Handcreams to love

Handcrème gebruik ik verrassend genoeg zo min mogelijk. Ik heb altijd het idee dat fanatiek smeren ermee mijn handen juist veel droger maakt en dat het daardoor ook niet veel goeds doet voor mijn nagelriemen. Maar na flink wat swatchen en wat koude dagen zijn ook mijn handen er weleens aan toe. En voor iemand die het niet zo heel veel gebruikt heb ik er best veel, haha. Benieuwd wat mijn mening is over de handcrèmes die in mijn kamer(/tas/bureaula) rondzwerven?

De laatste tijd heb ik vooral die van Kruidvat gebruikt. Een lekker kleine tube, en de handcrème zelf ruikt niet echt opvallend waardoor ik hem ook op m’n werk kan gebruiken zonder m’n collega’s te vergassen. Al moet ik zeggen dat hij niet super veel lijkt te doen en dat hij best nog wel een vettig laagje achterlaat, wat niet lekker voelt. Ik vind hem qua textuur best lijken op die van The Body Shop – die is ook vrij licht en luchtig. Wel is de geur daarvan nogal apart haha, ik ben er nog niet uit of het lekker is. En die van Eucerin is heel erg dik en voedend, ideaal om ’s avonds te gebruiken voordat je gaat slapen!

Zowel Lemony Flutter als de cream van Essence zijn eigenlijk specifiek bedoeld voor je nagelriemen, maar op zich kun je ze natuurlijk ook wel op andere droge plekjes smeren. Ik ben er nog steeds niet helemaal over uit of ik Lemony Flutter fijn vind of niet.. Sowieso vind ik hem te vettig en te sterk ruiken om overdag in het bijzijn van anderen te gebruiken haha, maar ik moet zeggen dat ik hem thuis ook niet zo vaak pak. De Essence Moisturizing Cuticle Cream pak ik daarentegen wel best vaak sinds ik hem heb! Dat is nog niet zo lang overigens, want hij zit nieuw in het assortiment. Maar deze ruikt niet zo sterk, trekt snel in en maakt je nagelriemen zacht zonder het té erg te voeden. Geen wondermiddel, maar ik vind het wel fijn werken!

Hier zie je van links naar rechts Lush Lemony Flutter – Essence Moisturizing Cuticle Cream – Eucerin Hand Balsem – Kruidvat Hand Therapy – The Body Shop Absinthe Purifying Hand Cream. Ik denk dat mijn favoriet die van Essence is, met Eucerin als fijne tweede voor het betere werk. Van deze handcrèmes zijn die van Essence en Kruidvat uiteraard het goedkoopst (beiden rond de €2). Die van Eucerin zit er met een prijs van rond de €5 tussenin. Lush Lemony Flutter en de handcrème van TBS zijn het duurst, elk ongeveer €10! Gebruik jij handcreème en zo ja, welke?

Verder Bericht

Vorige Bericht

8 Reacties

 1. Lieke 17 maart 2014

  Ik gebruik momenteel p2 handcreme en lemony flutter. Ik breng ze aan voor het slapen gaan zodat ik de sterke geur vermijd en geen last heb van de vette vingers! X

 2. Lotte 17 maart 2014

  Ik vind Lemony Flutter ook echt tegenvallen, ik gebruik veel vaker een ander product voor de nagelriemen/droge plekjes dan deze. Ik vind de handcrèmes van Kruidvat altijd heel prettig!

 3. Sofie 17 maart 2014

  Wat een fijne handcrèmes! Ik ben gek op die van The Body Shop 🙂

 4. Sophie 17 maart 2014

  ‘Zonder mijn collega’s te vergassen’, zo herkenbaar! Nu niet collega’s, maar de halve bibliotheek of collegezaal. Ik gebruik zelf graag die van Sabon en L’Occitane, maar daar vergas ik wel iedereen binnen een paar meter mee, haha!

 5. Esmay 17 maart 2014

  Ik moet ook echt vaker handcreem gaan gebruiken haha. We hebben er wel 1 standaard op het werk staan, da’s echt superchill want dan heb ik dat ook nodig. Moet ik thuis ook maar even op mn nachtkastje zetten ofzo.

 6. Marije 17 maart 2014

  Ik ben wel benieuwd naar die cuticle cream van essence. Ik gebruik elke dag handcrème. Mijn favoriet van de laatste weken is HandFood van Soap&Glory.

 7. Marjolein 22 maart 2014

  Die van de kruidvat vond ik echt verschrikkelijk, het is echt een parfumbom en daar kan ik niet goed tegen! Lemony Flutter vind ik wel heel fijn 😀

 8. wies 23 maart 2014

  Ik ben geen handcreme meisje. Ik vergeet het altijd te gebruiken en als ik het gebruik ervaar ik het vaak als vervelend.

  Ik ben trouwens echt gek op het merk Eucerin! En ik heb altijd het idee dat te weinig mensen in Nederland dat merk kennen. Aquaphor is mijn favoriete product. Dat is echt een life saver met chapped lips (uitgescheurde mondhoeken vroeger door roaccutane feest).

  xxx

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén