New in – Samsung ST150F camera

Afgelopen maandag besloot ik dat ik een nieuwe compactcamera wilde. Noodzakelijk? Als je een spiegelreflex en systeemcamera hebt, eigenlijk niet haha. Maar die camera’s neem ik niet zomaar even mee, en de camera van mijn telefoon is slecht. Dus ging ik maar even bij de Mediamarkt kijken. En vond ik een heel goed betaalbaar model met een heleboel opties en zelfs een fancy wifi functie erop. En voordat ik het wist stond ik ermee bij de kassa en was ik nog een camera rijker, haha!Ik ga niet een super uitgebreide review ervan maken, maar ik wil er toch wel wat over vertellen! Ik zocht een goedkope, simpele camera die ik bij een dagje uit makkelijk in m’n zak kan stoppen zonder dat ik me er zorgen over hoef te maken, en daar is deze camera eigenlijk wel geschikt voor! Het was ongeveer de goedkoopste die ik kon vinden (€60), is ook echt compact en klein, maar heeft wel gewoon een goed scherm en een heleboel functies. Ik heb nog niet alle functies uitgeprobeerd haha, al heb ik al wel heel goed gebruik gemaakt van de wifi optie! Met een app op je telefoon of tablet kun je de camera linken via wifi, en dan kun je niet alleen foto’s direct naar je apparaat sturen maar ook bijvoorbeeld je telefoon als schermpje gebruiken terwijl je de foto maakt (remote viewfinder). En vanaf de camera zelf heb je ook wat opties om via wifi de foto’s te delen, bijvoorbeeld via Facebook of e-mail. Handy voor onderweg!

Natuurlijk merk je aan sommige dingen wel dat hij el cheapo is. De batterij gaat niet heel erg lang mee, al kun je hem opladen via micro usb (en dus bijvoorbeeld met zo’n draadloze oplader voor onderweg!). De kwaliteit van de beelden vind ik oké, beter dan met een telefoon maar logischerwijs niet te vergelijken met een spiegelreflex. In matig licht geeft hij het al snel op, al kun je wel vrij veel dingen instellen en in combinatie met een statief zou je nog prima nachtfoto’s kunnen maken (met een lage ISO en lange sluitertijd). Je kunt ermee inzoomen (5x), maar dan verlies je al snel de scherpte en de kleuren in de foto. Filmen doetie in 720p, maar scherp stellen tijdens het filmen doet hij niet. Ik had zelf ook niet anders verwacht en vind het voor de prijs van dit toestel zeker acceptabel. Goed, tijd voor foto’s!
Prima toch? Nu was het wel een zonnige dag en dat helpt natuurlijk altijd wel iets, maar over het algemeen zijn de resultaten goed! Bijna alle foto’s heb ik gewoon op de compleet automatische stand gemaakt en wat mij betreft werkt dat prima. En zeker voor foto’s die je online wilt delen is de kwaliteit en scherpte voldoende. Ik probeerde overigens ook nog de panorama stand uit, maar dat is minder succesvol met langsrijdende auto’s haha.

Ik denk dat ik van deze camera nog wel aardig wat plezier ga hebben! Het is niet een super goede camera en voor productfoto’s zou ik hem niet willen gebruiken, maar voor wat snelle kiekjes in de stad of onderweg is het perfect. De wifi functie vind ik zeker een groot voordeel en ondanks zijn prijs heb je ontzettend veel opties en mogelijkheden! Ik kocht ‘m zelf bij Mediamarkt voor €60, al kun je hem voor dezelfde prijs ook bij andere winkels vinden.

  1. Mooi camera’tje! Ik heb zelf ook een compactcamera, maar dan van Canon. Ik heb hem net een jaar en mijn schermpje is kapot. Echt super vervelend! Ik moet snel nog wat doen ivm de garantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *