The Body Shop Tea Tree Flawless BB cream

Enthousiast kocht ik een tijdje geleden de nieuwe BB cream van The Body Shop, uit de Tea Tree lijn. Ik had al reviews gezien en de lichtste kleur was ook echt behoorlijk licht, en bovendien waren de reviews verder ook best positief! Echter stond hij daarna ruim een maand en misschien zelfs wel twee maanden ongebruikt op m’n kast, wachtend op een moment waarop ik ‘m eens veilig kon proberen (lees: waarop ik niet op korte termijn naar buiten zou hoeven, aangezien twijfel over kleur & potentieel allergie-gevaar).


Maar inmiddels heb ik ‘m eindelijk geprobeerd. En ik ben fan! BB creams zijn niet echt mijn ding aangezien ze vaak nogal vettig zijn en bovendien de lichtste kleur meestal geel/oranje/5 tinten te donker is. Deze is qua kleur echter voor mijn huid prima en hij is zeker niet zo vettig als andere BB creams. In tegendeel zelfs, TBS belooft dat hij juist geschikt is voor de vette huid. Dat zie ik dan ook wel – het resultaat is vrij mat en gedurende de dag verander je ook niet zomaar in een glimmende bowlingbal. Bovendien belooft TBS dat hij door de toevoeging van tea tree helpt tegen onzuiverheden. Dat vind ik wat moeilijker te beoordelen. De standaard puistjes die ik eigenlijk altijd wel heb (kin-gebied) zijn niet echt minder geworden, maar ik heb in ieder geval niet méér onzuiverheden gekregen. Tea tree olie heeft wel een best sterke geur overigens en ik vind het wel lekker ruiken, maar het kan zijn dat je het een nadeel vindt!

En dan is een full face foto natuurlijk wel handig! De linker is zonder, de rechter is met de BB cream. Ik vind het effect zelf heel mooi. Een stuk egaler dan zonder, maar ook weer niet zo egaal dat het er onnatuurlijk uit ziet. De BB cream is door de matterende werking wel wat aan de droge kant en mijn eigen huid is dat ook. Een goede moisturizer en goed smeren en blenden is dus wel key, en de BB cream benadrukt bij mij wel de echt droge plekjes/velletjes. Ik bracht ‘m in eerste instantie aan met een bufferkwast, maar met m’n vingers werkt eigenlijk nog altijd het beste!

Ondanks dat hij wat aan de droge kant is, ben ik enthousiast en gebruik ik ‘m de laatste tijd eigenlijk iedere dag. Ik vind de dekking precies goed en het effect wel mooi! En de lichtste kleur is voor mijn huid gelukkig ook licht genoeg. Hij is overigens in 3 verschillende kleuren te koop (light, medium & dark). En hij kost €8, wat ik voor een tube van 40ml nog best prima vind!

  1. Dit is echt niet goed aan te brengen met een kwast vind ik, haha! Ik ben er ook heel enthousiast over omdat de dekking niet too much is 🙂 Het resultaat vind ik erg mooi bij je staan!

  2. Ik was hier al heel benieuwd naar! Hij dekt inderdaad mooi en de kleur ziet er ook goed uit. Wel jammer dat ‘ie droge plekjes en velletjes benadrukt, daar heb ik juist altijd problemen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *