DIY chocolate chip cookies!

Koekjes zijn liefde, en zelfgebakken koekjes zijn nog net even iets meer liefde. Vorige week besloot ik dan ook lekker spontaan een paar te bakken met de spullen in die ik de keukenkastjes kon vinden! En gelukkig heb ik tussendoor foto’s gemaakt, want uiteindelijk waren ze heel erg jummy geworden. Benieuwd hoe je deze koekjes kunt maken?

Wat je nodig hebt:

* 180 gram bloem
* 115 gram boter op kamertemperatuur (of stop het even kort in een bakje in de magnetron)
* 115 gram kristalsuiker
* 1 ei op kamertemperatuur
* 1,5 theelepel vanille extract
* mixer (al kan het ook met je handen)
* ongeveer 6 – 9 stukjes chocolade

En dan is het eigenlijk vrij simpel – gooi alles bij elkaar in een bak en meng het met een mixer, haha. De chocolade sneed ik in een soort chips/stukjes met een groot mes, door dat langs de zijkant te halen kan je stukjes eraf schrapen en breken. Ik gebruikte uiteindelijk zes stukjes als chips in de koekjes, en de overige 3 legde ik bij 3 koekjes bovenop voordat ze de oven in gingen! Dit is ook ongeveer het moment op je oven vast voor te warmen, doe dit op op 175°C (of net erboven of eronder als je oven niet op 175 kan).

Hierna leg je ze op bakpapier op een bakplaat/rooster, afhankelijk van wat voor oven je hebt. De koekjes maak je door een stukje deeg te pakken, hier een bolletje van te maken met je handen, en dit dan plat te maken en op het rooster te leggen. Helemaal niet moeilijk dus! Zorg wel dat je voldoende ruimte houdt tussen de koekjes, aangezien ze uit gaan zetten tijdens het bakken. Afhankelijk van de grootte van je koekjes zijn ze in 15-17 minuten wel gaar! Als ze goudbruin zijn met een bruinig randje, zijn ze perfect.

Et voilà, koekjes! Bij de koekjes waar ik een los stukje chocolade bovenop had gedaan besloot ik dat nog wat uit te smeren voordat het afgekoeld was, en dat was wel een goed idee. Extra jum! Ik vond zelf de koekjes wel goed gelukt, al waren de eerste paar nog een beetje te kort gebakken. Zeker niet te kort in de oven doen dus! Bak jij weleens koekjes?

Verder Bericht

Vorige Bericht

14 Reacties

 1. Laura 23 maart 2014

  Wat makkelijk en heerlijk! Misschien ga ik dit (vandaag) eens maken! 🙂

 2. Paola 23 maart 2014

  Hmm dat ziet er heerlijk uit! Zelf bak ik bijna nooit koekjes.

 3. Sofie 23 maart 2014

  Dit ziet er heerlijk uit, wat een leuk recept!

 4. Esmay 23 maart 2014

  Omg lekker. Vooral dat gesmolten chocola erboven op ziet er zo lekker uit!

 5. Sophie 23 maart 2014

  Ah jum, dit ziet er echt zo lekker uit!

 6. LaraLaurentia 23 maart 2014

  Ik bak havermout koekjes, lekker gezond. Dit is wel leuk om te bakken als mijn vriendinnen langs komen, hebben ze wat te smullen 😀

 7. Manon 23 maart 2014

  Dat klinkt wel makkelijk om te maken en het ziet er heerlijk uit.

 8. femketje 23 maart 2014

  och die zien er goed uit!

 9. Kelly 23 maart 2014

  Hmm, ziet er heerlijk uit!

 10. Miss Happinez 23 maart 2014

  Omg, mijn favoriete koekjes! Love it 🙂

 11. Roxanne 24 maart 2014

  Mmmm, lekker! Ik moet ook weer eens Chocolate Chip Cookies bakken!

 12. Nicole 24 maart 2014

  Oeh chocolate chip cookies! Lekker!

 13. Nikki 25 maart 2014

  Omnomnom 😀 !!!

 14. Majorie 27 juli 2014

  Ziet er onwijs lekker uit! Misschien moet ik dit ook maar eens gaan proberen…

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén