Urban Decay Vice 2 – review, swatches & looks

Vorige week heb ik jullie al een sneak peek gegeven van mijn nieuwe palette, Urban Decay Vice 2. Alleen al van het aanblik van de oogschaduws in dit palette word ik blij, maar natuurlijk zijn de swatches en looks die je ermee kunt maken nog veel belangrijker. Het is geen goedkoop palette, maar is het ’t wel waard? Vandaag laat ik jullie de swatches en wat looks zien!
Maar eerst nog wat korte info. In dit Vice 2 palette zitten 20 verschillende kleuren, elk met hun eigen naam. De kleuren varieeren van redelijk naturel tot behoorlijk opvallend en ook qua textuur krijg je een mix van mat, shimmer en wat grovere glitter. Dat is ook een van de redenen dat ik deze Vice palettes erg leuk vind – je kunt er alle kanten mee op! Op de achterkant van de verpakking vind je nog wat info over het palette en de verschillende kleuren die erin zitten. Het design van het palette zelf is per palette uniek aangezien het een soort marble effect heeft. Stiekem vind ik het design vrij lelijk haha, en de blingbling letters die erop zitten maken ook niet veel goed. Maar hee, het gaat om de inhoud!

En met de inhoud zit het gelukkig helemaal goed. Ik heb alle kleurtjes geswatched per rij. In de eerste rij zitten de kleuren Smokeout (shimmery donker taupe bruin), Lovesick (matzwart met grovere, zilveren glitters), Shellshock (metallic zilver), Coax (shimmery roze) en X-Rated (mat roze). Van deze kleuren is Lovesick iets minder fijn dan de rest, omdat hij net wat droger is en minder kleur afgeeft. De andere kleuren zijn gelukkig wel fijn en hebben de textuur die ik gewend ben van Urban Decay. Vooral Shellshock vind ik tof, omdat hij echt zo’n ijzige kleur heeft.

In de volgende rij vind je de kleuren Prank (donkerblauwe shimmer met daarin iets grovere glittertjes), Madness (mediumblauwe shimmer), Strike (geelgouden shimmer), Stash (olijfgroene shimmer) en Poison (shimmery donkergrijs). Strike en Stash vind ik vooral samen echt prachtige kleuren, en ook de blauwe tinten vind ik tof! Dit is wel overduidelijk een donkere rij – niet zo geschikt voor een alledaagse look haha.

In rij nummer 3 vind je de kleuren Radar (shimmery warm bruin), Damaged (shimmery kerstig donkergroen), Voodoo (shimmery paars), Betrayal (ijzig duochrome lila) en Derailed (koele, shimmery donkerbruin/taupe). Zowel Radar als Derailed zijn prachtig voor in de crease, en met de andere kleuren in deze rij kun je natuurlijk ook goed spelen.

En in de laatste rij vind je de kleuren Dope (lichtroze, richting champagne), Toxic (warm shimmery roze), Habit (mat huidskleurig), Ambush (een bijna duochrome bruin) en Rewind (mat bruin). Een vrij naturelle rij, maar door Ambush toch niet saai! Vooral Dope vind ik mooi, want het lijkt een basic champagnekleur maar door het roze wat erdoor zit is hij toch bijzonder. Habit en Rewind zijn zeker voor matte kleuren ook erg goed!

Natuurlijk horen daar wat looks bij. Nu weet ik zeker je nog veel mooiere looks kunt maken ermee dan ik heb gedaan, maar alsnog vind ik ze geslaagd! Voor de looks gebruikte ik het volgende:

  • Look 1 – Dope, Coax, X-Rated, Smokeout
  • Look 2 – Shellshock, Strike, Stash, Smokeout, Radar
  • Look 3 – Dope, Habit, Rewind
  • Look 4 – Shellshock, Madness, Prank, Poison, Dope

Eindconclusie? Ik ben ontzettend blij met dit prachtige palette. Toffe kleuren, goede pigmentatie, en een fijne toevoeging aan m’n stash. Of het de 45 euro waard is ligt denk ik aan hoeveel je over hebt voor een oogschaduwpalette, al moet ik zeggen dat ik weinig merken ken die goedkoper zijn en zulke kwaliteit geven. Mocht je ‘m nog willen dat moet je wel opschieten, want het is immers een limited edition palette! Ik bestelde ‘m zelf bij The BeautyBay, waar je geen verzendkosten betaalt. Wel duurde de verzending vrij lang (3 weken) en kun je hier alleen met PayPal of creditcard betalen. Wat vind jij van dit palette?

  1. Waaauw, zo heerlijk gepigmenteerd! Ik ben echt gek op de oogschaduws van Urban Decay, zijn echt de beste die er zijn. Ik heb er zelf dan ook altijd wel een hoog bedrag voor over.

  2. Die pigmentatie is echt helemaal geweldig! Ik ben een groot fan van rij 3 en 4 als ik het zo zie 😀 Je looks vind ik ook erg mooi geworden, vooral de eerste vind ik gaaf!

  3. Prachtig palette! Ik heb er zelf ook over getwijfeld of ik ‘m wilde kopen maar ik ben er nog steeds niet over uit… Veel kleuren die ik denk ik niet zou dragen. Hm, dilemma haha!

  4. Urban Decay heeft echt altijd top palettes en dit is daar weer 1 van. Ik vind ‘m echt heel mooi, je kan er ook lekker veel kanten mee op en dat is fijn! Dan heb ik daar wel wat geld voor over hoor 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *