The weekend – Holga & #IFFR

Afgelopen weekend was ik weer eens op bezoek bij m’n broer. Wat dat betekent? Even geen last van ouderlijk gezag, haha. Maar ook leuke dingen doen, omdat we allebei dingen zoals fotografie en het bezoeken van films leuk vinden. Ik wilde graag m’n nieuwe Holga 60mm lens uitproberen in de stad en hoewel het licht niet zo geweldig was, heb ik ‘m wel prima kunnen uitproberen.


Ik vind het effect van de lens nog steeds erg cool! De vignetting rond de rand, de ruis, de kleurrandjes. Het blijft een leuk lensje om mee te spelen en omdat hij helemaal van plastic is natuurlijk ook handig om mee te nemen. Hij doet ’t overigens niet goed met matig licht, dus wat dat betreft kun je ‘m het beste wel alleen met goed daglicht gebruiken. Ik heb ‘m wederom gebruikt in combinatie met m’n Canon 550D, je kunt de lens hier kopen!


Voor het eerst van m’n leven ben ik naar het International Film Festival Rotterdam geweest. Best slecht dat ik nooit eerder ben gegaan haha, maar het concept van artistieke films vind ik toch altijd een beetje.. mwah. En veel films zijn vaak snel uitverkocht, dus dat is ook wel onhandig. Toch ben ik eindelijk eens geweest! Zondag gingen we naar de film Fantail en die was echt goed! Goed verhaal, verrassende twist en goede acteurs. Het leuke van het IFFR is dat vaak (of misschien zelfs wel altijd?) de maker of makers aanwezig zijn en na afloop wat meer vertellen over de film en vragen beantwoorden. Fantail komt uit Nieuw Zeeland en het was de eerste keer dat hij buiten dit land getoond werd, dus dat was ook wel bijzonder!

Gisteren gingen we naar Darkness by Day, een Argentijnse film. Helaas was deze wel iets minder. Mooi gefilmd, maar het verhaal leek niet helemaal lekker te lopen en voor mijn gevoel teveel losse eindjes en flarden te hebben. Wel vond ik het interessant om van de maker te horen hoe het gefilmd was. Er zaten veel donkere nachtopnames in, maar deze delen waren dus overdag gefilmd en in de nabewerking donker gemaakt. Slim! Het IFFR is er nog tot en met 2 februari, voor meer info kun je op de site kijken.

Wat vind je van de foto’s die ik heb gemaakt? En heb je zelf ook al een bezoekje gebracht aan het Film Festival in Rotterdam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *