Bobbi Brown Cream Shadow in Bone

De laatste maanden heb ik eigenlijk bijna geen oogschaduw gedragen. Dit kwam vooral doordat ik er ’s ochtends vroeg niet echt zin in had en bovendien helpt het niet echt als het buiten donker is en je geen goede lamp hebt! Maar toch begon het laatst wel weer te kriebelen, al zocht ik eigenlijk wel een snelle manier om dit op te kunnen brengen. Painpots van MAC zijn dan bijvoorbeeld super handig, maar de lichtste nude kleur is voor mij helaas alsnog te donker. Ik kreeg echter van Seren de tip om naar de cream eyeshadow in de kleur Bone van Bobbi Brown te kijken (thanks again!).

Ik kwam, ik zag, en ik kocht! Bone is eigenlijk precies wat ik zocht – een hele lichte huidskleur met een iets gelige ondertoon, die ik over mijn hele ooglid aan kan brengen als basis voor onder oogschaduw. De cream eyeshadows van Bobbi Brown zijn eigenlijk niet uitgebracht als zijnde een basis voor oogschaduw, want het zijn immers crème producten die al als oogschaduw dienen. Toch kun je er prima oogschaduw over aanbrengen (net zoals bij een MAC Paintpot). De oogschaduw zit in een glazen potje met plastic dekseltje, en in dit potje zit 3,5 gram product. Hij lijkt klein, maar net als met de Paintpots zijn deze producten ontzettend zuinig in gebruik!


De kleur van deze cream eyeshadow is heel licht huidskleurig, een beetje als een hele lichte concealer. Hij is mat en door de iets gelige ondertoon neutraliseert hij de kleur van je oogleden goed. Hij geeft een aardige dekking, afhankelijk van hoe dik je het aanbrengt. Dat aanbrengen kun je trouwens op twee manieren doen – met een stevig plat kwastje, of gewoon met je vingers. Ik vind dat laatste het fijnst werken.

Op m’n hand en op m’n oogleden zie je niet zoveel van de kleur en dat was dan ook juist de bedoeling. Hij neutraliseert maar geeft geen rare, te donkere waas. Ik heb hem zelf tot nu toe als basis onder oogschaduw gebruikt en daarbij doet hij zijn werk meer dan prima! Voor mij doet hij zijn werk eigenlijk even goed als de Primer Potion van Urban Decay, wat dus betekent dat ik de dag crease-vrij door kom. Pas ’s avonds merkte ik dat hij iets ging creasen en dat de oogschaduw die ik er bovenop had aangebracht licht vervaagd was, maar dat is bij de UDPP bij mij niet anders. Meer dan tevreden dus!

Goedkoop is deze cream eyeshadow van Bobbi Brown niet. Voor het kleine potje betaalde ik €26, wat een stukje duurder is dan een MAC Paintpot (€19) of de Urban Decay Primer Potion (€20). Ik vind het ’t geld wel waard, aangezien het precies is wat ik zocht en ik er lang mee kan doen! De cream shadows van Bobbi Brown zijn er trouwens in nog veel meer kleuren, zowel matte tinten als tinten met een glans erin. Zeker de moeite waard om eens te bekijken bij een van de counters van dit merk! Counters kun je bij de Bijenkorf (Amsterdam, Rotterdam & Den Haag) en Douglas (Rotterdam Lijnbaan) vinden.

Verder Bericht

Vorige Bericht

17 Reacties

 1. Lotte 5 februari 2014

  Doet me heel erg denken aan de Soft Ochre Paintpot van MAC! Lijkt me een fijn product.

 2. Marloes 5 februari 2014

  Klinkt als een fijn product. Wel vind ik hem iets te prijzig.

 3. Charlotte 5 februari 2014

  Ziet er echt heel fijn uit! Ik ben benieuwd naar zo’n cream shadow, wie weet schaf ik er wel eentje aan 🙂

 4. femketje 5 februari 2014

  ziet er wel goed uit 😀

 5. Budgetproof.nl 5 februari 2014

  Ik dacht dat het een basis was, maar het is dus gewoon een kleurtje wat je als basis gebruikt :). Wel mooi!

 6. robin 5 februari 2014

  ziet er wel mooi uit. je foto’s zijn echt weer; wauw *_*

 7. Esmay 5 februari 2014

  Sounds good! Het maakt je oogleden inderdaad net wat meer egaal en als dat ie ook als oogschaduwprimer gebruikt kan worden is al helemaal chill natuurlijk. Lekker multifunctioneel. Wel vind ik de prijs dan weer een minpunt, aangezien een paintpot van MAC goedkoper is en soort van ’t zelfde doet.

 8. beautyforgirls 5 februari 2014

  Wat een mooi en draagbaar kleurtje. Doet mij inderdaad ook aan die van MAC denken.
  Liefs, xxx

 9. Dionne 5 februari 2014

  Wat een mooi kleurtje!

 10. Manon 5 februari 2014

  ziet er echt super fijn uit

 11. Melke 5 februari 2014

  Ik zou deze als oogschaduwprimer gebruiken, het maakt je ogen mooi egaal. XO

 12. Marissa 5 februari 2014

  Mooi product, maar ik zou eerder voor een MAC paintpot gaan ivm de prijs.

 13. Renate 5 februari 2014

  Lijkt me ook een heel fijn product! Ik ben al fan van de mac paint pots.

 14. Femke 5 februari 2014

  Ik vind het wel een beetje duur eigenlijk! Maar ziet er goed uit!

 15. Jana 5 februari 2014

  Ziet er niet slecht uit ! x

 16. Anne Solveig 6 februari 2014

  Die ziet er mooi uit! Maar daar is de prijs ook wel naar..

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén