Gouda

Inmiddels ben ik een paar keer in Gouda geweest en ik vind het eigenlijk best een leuke stad. Niet super groot, maar er zitten best veel leuke winkeltjes die je ergens anders niet hebt (ook wel alle standaardwinkels trouwens). En het ziet er best mooi uit, een beetje Amsterdam/Dordrecht/Delft achtig met van die typische oude huisjes. Laatst ging ik er weer eens samen met m’n broer heen om een beetje te shoppen en een beetje foto’s te maken!Wat best een mooi stuk is, is het rondje wat je om de Sint Janskerk kunt maken. Daar staan veel van die oude en soms zelfs bijna uit elkaar vallende huizen omheen, en ook de kerk zelf is best mooi om te fotograferen! Qua winkels zit er in de stad zelf (vooral rondom de Markt, maar ook in de zijstraatjes er omheen) ook best veel leuks. Misschien een onverwachtse is de Legowinkel. Eigenlijk ben ik stiekem veel te oud voor Lego, maar in zo’n winkel voel ik me dan toch weer heel hebberig haha. Ik kocht er overigens niets, maar de Architecture serie met onder andere de Eiffeltoren vond ik wel best tof! En de bakken aan de muur waar je Lego kon scheppen overigens ook best wel. Volgens mij is dat echt de droom van elk kind, haha!

Ik kocht zelf wel een paar andere dingen. Bij de Markt zit stripboekwinkel Silverster en op zich ben ik niet zo van de strips, maar getekende columns en grappige stukjes vind ik wel leuk! Eva Mouton volgde ik al op Instagram maar dat ze een boek had wist ik eigenlijk niet! Hier staan de getekende columns in die ze maakte voor de Standaard (een Belgisch weekblad) en ik vind ze super grappig. Bij Kruidvat waren de nieuwe Catrice producten er al en eerlijk gezegd.. Word ik niet zo enthousiast meer ervan. Maar de Luxury Lacquers zagen er wel best pretty uit (ermergerd glittur) en dus kocht ik er daar twee van! Verder kocht ik nog wat basics bij H&M en een douchegel, niet super spannend dus haha. Swatches van de nagellakjes volgen nog wel! ๐Ÿ™‚

  1. Ik ben veel te lang niet in mijn geboortestad geweest zie ik. Heb er 24,5 jaar gewoond,maar er zitten nu dus wel andere winkels. Leuk dat er een legowinkel zit! En mooie foto’s gemaakt rondom de sint janskerk!

  2. He, mijn stadje, wat leuk! ๐Ÿ™‚
    Mooie foto’s heb je gemaakt..
    Ik raad je aan om in december eens terug te komen, net voor de kerst. Dan is er ‘Gouda bij kunstlicht’ en zijn de ramen van de Sint Jan (de Goudse Glazen) van binnenuit verlicht, zodat je buiten in het donker mooi kunt zien. Ook is het stadhuis dat van alle kanten verlicht. Levert vast ook mooie plaatjes op! ๐Ÿ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *