MAC Mineralize Skinfinish Natural

MAC Mineralize Skinfinishes vind ik denk ik wel een van de meest mooie producten van MAC. Vooral limited edition versies die een blush-achtig kleurtje hebben! Maar in het vaste assortiment zit ook een lijn genaamd Mineralize Skinfinish Natural – MSF’s in een huidskleur met een heel klein beetje shimmer erin. En aangezien ik laatst een nieuwe kocht omdat de oude bijna op was, leek het me wel tijd voor een review!


Toen ik die nieuwe ging kopen kwam ik er ineens achter dat MAC de verpakking van de MSF’s heeft veranderd. Niet meer de matzwarte verpakking met kliksluiting en doorzichtig venstertje aan de bovenkant, maar een half matte en half glanzende verpakking met een magnetische sluiting en een spiegel erin. Een verbetering? Nou.. Ik twijfel nog. De verpakking is een beetje topzwaar waardoor hij al een paar keer ergens vanaf gegleden is (gelukkig nog niet een meter van m’n bed gestort) en de verpakking is wel wat gevoeliger voor vlekken. De inhoud is gelukkig wel hetzelfde!

Ik kocht ‘m in dezelfde kleur als mijn vorige MSF, Light. Wel had ik al het idee dat mijn oude een beetje verkleurd was en dat zie je ook wel als je ze naast elkaar swatcht (op de foto is links de oude, rechts de nieuwe). Verder is hij qua textuur wel hetzelfde – best wel poederig en redelijk dekkend. Best wel poederig klinkt misschien niet zo positief, maar ik vind het juist daardoor een ideaal product voor hetere dagen in de zomer. Vaak word mijn huid dan sowieso al wat meer vettig in plaats van droog, en vaak draag ik dan ook nog een laagje zonnebrandcrème. Niet de meest geschikte combinatie voor een dikke foundation of plakkerige bb cream. En dan gebruik ik dus vaak alleen de MAC MSF Natural om m’n gezicht wat te neutraliseren en matteren.


Voor & na. In de zomer heb ik vaak niet echt last van puistjes en dergelijken en dan is een laagje van de MAC MSF Natural (en een beetje blush) wat mij betreft voldoende! Dat hij best poederig is merk ik wel bij het aanbrengen – niet alleen vliegt er af en toe een wolkje van het poeder af als je er te enthousiast overheen zwiept met je kwast, maar ook als je het op je gezicht hebt aangebracht is het in eerste instantie een beetje erg mat. Bij mij gaat dat effect al best snel weg, zeker als ik daarna naar buiten moet (wat vaak zo is). Ik stoor me er dus niet zo aan, maar ik kan me voorstellen dat je het iets té poederig en mat vindt. Een beetje setting spray erover spuiten nadat je het aangebracht hebt helpt daar overigens ook best goed tegen!

Een likje mascara, een beetje poeder en een veegje blush is mijn standaard look op een warme dag en ik vind de MAC Mineralize Skinfinish Natural daar ideaal voor! Wel schrok ik even toen ik ‘m ging afrekenen, want je legt er €29 voor neer. Oeps, dat was ik even vergeten… Aan de andere kant heb ik met de vorige ruim een jaar gedaan, dus wat dat betreft is het best een zuinig product. Deze MAC Mineralize Skinfinish Natural kun je onder andere bij de MAC Counters in de Bijenkorf en Douglas en bij de MAC Pro store kopen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

14 Reacties

 1. Anneloes 5 augustus 2014

  Wauw, het effect is wel echt heel erg mooi! Ik moet zeggen dat ik de verpakkingen van deze MSF Natural’s nog altijd beter vind dan de nieuwe verpakkingen van de ‘gewone’ MSF’s. Ik kan er na 1,5 nog niet aan wennen :(.

 2. Marloes 5 augustus 2014

  Ik vind het effect op de huid heel mooi en natuurlijk. Dit is zeker een product wat ik ga onthouden!

 3. Bianca 5 augustus 2014

  Het is een heel mooi product maar ik snap het “schrikken” van de prijs wel x

 4. Karlien - Polished Cats 5 augustus 2014

  wow een heel mooi resultaat krijg je daar wel mee
  spijtig van de enorm dure prijs wel

  Liefs
  Karlien

 5. Emily 5 augustus 2014

  Wauw, geeft een mooi effect! Ik hou van MAC producten.

 6. Kelly 5 augustus 2014

  Hij ziet er goed uit!

 7. Manon 5 augustus 2014

  Wat een mooi effect, maar die prijs wow!

 8. Anna 5 augustus 2014

  Wauw, wat een prachtig resultaat!

 9. Anne Solveig 5 augustus 2014

  Deze heb ik ook een poosje gebruikt, vind hem heel fijn!

 10. Jana 5 augustus 2014

  Wat heeft het een mooi effect op je huid! De nieuwe verpakking lijkt me net wat luxueuzer te ogen, maar of ie nu praktischer is, kan ik natuurlijk niet beoordelen.
  Liefs, Jana

 11. Jana 5 augustus 2014

  Het ziet er op je huid heel mooi uit 🙂 x

 12. femketje 5 augustus 2014

  hoge prijs inderdaad, maar wel de moeite waard!

 13. Lotte 6 augustus 2014

  Die nieuwe verpakkingen zijn echt vreselijk. Maar misschien is het ook gewoon een kwestie van wennen. Anyway, ik wil ook wel eens zo’n MSF Natural proberen, het effect bij jou is mooi!

 14. Julie 14 augustus 2014

  Hij kost dan wel wat, maar ik vind hem wel echt prachtig bij jou staan! 🙂
  Ik kan me voorstellen dat het niet altijd makkelijk is om de passende kleur te vinden… Ik ben zelf een echte bleekscheet, dus ik ken het probleem! XD

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén