I tried – Tangle Teezer!

Met mijn krullende, pluizige haar loop ik het liefst met een grote boog om haarborstels heen, in ieder geval als het droog is. En een Primark haarborstel vind ik al een paar jaar een prima optie, haha. Maar de hype rondom de Tangle Teezer is ook mij niet ontgaan, en eerlijk is eerlijk: ik werd wel enthousiast van alle reviews. Laatst besloot ik dan toch maar €15 neer te leggen voor een felroze variant ervan. Of het ’t geld waard is?


De borstel is bijzonder door het design en de plastic pinnetjes. Hij heeft geen handvat, en daarmee doet hij me stiekem een beetje denken aan een paardenborstel haha. Maar eigenlijk werkt het best prima, want door de vorm ligt hij fijn in de hand. Er zitten vrij flexibele, plastic pinnetjes op in 2 lengtes en deze pinnetjes zouden beter hun werk moeten doen dan een gewone borstel. Het merk belooft zelfs dat je haar op de lange termijn gezonder wordt, omdat deze borstel op een zachtere manier klitten verwijderd en er dus minder haar af zal breken.


Maar is hij nou goed? Hmm.. Ik vind het lastig. Het grootste voordeel vind ik dat hij heel licht is en door het gebrek aan handvat ook vrij compact, waardoor hij een stuk handiger is om mee te nemen. Ik merk ook zeker dat hij wat minder ruw is voor mijn haar dan een gewone borstel en dat er wat minder haar uit m’n hoofd valt. Ik vind het wel minder snel werken dan een gewone borstel, wat denk ik vooral komt doordat mijn haar best dik is. En ook met deze borstel kan ik beter niet door mijn haar gaan als het droog is, want dan ziet het er alsnog uit als een ontplofte poedel ;). Maar goed, dat heeft meer te maken met de structuur van mijn haar. Op nat haar werkt hij gelukkig ook fijn – wat dat betreft misschien wel echt beter dan een gewone borstel.

Ik ben gematigd enthousiast over de borstel, al denk ik dat het ook wel komt omdat ik nou niet zo heel veel heb met dit soort tools haha. Ik vind de prijs, €15, eerlijk gezegd wel aan de hoge kant voor een stuk plastic. Hij lijkt echter wel minder ruw te zijn voor mijn haar, zeker als ik het wil borstelen als het nog nat is. Dat hij wat handiger mee te nemen is, is voor mij ook wel een pluspunt. En ik doe zelf altijd gelukkig wel lang met borstels, dus wat dat betreft valt de prijs misschien nog wel mee! Ik kocht ‘m zelf bij Boozyshop in de Shop-In-Box, een winkel in Rotterdam (Karel Doormanstraat 463A) waar je tijdelijk wat producten van Boozyshop kan vinden. Maar je kunt hem natuurlijk ook online bestellen!

  1. Ik heb heel erg krullend en fijn haar, als ik er doorheen ga heb ik ook een pluizenbol. Doe een klein beetje water in de borstel, dat helpt, dan pluist het minder 🙂 Maar ik ben het met je eens; deze borstel is wel meer voor de dunnere coupes denk ik!

  2. Ik merkte vorig maand pas echt het verschil. Ik ging mijn haren borstelen met een gewone borstel en wat een werk was dat. Dit is voor het eerst in drie jaar dat ik denk ja hij werkt voor mij echt goed.

  3. Ik heb hem twee jaar geleden gewonnen bij een winactie en ik gebruik hem nog steeds. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik dezelfde mening heb als jij. Ik heb dun, maar veel haar met een lichte slag, maar tegen mijn pluis werkt hij ook niet. Ik vind het wel handig met nat borstelen, maar dat het mijn haar echt verbeterd: ik zie het niet, haha!

  4. Jammer dat het voor jou niet zo werkt als dat je gehoopt had, zelf heb ik hem ook en vind hem geweldig maar heb veel dunner haar als jij misschien speelt dat ook wel mee zoals je zelf al zei

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *