Real Techniques Your Eyes Enhanced starter set

Als je ergens in wilt investeren wat betreft make-up, dan zijn er denk ik twee dingen die de moeite waard zijn: oogschaduwbasis en kwasten! Dat eerste heb ik al vaker gedaan (liefde voor Urban Decay Primer Potion en Bobbi Brown Cream Shadows), dat tweede echter niet. Maar inmiddels was ik de oogschaduwkasten van Hema en H&M wel een beetje zat en besloot ik te investeren in een Real Techniques set! Benieuwd wat ik ervan vind? Keep on reading!


Real Techniques is het kwastenmerk van Sam & Nic Chapman en die kennen we weer van YouTube. Ik had al een kwast van dit merk, de Expert Face Brush, en die vind ik nog altijd mega fijn. Erg benieuwd ben ik dan ook naar alle andere kwasten en de Eyes Starter Set leek me een goed begin. In deze set zitten 5 kwasten, namelijk:

 • Deluxe Crease Brush – een vrij grote, platte en ronde kwast
 • Base Shadow Brush – een fluffige, puntige kwast
 • Accent Brush – een klein, rond afgesneden kwastje
 • Pixel Point Eyeliner Brush – een recht, dun kwastje met gladde haren
 • Brow Brush – een vrij grote, schuin afgesneden kwast


Deze kwasten zijn van synthetische haren gemaakt, wat ik zelf eigenlijk fijner vind dan dierlijke haren. Ze zijn namelijk vaak zachter en bovendien ook wat makkelijker schoon te maken en te houden. De handvatten zijn van metaal met een zwart, rubber-achtig deel. Daardoor liggen ze lekker in de hand! Je krijgt bij de kwasten trouwens ook een etui waar je ze in op kunt bergen en mee neer kunt zetten, wat super handig is.

Ik gebruik inmiddels ongeveer dagelijks wel oogschaduw en (meestal) gel eyeliner, en de kwasten heb ik inmiddels dan ook al aardig goed uit kunnen proberen! De deluxe crease brush is eigenlijk net iets te groot om goed in je crease te kunnen gebruiken, zeker als je vrij kleine oogleden hebt. Bij mij gaat het net en soms vind ik het wel handig, al pak ik toch sneller de base shadow brush voor mijn crease. De deluxe crease brush kun je echter ook perfect voor concealer gebruiken! De base shadow brush gebruik ik dus in de crease, maar ook op het bewegend ooglid en richting het werkbrauwbot. Eigenlijk is het voor mij een prima multitasker!

De accent brush is echt ideaal om een mooie highlighter aan te brengen bij je binnenste ooghoek, maar ook om een donker kleurtje een beetje smudgy aan te brengen langs je (bovenste en onderste) wimperrand. Een eyeliner vervagen vind ik makkelijker om te doen met de brow brush, maar het kan ook zeker met de accent brush. Ik twijfelde over de pixel point eyeliner brush aangezien ik normaal een dunner en gebogen kwastje gebruik, maar hij werkt verrassend fijn! Je kunt gelliner er zowel dun als dik mee aanbrengen en ik heb niet het probleem dat ik met het kwastje mijn wimper aanraak (met spinnenpoten tot gevolg). Zelf gebruik ik geen producten voor mijn wenkbrauwen en de brow brush gebruik ik dan ook niet daarvoor. Wel voor het blenden van een lijntje oogschaduw of oogpotlood, waar hij ook goed voor werkt! Als eyeliner kwast zou ik hem niet gebruiken, daar is hij toch net wat te groot en te vol voor.


Eigenlijk ben ik super tevreden en super blij met deze set! Hij was niet goedkoop (€25,95), maar de kwasten werken heel erg fijn. Door de synthetische haren zijn ze super zacht, maar ze zijn alsnog voldoende stevig om er goed mee te kunnen werken. Voor mij zijn het bovendien alle kwasten die ik nodig zal hebben voor een alledaagse look en de kwasten hebben inmiddels dan ook al een vast plekje in mijn everyday bakje gekregen. Maar wellicht is er wel een negatief puntje te noemen.. Ik wil meer Real Techniques kwasten, haha! Ik kocht de set zelf voor €25,95 bij Boozyshop in de Shop-In-Box, een winkel in Rotterdam (Karel Doormanstraat 463A) waar je tijdelijk wat producten van Boozyshop kan vinden. Maar je kunt hem natuurlijk ook online bestellen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

19 Reacties

 1. Laura 13 april 2014

  Ziet er goed uit! Zelf heb ik zulke kwasten niet heel hard nodig en besteed ik het toch liever aan make-up. 😉

 2. Sofie 13 april 2014

  Wat een prachtige set en fijne review heb je erover geschreven!

 3. Beautydagboek 13 april 2014

  Ik ben ook zo’n fan van de Real Techniques kwasten, deze set lijkt me ook heel fijn!

 4. Eline 13 april 2014

  Ziet er heel erg mooi uit! deze set zou ik ook wel willen!

 5. Samantha 13 april 2014

  Ik moet ook echt een keer investeren in goede kwasten. Deze set staat dan ook al even op mijn lijstje, maar het is er nooit van gekomen. Ze lijken me echt heel erg fijn! En nu ik dit gelezen heb, wil ik hem al helemaal.

 6. femketje 13 april 2014

  Oehh die gaat op mijn wishlist! ♥

 7. Sophie 13 april 2014

  Wat heb je er prachtige fotos van gemaakt! Ik heb twee RT kwasten, de poeder- en blushkwast en ik kan echt niet meer zonder. Deze zou ik ook best graag willen proberen!

 8. Natascha 13 april 2014

  Klinkt goed! Ik ben zelf eigenlijk wel weer toe een setje nieuwe kwasten, wie weet is dit wel wat voor mij.

 9. Dionne 13 april 2014

  Wat een mooie kwasten!

 10. LaraLaurentia 13 april 2014

  Wat goed dat je ze fijn vindt, weer een last van mijn schouders 😀

 11. Lotte 13 april 2014

  Die Deluxe Crease Brush lijkt me echt ideaal voor concealer inderdaad. Het lijkt me een hele fijne set, ik moet echt ook eens wat Real Techniques kwasten gaan aanschaffen.

 12. Kelly 13 april 2014

  Dit lijken me hele fijne kwasten!

 13. fashionadvies 13 april 2014

  Deze set kwast heb ik ook, super fijn zijn ze 😀 !

 14. Anne Solveig 13 april 2014

  Mooie set! En foto’s!

 15. Jana 13 april 2014

  Lijken me fijne kwasten ^^

 16. Priscilla 13 april 2014

  Ik heb deze ook en het zijn eigenlijk nog de enige kwasten die ik gebruik! Echte favorieten dus. Vooral de base, accent en brow brush vind ik geweldig.
  Mooie foto’s heb je weer gemaakt!

 17. Kelly 14 april 2014

  Wat een prachtige foto’s!! Ik wil deze set ook nog erg graag! Op Iherb (wel een credit card nodig) heb ik mijn vorige set RT besteld en dat scheelt wel erg qua prijs!

 18. Amelie 18 april 2014

  Ik vind ze ook echt fantastisch!!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén