Catrice Colour Correcting Mattifying Powder

Waar ik zowel Essence als Catrice best goed in vind, zijn betaalbare poeders om je make-up mee af te kunnen poederen. Er zitten zeker wat budgettoppers tussen! Beide merken hebben nieuwe producten aan hun assortiment toegevoegd en bij Catrice kwam er onder andere een colour correcting poeder bij. Die wilde ik wel proberen!

Catrice zegt het volgende over dit product: “De ultrafijne, zijdezachte matte poeder corrigeert en egaliseert onregelmatigheden – voor een stralende, gezonde finish met een natuurlijke matte look. De combinatie van vier verschillende kleuren maakt dit mogelijk: roze verfrist de vermoeide teint, paars geeft de doffe huid glans, groen neutraliseert roodheid en beige ondersteunt de natuurlijke huidtint.” Sounds good to me! Het product zit in een simpele maar praktische plastic verpakking en het poeder heeft dus verschillende kleuren, elk met een andere corrigerende functie.

Ik had ‘m sowieso even in de winkel geswatchted en het viel me gelijk op dat hij best licht is qua kleur! Niet te donker of te oranje, wat met mijn lichte huid zeker belangrijk is. Bij het swatchen viel me ook op dat hij niet zo mat is, maar heel licht glanzend. Niet van het niveau discobal hoor, maar zeker niet zo mat als andere poeders en poeder foundations die ik heb. En dat vind ik al best een pluspunt, aangezien dat er op een droog winterhuidje toch wel iets mooier uit zal zien :).


Tijd voor de test! Op de eerste foto heb ik alleen een beetje concealer aangebracht en verder geen foundation, op de tweede foto heb ik het Colour Correcting poeder aangebracht. En eerlijk? Ik ben er niet zo heel erg van onder de indruk. Qua kleur is hij prima, maar ik heb niet echt het idee dat hij super veel doet voor de roodheden in mijn gezicht. In ieder geval niet zoveel als bijvoorbeeld een MAC Mineralize Skinfinish Natural – die kan ik gewoon zonder foundation dragen. Bij het Catrice poeder zou ik zeker nog foundation of in ieder geval concealer aanbrengen op de rode delen van mijn gezicht.

Ik vind het verder overigens wel een best fijn product. Hij geeft een heel natuurlijk effect – niet heel mat, maar juist fris en levendig. Hij houdt ’t daardoor wel iets minder lang vol dan andere poeders dus voor en vette huid is het denk ik niet zo’n geschikt product. Ik krijg juist een droge huid nu we richting de herfst gaan en dan is dit poeder juist wel fijn! Op zich geeft hij niet veel dekking, maar ik kan me voorstellen dat hij niet zo geschikt is voor een vrij donkere huidskleur.

Zijn beloftes wat betreft het corrigeren van de kleur in je gezicht vind ik ‘m dus niet echt waar maken, maar het is alsnog een prima poeder om je foundation of concealer mee af te poederen. Hij zit trouwens in exact dezelfde verpakking als het populaire All About Matt poeder van Essence. Maar ik vind die juist net iets te mat en te wittig, en die van Catrice net iets fijner! Het Colour Correcting Mattifying Powder is te vinden in het nieuwe assortiment van Catrice en kost €4,59.

  1. Het poeder maakt je gezicht wel iets egaler van kleur, maar verder denk ik nu niet meteen dat ik naar de winkels moet rennen om ‘m te halen. Wel weer mooie foto’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *