DIY chocolate chip cookies!

Koekjes zijn liefde, en zelfgebakken koekjes zijn nog net even iets meer liefde. Vorige week besloot ik dan ook lekker spontaan een paar te bakken met de spullen in die ik de keukenkastjes kon vinden! En gelukkig heb ik tussendoor foto’s gemaakt, want uiteindelijk waren ze heel erg jummy geworden. Benieuwd hoe je deze koekjes kunt maken?

Wat je nodig hebt:

* 180 gram bloem
* 115 gram boter op kamertemperatuur (of stop het even kort in een bakje in de magnetron)
* 115 gram kristalsuiker
* 1 ei op kamertemperatuur
* 1,5 theelepel vanille extract
* mixer (al kan het ook met je handen)
* ongeveer 6 – 9 stukjes chocolade

En dan is het eigenlijk vrij simpel – gooi alles bij elkaar in een bak en meng het met een mixer, haha. De chocolade sneed ik in een soort chips/stukjes met een groot mes, door dat langs de zijkant te halen kan je stukjes eraf schrapen en breken. Ik gebruikte uiteindelijk zes stukjes als chips in de koekjes, en de overige 3 legde ik bij 3 koekjes bovenop voordat ze de oven in gingen! Dit is ook ongeveer het moment op je oven vast voor te warmen, doe dit op op 175°C (of net erboven of eronder als je oven niet op 175 kan).

Hierna leg je ze op bakpapier op een bakplaat/rooster, afhankelijk van wat voor oven je hebt. De koekjes maak je door een stukje deeg te pakken, hier een bolletje van te maken met je handen, en dit dan plat te maken en op het rooster te leggen. Helemaal niet moeilijk dus! Zorg wel dat je voldoende ruimte houdt tussen de koekjes, aangezien ze uit gaan zetten tijdens het bakken. Afhankelijk van de grootte van je koekjes zijn ze in 15-17 minuten wel gaar! Als ze goudbruin zijn met een bruinig randje, zijn ze perfect.

Et voilà, koekjes! Bij de koekjes waar ik een los stukje chocolade bovenop had gedaan besloot ik dat nog wat uit te smeren voordat het afgekoeld was, en dat was wel een goed idee. Extra jum! Ik vond zelf de koekjes wel goed gelukt, al waren de eerste paar nog een beetje te kort gebakken. Zeker niet te kort in de oven doen dus! Bak jij weleens koekjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *