Wide Angle & Macro lens voor je telefoon

Accessoires voor je telefoon vind ik tof en al helemaal als ze iets met fotografie te maken hebben! Op eBay vond ik een set met daarin twee lensjes voor je telefoon – een groothoeklens (fish-eye achtig) en macro. Voor de prijs had ik er niet zo heel veel verwachtingen van, maar juist daarom wilde ik het best eens proberen. Inmiddels heb ik het setje binnen en al uitgebreid getest, tijd voor een review!

In het setje zaten een aantal dingen. Natuurlijk de lensjes zelf, die je op elkaar kunt (en moet) draaien. Ook zaten er metalen ringetjes bij met aan een kant van dat plakkende tape. Het lensje zelf is namelijk magnetisch en dat werkt super goed als je telefoon van metaal is. Helaas is die van mij dat niet, en dan kun je de ringetjes gebruiken om ‘m toch vast te plakken op je telefoon. Verder zit er nog een dopje bij en een metalen plaatje voor op de achterkant van het lensje, zodat je ze veilig mee kunt nemen.

En op je telefoon ziet dat er dus zo uit! Een van de ringetjes kun je rondom je lens plakken en hier dan de lensjes op bevestigen. Voor het wide angle effect moet je beide lensjes op elkaar draaien, voor het macro effect gebruik je alleen het onderste lensje van het setje. Het systeem met het vastgeplakte ringetje en magnetische lensje werkt best goed, al vind ik het wel jammer dat je het ringetje eigenlijk zou moeten laten zitten op je telefoon. Ik heb ‘m er steeds vanaf gehaald maar dan plakt hij logischerwijs vrij snel al niet meer zo goed!
Tijd om de lensjes eens uit te proberen! Ik begon met de macrolens en ik was echt heel verbaasd over hoe goed hij eigenlijk werkt. Je kan en moet behoorlijk dicht bij het onderwerp voor een scherpe foto, en dan werkt het ook best goed! Natuurlijk is het niet zo scherp en mooi als een foto gemaakt met een spiegelreflex camera en fancy macrolens, maar dat had ik uiteraard ook niet verwacht. Leuk om mee te spelen!
De wide angle lens geeft een soort fish-eye effect. Best leuk om mee te experimenteren, zeker in bijvoorbeeld een stad! Al vind ik het wel jammer dat je net de randjes van de lens er omheen ziet zitten, en echt ideaal voor bijvoorbeeld Instagram is het ook niet haha. Met dit effect moet ik denk ik ook nog wat meer spelen om te kijken of er nog meer uit te halen valt!

Al met al.. Vind ik het een super leuk setje! Leuk om mee te experimenteren, en vooral de macrolens vind ik verrassend goed werken. Ik kocht ‘m hier op eBay voor nog geen €2. Zeker een (budget proof) tip dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *