MAC Blacktrack fluidline & Le Volume de Chanel

In je basic make-up items mag je van mij best eens investeren. Ik gebruik ze dan immers elke dag en vaak zijn het ook nog eens dingen waar ik best lang mee doe! Zo kocht ik laatst een nieuwe mascara en nieuwe eyeliner, twee producten die ik eigenlijk bijna elke dag wel gebruik. En vandaag ga ik jullie wat meer hierover vertellen!


Ici Paris XL had een aanbieding met 40% korting op alle mascara’s en na wat Googlen en twitteren kwam ik erachter dat Le Volume de Chanel behoorlijk populair is. Een mascara die je wimpers niet alleen lekker veel volume beloofd te geven maar die ook nog eens behoorlijk goed blijft zitten, zelfs al is hij niet waterproof. Het borsteltje, rond met plastic pinnetjes, zag er in de winkel wat mij betreft prima uit en dus besloot ik die mee te nemen!

Maar helaas moet ik toegeven dat ik na een aantal weken nog steeds niet echt fan ben. Er komt behoorlijk wat mascara van het borsteltje af en dat werkt toch niet zo heel goed met mijn wimpers. Op de foto’s ziet het er nog best oké uit, maar ik krijg er best snel spinnenpoten van en ik mis toch een beetje lengte. Dat laatste belooft de mascara natuurlijk ook niet, aan elkaar geplakte wimpers lijkt me echter niet helemaal de bedoeling. Nu gebruik ik de mascara regelmatig met een andere mascara die mijn wimpers wel beter weet te scheiden en dat werkt wel goed. Hij blijft overigens wel heel goed zitten, ik heb totaal geen problemen gehad met dat hij gaat vlekken of aan het eind van de dag af begint te brokkelen! De holy grail wat betreft mascara is het dus echter niet voor mij.

Dat ik blij zou zijn met de MAC gelliner wist ik gelukkig van tevoren al. Al ruim 2 jaar heb ik een bruine variant hiervan (Dipdown) en die is al flink gebruikt! De gelliners van MAC vind ik nog altijd het fijnst werken omdat de textuur precies zacht genoeg is en er veel kleur vanaf komt. Wel kan ik ze alleen gebruiken in combinatie met een ooglook/oogschaduw, want ze gaan uiteindelijk wel afgeven als je vettige oogleden hebt. In combinatie met oogschaduw blijft het bij mij gelukkig wel goed zitten.

Maar ook deze zwarte kleur bevalt me heel goed! Hij is niet te hard van kleur en werkt net zo fijn als Dipdown. Ik breng hem zelf het liefst aan met het smalle eyelinerkwastje van RealTechniques (uit deze set), omdat ik daarmee een vrij dun lijntje kan trekken. Daar vind ik gelliners overigens sowieso het meest ideaal voor. Voor een echt strakke wing zou ik eerder een liquid eyeliner erbij pakken! De gelliner zie je uiteraard in actie op de oogfoto’s hierboven.

Met de MAC Fluidline in Blacktrack ben ik dus zeker blij, die gaat heel goed gebruikt worden. Le Volume de Chanel is helaas niet de perfecte mascara voor mijn wimpers en gezien de prijs ga ik voortaan toch maar weer voor wat goedkopere mascara’s. MAC Fluidline in Blacktrack kost €18 en is onder andere te koop bij de MAC Counters en in de MAC Pro Store (en overigens ook online, bijvoorbeeld bij Douglas). Le Volume de Chanel kost je normaliter €31,50 en tijdens de 40% kortingsactie legde ik er zo’n €19 voor neer. Die actie is helaas al afgelopen, maar Ici Paris XL heeft wel vaker aantrekkelijke acties op mascara’s.

  1. Meh, jammer dat de mascara je niet heeft kunnen overtuigen. Zo zie je maar: duur is niet altijd goed. De fluidline van MAC wil ik ook nog altijd eens proberen!

  2. De mascara viel mij ook tegen. Laatst besloot ik toch maar eens een tester van Benefit te gebruiken. Ik ben om, wat is hij geweldig. En ze verkopen ook een mini. Dan zit je niet gelijk aan een dure vast als het niks is. 😉

  3. Jammer dat Chanel Le Volume toch wat tegenvalt. Ik hoor daar echt alleen maar positieve dingen over, dus dan is dit wel een beetje een tegenvallen. Ik heb de MAC Blacktrack Fluidline al jaren (4? 5?) en ik ben er bíjna doorheen! De pan heb ik al geraakt en nu is het een kwesie van de randjes opwerken. Ik hou van die fluidline, dus ik ga ook zeker nog een nieuwe halen hierna <3.

  4. De gel liner <3 Misschien komt die er hier ook nog wel eens. Leuk om te lezen dat je daar de RT kwast voor gebruikt. Ik hoorde namelijk dat veel mensen die te dik vonden om er eyeliner mee aan te brengen, maar het kan dus gewoon wèl!

  5. Ik gebruik beiden nu bijna een jaar en ik ben nog steeds zo’n fan! Grappig dat jij Le Volume dan weer niet heel fijn vind; zo zie je maar weer dat mascara zó persoonlijk is! Ik gebruik de Fluidline met het 210 kwastje van MAC, hij blijft goed zitten 🙂

  6. Toevallig heb ik vandaag ook een artikel over dezelfde mascara, ik ben er juist heel enthousiast over maar ik denk dat het ook echt per wimpers verschilt. De MAC fluidline ben ik zelf ook nog benieuwd naar.

  7. Wat jammer dat de mascara van Chanel bij jou niet goed uitpakt. Ik ben echt mega fan van deze mascara. Misschien moet je hem na een tijdje nog eens proberen. Ik vind de mascara zelf het fijnste na een tijdje omdat hij dan wat minder dik is. Ik bewaar ook altijd mijn oude als ik een nieuwe koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *