I tried – Tangle Teezer!

Met mijn krullende, pluizige haar loop ik het liefst met een grote boog om haarborstels heen, in ieder geval als het droog is. En een Primark haarborstel vind ik al een paar jaar een prima optie, haha. Maar de hype rondom de Tangle Teezer is ook mij niet ontgaan, en eerlijk is eerlijk: ik werd wel enthousiast van alle reviews. Laatst besloot ik dan toch maar €15 neer te leggen voor een felroze variant ervan. Of het ’t geld waard is?


De borstel is bijzonder door het design en de plastic pinnetjes. Hij heeft geen handvat, en daarmee doet hij me stiekem een beetje denken aan een paardenborstel haha. Maar eigenlijk werkt het best prima, want door de vorm ligt hij fijn in de hand. Er zitten vrij flexibele, plastic pinnetjes op in 2 lengtes en deze pinnetjes zouden beter hun werk moeten doen dan een gewone borstel. Het merk belooft zelfs dat je haar op de lange termijn gezonder wordt, omdat deze borstel op een zachtere manier klitten verwijderd en er dus minder haar af zal breken.


Maar is hij nou goed? Hmm.. Ik vind het lastig. Het grootste voordeel vind ik dat hij heel licht is en door het gebrek aan handvat ook vrij compact, waardoor hij een stuk handiger is om mee te nemen. Ik merk ook zeker dat hij wat minder ruw is voor mijn haar dan een gewone borstel en dat er wat minder haar uit m’n hoofd valt. Ik vind het wel minder snel werken dan een gewone borstel, wat denk ik vooral komt doordat mijn haar best dik is. En ook met deze borstel kan ik beter niet door mijn haar gaan als het droog is, want dan ziet het er alsnog uit als een ontplofte poedel ;). Maar goed, dat heeft meer te maken met de structuur van mijn haar. Op nat haar werkt hij gelukkig ook fijn – wat dat betreft misschien wel echt beter dan een gewone borstel.

Ik ben gematigd enthousiast over de borstel, al denk ik dat het ook wel komt omdat ik nou niet zo heel veel heb met dit soort tools haha. Ik vind de prijs, €15, eerlijk gezegd wel aan de hoge kant voor een stuk plastic. Hij lijkt echter wel minder ruw te zijn voor mijn haar, zeker als ik het wil borstelen als het nog nat is. Dat hij wat handiger mee te nemen is, is voor mij ook wel een pluspunt. En ik doe zelf altijd gelukkig wel lang met borstels, dus wat dat betreft valt de prijs misschien nog wel mee! Ik kocht ‘m zelf bij Boozyshop in de Shop-In-Box, een winkel in Rotterdam (Karel Doormanstraat 463A) waar je tijdelijk wat producten van Boozyshop kan vinden. Maar je kunt hem natuurlijk ook online bestellen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

12 Reacties

 1. Laura 12 april 2014

  Zelf heb ik ook een Tangle Teezer en daar ben ik elke dag weer heel blij mee! 🙂

 2. beautybysandra 12 april 2014

  Ik ben heel erg benieuwd wat het voor mijn haar doet 🙂

 3. Sophie 12 april 2014

  Ik heb heel erg krullend en fijn haar, als ik er doorheen ga heb ik ook een pluizenbol. Doe een klein beetje water in de borstel, dat helpt, dan pluist het minder 🙂 Maar ik ben het met je eens; deze borstel is wel meer voor de dunnere coupes denk ik!

 4. LaraLaurentia 12 april 2014

  Ik merkte vorig maand pas echt het verschil. Ik ging mijn haren borstelen met een gewone borstel en wat een werk was dat. Dit is voor het eerst in drie jaar dat ik denk ja hij werkt voor mij echt goed.

 5. Natascha 12 april 2014

  Ik was al erg benieuwd of dit product nu écht werkt. Dank je voor je eerlijkheid!

 6. Sofie 12 april 2014

  Klinkt als een fijne borstel, maar voor die prijs zou ik het niet over hebben.

 7. femketje 12 april 2014

  hmmz, ik twijfel er nogsteeds over of ik ‘m ga proberen of niet XD

 8. Samantha 12 april 2014

  Ik heb hem twee jaar geleden gewonnen bij een winactie en ik gebruik hem nog steeds. Ik moet eerlijk zeggen, dat ik dezelfde mening heb als jij. Ik heb dun, maar veel haar met een lichte slag, maar tegen mijn pluis werkt hij ook niet. Ik vind het wel handig met nat borstelen, maar dat het mijn haar echt verbeterd: ik zie het niet, haha!

 9. Dionne 12 april 2014

  Hmm, ik hem best fijn maar ook weer niet geweldig!

 10. Angelique 12 april 2014

  Jammer dat het voor jou niet zo werkt als dat je gehoopt had, zelf heb ik hem ook en vind hem geweldig maar heb veel dunner haar als jij misschien speelt dat ook wel mee zoals je zelf al zei

 11. Geanne 13 april 2014

  Ik heb ‘m al jaren en kan er niet meer zonder! Je moet inderdaad even wennen dat het zo licht is en geen handvat heeft, maar het is het geld zeker waard!

 12. Miranda 15 april 2014

  Ik heb ook een Tangle Teezer, en ik kan niet meer zonder, ik vind hem echt geweldig.

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén