Philosophy The Microdelivery Exfoliating facial wash

Eigenlijk ben ik niet zo’n fan van obsessief je gezicht scrubben. Een Clarisonic zal ik dan ook bijvoorbeeld niet zo snel kopen en dagelijks gebruiken ook al belooft het merk dat het prima kan. Ik ben altijd bang dat je huid er lui of beschadigd van wordt, al weet ik niet of het nou ook echt zo is. Ik kocht echter wel de Microdelivery Exfoliating facial wash van Philosophy. Een exfoliërende gezichtsreiniger die je volgens het merk elke dag zou kunnen gebruiken, maar die ik toch liever afwissel met andere producten.


Wat overigens niet betekent dat hij niet fijn is! De facial wash is een frisse gel met daarin hele kleine scrubdeeltjes. Hij bevat geen sulfaten, parabenen en – voor mijn gevoelige huid best belangrijk – geen parfum. Naast de exfoliërende werking verwijdert hij ook make-up, al is hij uiteraard vanwege de scrubdeeltjes niet geschikt voor je oogmake-up. De facial wash maakt mijn huid goed schoon en lekker zacht, en crème trekt daarna voor mijn gevoel extra goed in. Oh en foundation zit net even iets mooier!

Toch gebruik ik ‘m dus niet elke dag. Dat lijkt me met mijn gevoelige huid sowieso geen goed idee, maar ook omdat ik dus bang ben dat het m’n huid lui zal maken of anderzijds beschadigt. Gelukkig werkt het voor mijn huid prima om het om de 2 á 3 dagen te gebruiken! En dan vind ik de face wash echt stukken beter dan de gezichtsscrub van de Action en de Vitamin E scrub van The Body Shop die ik eerst gebruikte, juist omdat hij veel kleinere scrubdeeltjes heeft en verder geen dingen zoals parfum en sulfaten bevat!

Ik ben dus in ieder geval heel blij met deze Microdelivery Exfoliating facial wash van Philosophy. Of je ‘m elke dag wilt gebruiken is natuurlijk aan jezelf. Ik kies ervoor om dat niet te doen, maar als je niet echt een gevoelige huid hebt denk ik dat het best prima kan. Ik kocht ‘m bij Ici Paris XL voor €24 (240ml). Zeker niet goedkoop, maar met Philosophy producten doe ik zelf gelukkig altijd behoorlijk lang. Ik raad ‘m je zeker aan als je op zoek bent naar een goede en niet al te agressieve gezichtsscrub!

  1. Ik heb deze ook! In het begin wilde ik ‘m ook niet elke dag gebruiken omdat ik bang was dat mijn gevoelige huid er slecht op zou reageren, maar inmiddels gebruik ik ‘m (bijna) iedere dag!

  2. Hij lijkt me echt zo fijn! Ik zou ‘m dan ook niet elke dag gebruiken denk ik, want dan zou ik nog banger zijn dat ie echt na een paar dagen al op is haha :”D

  3. Ik gebruik mijn Clarosonic iedere dag en vanaf dat ik hem gebruik zijn mijn onzuiverheden weg gebleven. Als ik hem niet gebruik voelt het aan alsof ik toch niet helemaal heb gereinigd (zit tussen mijn oren ik weet het ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *