New in – Canon EOS 70D & more

Eindelijk! Na lang twijfelen, sparen en mezelf wijs maken dat ik het echt niet nodig had ben ik toch overstag gegaan en heb ik een nieuwe camera gekocht. Mijn geliefde Canon 550D is nog steeds geliefd maar was toch wel aan vervanging toe. En zelf wilde ik ook wel graag een stapje hoger! Gisteren ging ik dan ook eindelijk naar Kamera Express..En kocht ik de Canon 70D! Een stap hoger dan de lijn waarin de 550D valt, en het is sowieso een relatief nieuw model waardoor er best veel fancy features in zitten. Een kantelbaar touchscreen bijvoorbeeld, maar ook dingen als wifi, autofocus tijdens het filmen en meer scherpstelpunten dan in zijn voorganger. De camera is logischerwijs wel groter en zwaarder dan mijn 550D maar hij voelt ook gelijk een stuk steviger en degelijker aan. En op de bovenkant zit een extra display waar je de belangrijkste instellingen kunt zien, wat best handig is! Natuurlijk is de camera qua software en sensor ook beter dan mijn oude 550D waardoor foto’s kwalitatief beter zullen worden. Maar ik ben zelf vooral fan van het kantelbare touchscreen, dat werkt echt super fijn!

Ik kocht ‘m trouwens in een kit met daarbij de nieuwe Canon 18-55mm IS STM lens. Ik had die lens al maar dan de oude variant, die verre van stil is als hij scherp stelt. Deze nieuwe versie is dat echter wel omdat hij dan goed in combinatie met het automatisch scherp stellen tijdens het filmen gebruikt kan worden! En m’n vader had wel interesse in die oude lens, dus waarom ook niet haha. De lens is niet alleen heel stil maar stelt ook nog eens echt snel scherp. Sowieso is het best een fijne lens om te gebruiken als je landschappen of in een stad foto’s wilt maken!

Natuurlijk had ik het bij de camera kunnen laten, maar ik had nog meer op de wishlist staan ;). Zo heb ik een hele oude flitser die ik eigenlijk niet op mijn nieuwe camera durfde te gebruiken en dus kocht ik er maar gelijk een goede flitser bij, de Canon Speedlite 430EX II. Ik gebruik altijd een flitser voor blogfoto’s aangezien het licht niet zo best is in mijn kamer en dit is eigenlijk de moderne versie van de oude flitser die ik had. Deze kan net even wat meer maar is in gebruik gelukkig voor mij niet echt wennen.

En vorige week kocht ik al iets fotografie gerelateerds, namelijk een nieuwe lens! Nou ja, helemaal nieuw is hij niet want ik heb ‘m over kunnen kopen voor een mooi prijsje. Dit is de Canon 100mm F2.8 USM macro lens, speciaal geschikt om heel dichtbij foto’s te kunnen maken. Al kun je er natuurlijk ook gewone foto’s mee maken! Ik heb er al een beetje mee gespeeld en geëxperimenteerd en het is best leuk om mee bezig te zijn. Eigenlijk werkt het ’t beste als je zelf handmatig scherp stelt, maar dat is best wel wennen haha.


Super gevaarlijk is natuurlijk dat je bij Kamera Express (of in ieder geval bij de vestiging in Rotterdam) na de kassa nog langs een rek vol fototassen komt, haha. Ik had geen speciale fototas aangezien ik dan vaak zo overduidelijk vind dat je cameraspullen bij je hebt. Toch wilde ik even kijken of er iets tussen zat wat niet al te fototas was maar toch wel goede bescherming gaf, en eigenlijk vond ik deze tas van Crumpler (Jackpack 5500) best leuk! Hij is niet al te groot maar toch groot genoeg om in ieder geval de camera met lens, een extra lens en nog wat spullen mee te kunnen nemen. Er zitten allemaal schotten bij waardoor je kunt variëren met hoe je het cameravak in deelt. En natuurlijk beschermt hij je spullen goed!

Ik heb uiteraard gisteren de camera alvast geprobeerd en tot nu toe bevalt hij heel goed! Ik hoef er gelukkig niet zo aan te wennen aangezien ik zelf al een spiegelreflex had en soms de 60D van m’n broer gebruik. De onderste 3 foto’s zijn trouwens met de macro lens gemaakt, de rest met de 18-55mm lens.

De komende twee weken heb ik vakantie en dus lekker veel tijd om de camera en de andere spullen uit te proberen! En ik ben wel benieuwd of hij aanzienlijk betere foto’s gaat opleveren dan de 550D. Bij foto’s die buiten met goed weer gemaakt zijn merk ik op zich niet echt verschil namelijk, maar bij bijvoorbeeld wat minder goed licht zou hij wel echt beter moeten zijn. Ik vind ‘m in ieder geval nu al fijner werken! Welke camera(‘s) heb jij?

Verder Bericht

Vorige Bericht

15 Reacties

 1. Koalabeautymama 13 juli 2014

  Wow indrukwekkende foto’s! Ik heb zelf een Nikon D3100, maar wil ook graag een scherm wat je kan draaien zodat je jezelf kan zien tijdens filmen of foto’s maken. Leuk dat je dit artikel even deelt. 🙂

 2. Eline 13 juli 2014

  Wouw, ik zit bijna te kwijlen bij dit artikel. Het lijkt me een hele fijne camera en de foto’s die je ermee maakt zijn werkelijk prachtig!

 3. Sophie 13 juli 2014

  Wat een prachtige camera! Ik heb een 1000D gehad, nu een 500D en mijn volgende wordt waarschijnlijk ook iets in de trant van een 70D, het scherm en automatisch scherpstellen lijkt mij ideaal! Ik heb dezelfde flitser, maar ik gebruik hem binnen nooit omdat de kleuren er zo flets van worden; hoe stel jij ‘m in dan? :’)

 4. Mariska 13 juli 2014

  Sinds kort heb ik de Canon 650D gekocht, was een aanbieding dat als je hem kocht er een 50mm f1.8 en de standaard kitlens bij kreeg. Daarvoor had ik de 1100D, dus ik vond het een mooie overstap 🙂

  Veel plezier met je nieuwe camera!

 5. Kelly 13 juli 2014

  Ik heb een 600d met kantelbaar scherm. Mijn nieuwste wordt zeker een vergelijkbare!

 6. Lotte 13 juli 2014

  Jeeeetje, wat een mooie foto’s! Die kunnen zo in een magazine.

 7. Sharon 13 juli 2014

  Aaah supernice mayo, ik ben wel een beetje jaloers. Ben wel benieuwd hoe goed die autofunctie werkt met filmen.

 8. Jana 13 juli 2014

  Wow prachtige camera en wat een mooie foto’s ook 🙂

 9. femketje 13 juli 2014

  hij is nice 😀 ik ben en blijf echt een nikon meisje :3

 10. Jaimy en Laura 13 juli 2014

  Wauw, wat een mooie camera!! Ik heb zelf een Nikon D3200 en die bevalt me erg goed!

 11. Romee 13 juli 2014

  Nice! Ik heb dezelfde camera én flitser (: Je kunt vanaf de 70D ook heel goed de belichtingssterkte van de flitser aanpassen.
  Hij filmt héél goed, vooral als je een videolens hebt. Ik doe veel aan concertfotografie en dan is de hoge ISO-sterkte ideaal!
  Hier in Amsterdam zit ook een Kamera Express.. heel gevaarlijk haha

 12. Anne Solveig 13 juli 2014

  Ooooh, wat is die mooi!

 13. Dhini 13 juli 2014

  woow…gaaf camera. Als mij laatste camera is helaas de velletje los, gelukkig kan ik hem nog gebruiken.

 14. Miss Sentinelli 13 juli 2014

  Mooie camera heb je gekocht :)! En mooie foto’s heb je gemaakt!
  Ik heb zelf een Nikon D5100, ook zeer fijn!

 15. Vera 13 juli 2014

  Wauuww!! Jaloers… Wat ziet dat er gaaf uit. Ben heel erg benieuwd naar de foto’s die komen gaan.

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén