Ik ruilde mijn leven in voor een Wii U

En vooralsnog heb ik geen spijt, haha. Ik heb in m’n leven volgens mij nog nooit een game console gekocht (ik wachtte altijd net zo lang tot mijn broer een nieuwe versie kocht en ik de vorige kreeg), maar vind het wel best leuk om te gamen! Eigenlijk voornamelijk op een Playstation of computer, al vond ik het altijd super leuk om met vrienden te Wii’en. En.. Dat besloot ik dan nu eindelijk eens te kopen! Eigenlijk wilde ik een gewone Wii kopen want die kost op dit moment niet zo veel meer. Maar daar komen geen games meer voor uit en er is al niet zo heel veel voor. Dus ondanks mijn voornemen om voor een gewone te gaan ging ik toch overstag en nam ik de nieuwe Wii U!


Of nou ja nieuw.. Volgens mij is hij al ruim een jaar uit. Maar er komen nog wel nieuwe games voor uit en je kunt ook de meeste Wii games op deze versie spelen. Het meest anders is de controler – niet meer die smalle afstandsbediening waar je enthousiast mee kunt zwaaien, maar een soort tablet achtig ding wat GamePad genoemd wordt. Het leek me totaal niet fijn spelen, maar het bevalt me eigenlijk prima! Hij ligt fijn in je hand en het scherm kun je als tweede scherm gebruiken tijdens het gamen (waar je extra info ziet), en bij een aantal games kun je ook de game volledig op de controler zien waardoor je je tv niet aan hoeft te hebben (maar wel de Wii U console). Wat ik ook wel een plus vind is dat voor de Wii U niet alleen de Mario games en vrij kinderlijke games er zijn, maar ook wat meer volwassen games.

Want het kopen van de Wii U is 1 ding, maar natuurlijk wil je er dan nog meer games bij hebben. Ik wel in ieder geval haha. Bij de Wii zelf nam ik Mario Kart 8 (LIEFDE!) en later kocht ik er zelf nog Assassin’s Creed III en Rayman Legends bij. En toch nog zo’n gewone controler, zodat ik in ieder geval met 1 iemand Mario Kart kan doen :p. Er staan ook nog aardig wat games op de planning waar ik ook wel benieuwd naar ben, al zijn die nieuwe games helaas best duur. Gelukkig vermaak ik me voorlopig wel met de games die ik nu heb! 😀 Ben jij fan van gamen, of heb je er niets mee?