RAU Cosmetics skincare

Al een flinke tijd heb ik dezelfde skincare routine en hoewel het best prima leek te zijn voor mijn huid, was ik eigenlijk wel toe aan iets nieuws. Precies op dat moment kreeg ik de kans om een in Nederland nieuw merk – RAU Cosmetics – uit te proberen! Ik was gelijk al erg benieuwd naar dit van oorsprong Duitse merk, en aangezien ik een aantal producten nu een tijdje heb geprobeerd kan ik jullie wat hierover gaan vertellen. Benieuwd? Lees vooral verder!


Ik begin met wat ik eigenlijk wel het belangrijke product vind wat betreft gezichtsverzorging, namelijk crème. Ik probeerde de White Tea Cream uit, een crème gericht op de jonge, gevoelige en droge huid. Nu heb ik dat allemaal (jeej) en dus was ik zeker benieuwd of deze crème zijn beloften na weet te maken. En ja, ik vind hem fijn! Hij heeft een fijne structuur (niet te dik, niet te dun), trekt snel in en geeft precies genoeg voeding voor mijn winterhuidje. Het enige nadeel vind ik dat er parfum in zit, al heb ik er gelukkig geen last van. En oké, hij ruikt best lekker haha. Ik merk ook niet dat ik er onzuiverheden door krijg of iets dergelijks. Dus eigenlijk ben ik heel tevreden over de crème!


Aangezien ik best regelmatig nog wel onzuiverheden heb (vooral rondom m’n kin) werd me de Silver Facial Washgel aangeraden. Een cleanser die zich richt op onzuiverheden door zijn antimicrobiële en tegelijkertijd kalmerende eigenschappen. Ik had niet hele hoge verwachtingen hiervan, maar ik moet zeggen dat ook dit product niet tegenviel! Hij maakt mijn huid allereerst echt goed schoon en gelijk ook glad en rustig, en het lijkt erop dat hij ook nog eens werkt tegen onzuiverheden. Overigens zit er ook echt zilver in (microzilver), wat een natuurlijk antibacterieel middel is. Of het echt wetenschappelijk bewezen wonderen doet weet ik niet, maar het werkt ;).

Van twee producten heb ik kleine proefversies (5 ml), die in super schattige verpakkingen zitten. Een peeling had ik zelf nog nooit geprobeerd en hier was ik dus best benieuwd naar! Een peeling verwijdert net als een scrub dode huidcellen, alleen werkt een peeling op basis van zuren in plaats van scrubdeeltjes. Deze peeling breng je aan op je gezicht en laat je 10 minuten zitten, daarna was je hem eraf met water. Of hij op lange termijn wonderen doet kan ik nog niet zeggen, maar na 2x gebruiken vind ik hem best goed werken! Ik merk dat mijn huid frisser en zachter is, en dat het minder agressief is dan een scrub.

In het andere tubetje zit een oogcrème van dezelfde lijn als de gezichtscrème, White Tea Eye Gel. Deze gel is vooral bedoeld voor de eerste rimpeltjes (mwieh) en drogere oogleden. Ik heb hem niet uitgebreid getest aangezien ik te lui ben voor oogcrème haha, maar ik merkte wel dat hij een goede voeding geeft. Ik denk dat hij ook zeker fijn is voor als je nu erg droge oogleden en velletjes rond je ogen hebt! Ik vind het wel jammer dat hier parfum in zit, aangezien dat in combinatie met gevoelige oogleden iets minder succesvol kan zijn.

Al met al is mijn eerste ervaring met de RAU verzorgingsproducten zeer goed! Ik ben vooral fan van de gezichtscrème en ook de cleanser vind ik prettig werken. De peeling vind ik leuk om eens te proberen en het lijkt ook echt effect te hebben. Van de ooggel ben ik niet zo’n fan, maar dat is meer persoonlijke voorkeur. Overigens vind ik de verpakkingen mooi en praktisch, vooral die met een pompje! De producten van RAU cosmetics kun je sinds kort bestellen via de Nederlandse webshop, waar je natuurlijk nog veel meer lijnen en producten kunt vinden voor verschillende huidtypen. De prijzen van de producten uit deze review zijn als volgt:

White Tea Cream – 50ml voor €29,95 / 15ml voor €9,95
Silver Facial Washgel – 200ml voor €16,95 / 50ml voor €4,90
Tri-Peeling – 50ml voor €16,95 / 5ml voor €2,40
White Tea Eye Gel – 15ml voor €29,95 / 5ml voor €9,95

  1. Die creme en die face wash lijken me echt superfijn zeg. Omdat mijn huid op dit moment ook echt *$@*$@ is. Die peeling lijkt me ook best chill! Mooie verpakkingen hebben deze producten trouwens, heel chic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *