Current skincare routine – a Philosophy family

Langzaamaan heb ik de laatste tijd producten in m’n skincare routine vervangen door die van Philosophy. Een prijzig merk, maar eigenlijk bevallen alle producten die ik heb geprobeerd me wel (op de BB cream na dan) en hoewel ze prijzig zijn doe je er gelukkig wel best lang mee. Laatst kocht ik twee nieuwe producten en begon ik er eentje te gebruiken die ik al even had. Tijd voor wat korte reviews!

Allereerst kocht ik inmiddels al weer even geleden Hope In A Jar. Een dagcrème die ik al eens heb gehad en met veel plezier opgemaakt heb, en nu wel graag opnieuw wilde. Niet alleen is het al een wonder dat ik prima tegen deze crème kan en geen allergische reactie krijg, maar hij werkt ook nog eens echt goed en fijn! De textuur is een beetje apart, bijna waterig maar tegelijkertijd romig, en de sterke lavendelgeur maakt me nog steeds niet zo blij. Maar hij blijft perfect voor mijn huid!

Hope In A Jar Night had ik al een tijdje staan (ooit eens gekregen van Ilja, thanks babe!), maar pas sinds kort ben ik ‘m echt gaan gebruiken. Deze crème is juist vrij dik en romig en ruikt weer heel anders dan Hope In A Jar (maar wel een beetje vreemd). Toen ik ermee begon was mijn huid behoorlijk droog en onrustig, en deze crème hielp heel goed om dit op te lossen! Nu is hij wel wat te voedend voor mijn huid en dus bewaar ik ‘m voor het najaar. De letters zijn trouwens van het potje af gegaan wat er een beetje raar uit ziet haha, maar volgens mij is dit probleem inmiddels wel opgelost.

Laatst kocht ik zowel de Purity Made Simple gel cleanser als de Purity Made Simple facial cleansing oil. Die gel cleanser heb ik ook al eens gehad en vind ik nog steeds fijn! Ik gebruik ‘m vaak onder de douche en dan vind ik die gel textuur wat handiger dan de meer vloeibare textuur van de gewone Purity Made Simple cleanser. Hij maakt m’n huid naar mijn idee goed schoon en geeft totaal geen trekkerig gevoel.

De Purity Made Simple facial cleansing oil vind ik helaas wel een minder succes. Deze kun je gebruiken om je oog- en gezichtsmake-up te verwijderen. Ik vind ‘m echter veel te vettig om op m’n ogen te gebruiken. Het werkt wel goed, zeker voor waterproof make-up, maar daarna zie ik wazig en het vettige gevoel vind ik ook niet zo prettig. Ik krijg er ondanks mijn gevoelige oogleden overigens geen vervelende reactie van of iets dus dat is zeker positief. Maar ik gebruik ‘m eigenlijk bijna nooit, door dat vervelende vettige gevoel.

Over de Microdelivery exfoliating facial wash heb ik al eens een review geschreven en ik blijf bij dat hij heel fijn is! Ideaal om om de 2-3 dagen te gebruiken voor een instant zacht huidje, en ik vind het ook goed werken tegen eventuele velletjes op je gezicht. Hij is niet extreem scrubbend want de korreltjes zijn best fijn, en dat vind ik toch altijd wel iets veiliger dan zo’n hele grove scrub.

De cleansing oil vind ik dus niet zo’n succes, maar de andere producten maken dit voor mij gelukkig weer helemaal goed! Als je eens iets wilt proberen van Philosophy dan zijn denk ik de Microdelivery exfoliating facial wash en Hope In A Jar zeker tips om mee te beginnen. Het hele Philosophy assortiment kun je overigens bij Ici Paris XL vinden! Heb jij al eens iets van dit merk gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *