New in – Samsung ST150F camera

Afgelopen maandag besloot ik dat ik een nieuwe compactcamera wilde. Noodzakelijk? Als je een spiegelreflex en systeemcamera hebt, eigenlijk niet haha. Maar die camera’s neem ik niet zomaar even mee, en de camera van mijn telefoon is slecht. Dus ging ik maar even bij de Mediamarkt kijken. En vond ik een heel goed betaalbaar model met een heleboel opties en zelfs een fancy wifi functie erop. En voordat ik het wist stond ik ermee bij de kassa en was ik nog een camera rijker, haha!Ik ga niet een super uitgebreide review ervan maken, maar ik wil er toch wel wat over vertellen! Ik zocht een goedkope, simpele camera die ik bij een dagje uit makkelijk in m’n zak kan stoppen zonder dat ik me er zorgen over hoef te maken, en daar is deze camera eigenlijk wel geschikt voor! Het was ongeveer de goedkoopste die ik kon vinden (€60), is ook echt compact en klein, maar heeft wel gewoon een goed scherm en een heleboel functies. Ik heb nog niet alle functies uitgeprobeerd haha, al heb ik al wel heel goed gebruik gemaakt van de wifi optie! Met een app op je telefoon of tablet kun je de camera linken via wifi, en dan kun je niet alleen foto’s direct naar je apparaat sturen maar ook bijvoorbeeld je telefoon als schermpje gebruiken terwijl je de foto maakt (remote viewfinder). En vanaf de camera zelf heb je ook wat opties om via wifi de foto’s te delen, bijvoorbeeld via Facebook of e-mail. Handy voor onderweg!

Natuurlijk merk je aan sommige dingen wel dat hij el cheapo is. De batterij gaat niet heel erg lang mee, al kun je hem opladen via micro usb (en dus bijvoorbeeld met zo’n draadloze oplader voor onderweg!). De kwaliteit van de beelden vind ik oké, beter dan met een telefoon maar logischerwijs niet te vergelijken met een spiegelreflex. In matig licht geeft hij het al snel op, al kun je wel vrij veel dingen instellen en in combinatie met een statief zou je nog prima nachtfoto’s kunnen maken (met een lage ISO en lange sluitertijd). Je kunt ermee inzoomen (5x), maar dan verlies je al snel de scherpte en de kleuren in de foto. Filmen doetie in 720p, maar scherp stellen tijdens het filmen doet hij niet. Ik had zelf ook niet anders verwacht en vind het voor de prijs van dit toestel zeker acceptabel. Goed, tijd voor foto’s!
Prima toch? Nu was het wel een zonnige dag en dat helpt natuurlijk altijd wel iets, maar over het algemeen zijn de resultaten goed! Bijna alle foto’s heb ik gewoon op de compleet automatische stand gemaakt en wat mij betreft werkt dat prima. En zeker voor foto’s die je online wilt delen is de kwaliteit en scherpte voldoende. Ik probeerde overigens ook nog de panorama stand uit, maar dat is minder succesvol met langsrijdende auto’s haha.

Ik denk dat ik van deze camera nog wel aardig wat plezier ga hebben! Het is niet een super goede camera en voor productfoto’s zou ik hem niet willen gebruiken, maar voor wat snelle kiekjes in de stad of onderweg is het perfect. De wifi functie vind ik zeker een groot voordeel en ondanks zijn prijs heb je ontzettend veel opties en mogelijkheden! Ik kocht ‘m zelf bij Mediamarkt voor €60, al kun je hem voor dezelfde prijs ook bij andere winkels vinden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

24 Reacties

 1. Lieke 7 februari 2014

  Oehh lijkt me handig die WiFi functie!

 2. Tineke 7 februari 2014

  Handig! Ik kocht laatst een spiegelreflex maar mijn compact camera neem ik nog overal mee naar toe!
  Liefs

 3. Isabel 7 februari 2014

  Ziet er uit als een prima camera!

 4. Isabel 7 februari 2014

  Ziet er uit als een prima camera!

 5. Lotte 7 februari 2014

  Ziet er prima uit, mooie foto’s! Ik wil ook nog wel een kleinere, lichtere camera voor onderweg.

 6. femketje 7 februari 2014

  handig dingetje 😀 lekker compact!

 7. Charile 7 februari 2014

  Klinkt goed, zeker voor de prijs!

 8. Marissa 7 februari 2014

  Mooi camera’tje! Ik heb zelf ook een compactcamera, maar dan van Canon. Ik heb hem net een jaar en mijn schermpje is kapot. Echt super vervelend! Ik moet snel nog wat doen ivm de garantie.

 9. Sophie 7 februari 2014

  Ik heb ook een kleine compact naast mijn SLR, puur omdat het inderdaad zwaar is om mee te nemen enzovoorts…

 10. Vera 7 februari 2014

  Voor die prijs is het een hele mooie camera volgens mij! Mooie foto’s heb je ermee gemaakt 🙂

 11. robin 7 februari 2014

  paar foto’s zijn in Schiedam genomen toch?

 12. Jana 7 februari 2014

  Voor die prijs lijkt hij me wel fijn. Hij ziet er ook mooi uit

 13. Mariska 7 februari 2014

  De foto’s zijn inderdaad zo slecht nog niet en hij is goed betaalbaar! 🙂

 14. Esmay 7 februari 2014

  Inderdaad een leuk cameraatje voor onderweg oid. Voor productfoto’s lijkt ie me ook niet je van het idnerdaad haha. Gebruik daar maar je Canon voor! 😉

 15. Laura 7 februari 2014

  Je hebt en toch mooie foto’s mee weten te schieten!

 16. Anita 7 februari 2014

  Mooie camera. En voor die prijs helemaal.

 17. Charlotte 7 februari 2014

  Leuk, compact cameraatje! Handig inderdaad voor onderweg wat kiekjes te maken, ook leuk om een keer te ploggen? 😀

 18. Manon 7 februari 2014

  nou hij maakt mooie foto’s hoor!

 19. Dhini 7 februari 2014

  WAt leuk camera. Ik wil ook compact camera hebben…handig voor onderweg

 20. Kim 7 februari 2014

  Handig! Ik zoek ook nog een compact camera, mijn spiegelreflex is zo onhandig om elke keer mee te nemen.

 21. Miss Sentinelli 7 februari 2014

  Leuk ding! Altijd handig inderdaad om zo mee te nemen. En de foto’s die je ermee hebt gemaakt, zien er best goed uit.

 22. Tessabd 8 februari 2014

  leuk ding precies!

 23. Anne Solveig 8 februari 2014

  Wat leuk ding!! Die foto’s zijn nog best oké, handig met wifi!!

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén