Urban Decay Vice 2 – review, swatches & looks

Vorige week heb ik jullie al een sneak peek gegeven van mijn nieuwe palette, Urban Decay Vice 2. Alleen al van het aanblik van de oogschaduws in dit palette word ik blij, maar natuurlijk zijn de swatches en looks die je ermee kunt maken nog veel belangrijker. Het is geen goedkoop palette, maar is het โ€™t wel waard? Vandaag laat ik jullie de swatches en wat looks zien!
Maar eerst nog wat korte info. In dit Vice 2 palette zitten 20 verschillende kleuren, elk met hun eigen naam. De kleuren varieeren van redelijk naturel tot behoorlijk opvallend en ook qua textuur krijg je een mix van mat, shimmer en wat grovere glitter. Dat is ook een van de redenen dat ik deze Vice palettes erg leuk vind โ€“ je kunt er alle kanten mee op! Op de achterkant van de verpakking vind je nog wat info over het palette en de verschillende kleuren die erin zitten. Het design van het palette zelf is per palette uniek aangezien het een soort marble effect heeft. Stiekem vind ik het design vrij lelijk haha, en de blingbling letters die erop zitten maken ook niet veel goed. Maar hee, het gaat om de inhoud!

En met de inhoud zit het gelukkig helemaal goed. Ik heb alle kleurtjes geswatched per rij. In de eerste rij zitten de kleuren Smokeout (shimmery donker taupe bruin), Lovesick (matzwart met grovere, zilveren glitters), Shellshock (metallic zilver), Coax (shimmery roze) en X-Rated (mat roze). Van deze kleuren is Lovesick iets minder fijn dan de rest, omdat hij net wat droger is en minder kleur afgeeft. De andere kleuren zijn gelukkig wel fijn en hebben de textuur die ik gewend ben van Urban Decay. Vooral Shellshock vind ik tof, omdat hij echt zoโ€™n ijzige kleur heeft.

In de volgende rij vind je de kleuren Prank (donkerblauwe shimmer met daarin iets grovere glittertjes), Madness (mediumblauwe shimmer), Strike (geelgouden shimmer), Stash (olijfgroene shimmer) en Poison (shimmery donkergrijs). Strike en Stash vind ik vooral samen echt prachtige kleuren, en ook de blauwe tinten vind ik tof! Dit is wel overduidelijk een donkere rij โ€“ niet zo geschikt voor een alledaagse look haha.

In rij nummer 3 vind je de kleuren Radar (shimmery warm bruin), Damaged (shimmery kerstig donkergroen), Voodoo (shimmery paars), Betrayal (ijzig duochrome lila) en Derailed (koele, shimmery donkerbruin/taupe). Zowel Radar als Derailed zijn prachtig voor in de crease, en met de andere kleuren in deze rij kun je natuurlijk ook goed spelen.

En in de laatste rij vind je de kleuren Dope (lichtroze, richting champagne), Toxic (warm shimmery roze), Habit (mat huidskleurig), Ambush (een bijna duochrome bruin) en Rewind (mat bruin). Een vrij naturelle rij, maar door Ambush toch niet saai! Vooral Dope vind ik mooi, want het lijkt een basic champagnekleur maar door het roze wat erdoor zit is hij toch bijzonder. Habit en Rewind zijn zeker voor matte kleuren ook erg goed!

Natuurlijk horen daar wat looks bij. Nu weet ik zeker je nog veel mooiere looks kunt maken ermee dan ik heb gedaan, maar alsnog vind ik ze geslaagd! Voor de looks gebruikte ik het volgende:

 • Look 1 – Dope, Coax, X-Rated, Smokeout
 • Look 2 – Shellshock, Strike, Stash, Smokeout, Radar
 • Look 3 – Dope, Habit, Rewind
 • Look 4 – Shellshock, Madness, Prank, Poison, Dope

Eindconclusie? Ik ben ontzettend blij met dit prachtige palette. Toffe kleuren, goede pigmentatie, en een fijne toevoeging aan m’n stash. Of het de 45 euro waard is ligt denk ik aan hoeveel je over hebt voor een oogschaduwpalette, al moet ik zeggen dat ik weinig merken ken die goedkoper zijn en zulke kwaliteit geven. Mocht je ‘m nog willen dat moet je wel opschieten, want het is immers een limited edition palette! Ik bestelde ‘m zelf bij The BeautyBay, waar je geen verzendkosten betaalt. Wel duurde de verzending vrij lang (3 weken) en kun je hier alleen met PayPal of creditcard betalen. Wat vind jij van dit palette?

Verder Bericht

Vorige Bericht

31 Reacties

 1. Lotte 31 januari 2014

  Waaauw, zo heerlijk gepigmenteerd! Ik ben echt gek op de oogschaduws van Urban Decay, zijn echt de beste die er zijn. Ik heb er zelf dan ook altijd wel een hoog bedrag voor over.

 2. Wendy 31 januari 2014

  Wat een prachtig palette. Vooral de variatie in kleuren vind ik erg tof. Mooie looks heb je ermee gemaakt! Vooral de laatste.

 3. Sofie 31 januari 2014

  Dit is een geweldig palette zeg! De kleuren en pigmentatie zijn prachtig <3

 4. Kimberly 31 januari 2014

  Die pigmentatie is echt helemaal geweldig! Ik ben een groot fan van rij 3 en 4 als ik het zo zie ๐Ÿ˜€ Je looks vind ik ook erg mooi geworden, vooral de eerste vind ik gaaf!

 5. Manon 31 januari 2014

  Oh wat een mooie palette, de pigmentatie is ook geweldig. Mooie looks heb je ervan gemaakt!!

 6. Charlotte 31 januari 2014

  Wauw wat een prachtig palette! <3

 7. Mandy 31 januari 2014

  Prachtig!โ™ฅ

 8. Jaimy en Laura 31 januari 2014

  Wat een mooie kleuren! Mooie foto’s ook!

 9. Sophie 31 januari 2014

  Prachtig palette! Ik heb er zelf ook over getwijfeld of ik ‘m wilde kopen maar ik ben er nog steeds niet over uit… Veel kleuren die ik denk ik niet zou dragen. Hm, dilemma haha!

 10. Josephine 31 januari 2014

  Wauw, wat een plaatje! De oogschaduws zelf zijn ook heel mooi, vooral de eerste rij en Betrayal springen er voor mij uit!

 11. Esmay 31 januari 2014

  Urban Decay heeft echt altijd top palettes en dit is daar weer 1 van. Ik vind ‘m echt heel mooi, je kan er ook lekker veel kanten mee op en dat is fijn! Dan heb ik daar wel wat geld voor over hoor ๐Ÿ˜€

 12. Elise 31 januari 2014

  Wauw heel mooi, de pigmentatie is ook zoo geweldig!

 13. Dionne 31 januari 2014

  Wauw, ziet er heel mooi uit!

 14. Eline 31 januari 2014

  Wauw, wat een kleuren! Ik ben verliefd!

 15. Anita 31 januari 2014

  Wauw, wat een mooie pigmentatie!

 16. Miranda 31 januari 2014

  Wauw wat een geweldige pigmentatie, de kleuren zijn ook super mooi, en de ooglooks wat je ermee hebt gemaakt. <3 lovely.

 17. Tessa 31 januari 2014

  Wat een prachtig palette en je look is trouwens ook erg mooi!

 18. Maaike 31 januari 2014

  Wauw wat een mooi palette met prachtige kleuren en pigmentatie zeg! Je looks zijn natuurlijk ook weer super ๐Ÿ˜€

 19. femketje 31 januari 2014

  zooo mooi ๐Ÿ˜€

 20. Melike 31 januari 2014

  Ik vind ze echt super goed gepigmenteerd, echt prachtig.. behalve de buitenkant van het palette, dat vind ik persoonlijk niet zo mooi. XO

 21. Marissa 31 januari 2014

  Mooi palette hรจ. I love it!

 22. Anne Solveig 31 januari 2014

  Hij is echt zo zo zo zo mooi..

 23. Jana 31 januari 2014

  Wow wat een intense pigmentatie ๐Ÿ˜€ Mooie looks ๐Ÿ™‚ x

 24. Angelique 31 januari 2014

  prachtig palette met een groot hebben gehalte, gelukkig heb ik een no buy

 25. Tedje 1 februari 2014

  Oh wauw, wat een prachtig palette!

 26. Griet 1 februari 2014

  Mooie looks die je ermee maakte! Ik vind het palette prachtig

 27. Roxanne 1 februari 2014

  Wauw, mooi palette met erg mooie pigmentatie!

 28. Pauline 1 februari 2014

  Te mooie palettes zijn dat! En prachtige looks heb je ermee gemaakt ๐Ÿ™‚

 29. Renate 2 februari 2014

  Wauw wat een mooi palette. Ik heb de eerste vice palette in mn bezit en ook daar ben ik zo reuze blij mee!

 30. Jana 5 februari 2014

  Wat een prachtige pigmentatie ! Heel erg mooi ! x

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén