JewelCandle – kaarsen met een sieraad!

Laatst kreeg ik een mailtje van JewelCandle – of ik het leuk vond om twee kaarsen uit hun assortiment te testen. Ik kende het concept nog helemaal niet maar vond het best tof. Ze verkopen namelijk geurkaarsen met daarin een sieraad. Je kunt van tevoren kiezen uit een ring, oorbellen of een hanger, maar je weet niet precies welk sieraad je zult krijgen. En daarnaast kun je uit verschillende geuren en soorten kaarsen kiezen.


Ik ging voor een kaars met de geur Fruity Watermelon in een glazen pot, en een simpele kaars met de naam “Cuddle Candle” die naar voorjaarsbloemen ruikt. Ik koos daarnaast voor oorbellen in de rode kaars, en een ring in de blauwe. Wat me gelijk opviel is dat ze best sterk ruiken zelfs al voordat je ze aangestoken hebt! Nu is mijn kamer ook niet zo groot dus dan ruik je zoiets al snel haha, maar het viel zeker niet tegen. De sieraden kun je er na zo’n 10-15 branduren uitvissen (ze zitten niet helemaal onderop maar ongeveer op 1/3e van de kaars) en een paar avonden lang zat ik dan ook hoopvol te wachten.Bij de rode kaars duurde het nog best lang voordat ik een stukje folie zag verschijnen, bij de blauwe ging dit gelukkig al wat sneller. Ik kon ze er gemakkelijk uit halen met een pincet. Tijdens het uitpakken werd ik wel een beetje bang van al het kaarsvet wat overal in het folie zat, maar gelukkig zaten de sieraden goed verpakt in plastic. En de sieraden vind ik eigenlijk best leuk! Zowel de oorbellen als ring zijn sterling silver. De oorbellen zijn stervormige steentjes en zoiets draag ik zelf eigenlijk best vaak. De ring vind ik ook wel mooi, al past hij bij mij helaas net niet om mijn ringvinger (grote vingers). Anders had ik ook die zeker gedragen!

Ik vind het concept van JewelCandle eigenlijk wel tof. Het zijn sowieso kwalitatief goede geurkaarsen die veel geur afgeven en ook niet al te snel opbranden, en het sieraad wat erin zit vind ik een leuk extraatje. Ik ben ook blij met de geuren die ik gekozen heb, hoewel ze allebei heel anders ruiken vind ik ze allebei erg lekker. Ik vind de kaars in glazen pot wel veel mooier dan de losse kaars overigens, dus ik raad je zeker aan om een versie met glazen pot erom te nemen. De Fruity Watermelon kaars kost trouwens €19,95 en de Cuddle Candle kaars kost €22,95.

Het hele assortiment van JewelCandle kun je uiteraard in hun webshop vinden, en kijk zeker ook eens op hun Facebook pagina! Oh en ik heb ook een kortingscode voor jullie: marjolean20. Hiermee krijg je 20% korting op je hele bestelling (t/m 30 september 2014)!