om te doen, heb zelf dan ook 3 van zulke kleurboeken. Heb het eigenlijk altijd al leuk gevonden, deed het vroeger ook altijd en ook toen ik met kinderen werkte zat ik vaak met de kinderen te kleuren. Gewoon even lekker een momentje ontspannen!

  2. Deze zag ik al een paar keer voorbij komen en elke keer dat ik hem weer zie wordt ik eigenlijk enthousiaster! Ik weet alleen niet of ik er ook echt vaak in ga tekenen. Maar wat je zegt, volgens mij werkt het heerlijk ontspannend 🙂 Die stiften van de Tiger ga ik ook maar eens opzoeken, zien er fijn uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *