Essence Smokey Eyes – Smokey Day palette

Laatst las ik deze review bij Maud en hoewel de kleuren op zich me niet zo aanspraken, verraste de pigmentatie me eigenlijk wel! En toen ik las dat er nog een variant was, besloot ik die maar eens te bekijken in de winkel. Uiteindelijk nam ik ‘m zelfs mee, aangezien het er ook in de winkel best prima uit zag! Een lekker compact palette met drie kleuren die je op zich niet eens alleen voor een smokey look hoeft te gebruiken. Benieuwd of hij ook echt bevalt? Read on!


Best klein is dit palette, wat ik wel handig vind. Er zitten drie kleuren in – een shimmery champagnekleur, een shimmery taupe-achtige kleur en een bijna matte bruintint. Die laatste twee zijn wat groter dan de lichte kleur, aangezien je dit palette normaal voor een smokey look gebruikt en dus vooral de donkere tinten zult gebruiken. Op de achterkant staat een uitleg van hoe je een look hiermee kunt maken, al kun je natuurlijk ook lekker zelf kiezen hoe je de kleuren gebruikt.


De swatches… Ik was onder de indruk! Meer dan prima, helemaal voor een budgetmerk. De oogschaduws geven goed kleur af en zijn niet te poederig. Ik vind het verschil in finish ook wel mooi – de champagnekleur en bruine kleur zijn allebei licht shimmery, de taupe kleur bijna metallic.

En ook bij het maken van de looks werd ik blij! Ik besloot twee looks te maken – een vrij smokey versie en een nude versie. Die smokey versie kon overigens nog wel donkerder aangezien ik vooral de taupe kleur gebruikte en iets minder de bruine tint. Gebruik je die tint juist nog meer, dan kun je ‘m zeker nog meer smokey maken. Ik vind allebei de looks eigenlijk wel mooi! Smokey voor een feestje of iets dergelijks, en de meer neutrale look voor iedere dag.

Eigenlijk ben ik dus wel super tevreden met dit lekker compacte palette. De kleuren zijn goed gepigmenteerd en ze passen ook erg goed bij mijn oogkleur. En je kunt meerdere kanten op met de drie kleuren, dat is ook wel fijn! Dit palette kost bovendien slechts €2,79, geen geld natuurlijk. Jep, ik vind het 100% een aanrader!

  1. wauw prachtige pigmentatie, heel handig zo’n klein palette voor een weekendje weg! En ook nog eens lekker budget! Mooie ooglook heb je ervan genaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *