The Body Shop 4-step smoky eyes palette

Elk jaar brengt The Body Shop een kerstcollectie uit, waar ik altijd wel naar uit kijk! Ik ben sowieso dol op de Ginger Sparkle lijn die vooralsnog elk jaar is terug gekomen, en ook de Cranberry Joy producten vind ik lekker. Een ander product wilde ik eigenlijk ook wel kopen, maar het kwam er steeds niet van. Tot ik afgelopen zaterdag ‘m eindelijk zag liggen voor de helft van de prijs!


Ik heb het over het 4-Step Smoky Eyes palette, een palette met 4 vrij neutrale bruintinten. Dit palette is er eigenlijk elk jaar wel, al verschilt het soms welke “tools” je erbij krijgt en de volgorde van de oogschaduws is volgens mij ook weleens anders. Ik vind hem er in ieder geval altijd prachtig uit zien en wilde ‘m graag hebben, dus kocht ik hem!

De verpakking vind ik heel erg mooi en de kleuren zelf uiteraard ook. Er zitten vier kleuren in – een shimmery witte kleur, een shimmery champagne kleur met gouden glans, een shimmery warmbruine kleur en een meer taupe-achtige, donkere tint. Vrij natuurlijk dus, wat ik zelf ook het meest gebruik. Ook zitten er twee kwastjes bij het palette. Niet super, maar toch beter dan van die applicators.


De swatches vielen me zeker niet tegen. De oogschaduws zijn vrij zacht en bijna romig te noemen, een beetje zoals die van Urban Decay (al zijn die nog net wat fijner). Wel moet ik zeggen dat de kleuren eenmaal op het ooglid wel echt opgebouwd moeten worden, zoals je ook wel kunt zien bij de look die ik gemaakt heb. De lichtste kleuren zijn prachtig, maar de twee donkere kleuren zijn niet zo sterk gepigmenteerd dat je gelijk een duidelijke crease hebt. Vind ik dat erg? Stiekem niet zo. Ik ben niet zo goed in het direct goed krijgen van een look, dus vind ik het wel fijn als je de kleuren echt op kunt bouwen. En zo blijft het een perfect everyday palette!

Ik ben in ieder geval zeker blij met dit palette. De originele prijs (€25) zou ik er niet voor over hebben, maar de €12,50 die ik ervoor neerlegde vind ik prima. Het is een fijn basispalette in een mooie verpakking, en een goede toevoeging aan mijn stash! Ik weet niet in hoeverre je dit palette nu nog kunt vinden in de winkels van The Body Shop, maar mocht je ‘m tegen komen dan is het in ieder geval het swatchen wel even waard. En anders.. Denk ik dat hij aan het eind van het jaar wel weer te koop is, haha! Wat vind jij van dit palette?

Verder Bericht

Vorige Bericht

27 Reacties

 1. Lotte 21 januari 2014

  Helemaal met je review eens! Ik vind de ooglook die je hebt gemaakt wel mooi hoor, heel subtiel. Yay voor Mayo met oogschaduw!

 2. Sofie 21 januari 2014

  Wat een prachtige kleuren en pigmentatie!

 3. Laura 21 januari 2014

  Mooi palet en de look is ook erg goed gelukt! 🙂

 4. Marloes 21 januari 2014

  Dit palette is zo mooi! Ik heb hem ook nog in mijn handen gehad. Mooie look ook!

 5. femketje 21 januari 2014

  mooie draagbare look 😀

 6. beautybysandra 21 januari 2014

  Ik vind de kleuren echt prachtig!

 7. Kimberly 21 januari 2014

  Het zijn echt prachtige en draagbare kleuren! Voor 12,50 is het zeker een mooie prijs, daarvoor zou ik hem misschien ook wel kopen 😀

 8. Kelly 21 januari 2014

  Mooi hoor! Mooie look heb je er mee gemaakt!

 9. Dionne 21 januari 2014

  Hij ziet er mooi uit!

 10. Marissa 21 januari 2014

  Heel mooi paletje! Vind he alleen niet heel speciaal ofzo.

 11. Kelly 21 januari 2014

  Wat een mooi palette! Stiekem wil ik deze ook nog aan mijn collectie toevoegen! Alleen heb ik al zoveel palettes met bruintinten.. #twijfels

 12. Soesja 21 januari 2014

  Ooh, die is zeker mooi! Lijkt me inderdaad een perfect everyday palette. Misschien dat ik hem wel koop als ik hem tegen het lijf loop en anders… Wacht ik inderdaad maar even tot volgend jaar in de sale ^^

 13. anna 21 januari 2014

  Wat een mooie kleuren en mooie look! Super goede pigmentatie ook.

 14. Esmay 21 januari 2014

  Oh hij is mooi inderdaad! Ik vind je ooglook ook pretteh 😀 Je moet vaker oogschaduw dragen jij!

 15. wies 21 januari 2014

  Super pretty! Heb jij je Vice 2 al binnen eigenlijk? Ik nog altijd niet. ):

 16. Miranda 21 januari 2014

  Voor 12,50 is het inderdaad een mooie palette, ook een palette waar je mooie draagbare looks mee kan maken!

 17. Evelien 21 januari 2014

  Mooie kleuren, en ook een mooi palette! Je hebt er een mooie look mee gemaakt. En €12,50 is zeker een lekker prijsje hiervoor!

 18. Melike 21 januari 2014

  Ik vind het zo jammer dat alles tegenwoordig shimmer is.. nergens is meer een mooi palet met matte kleuren te vinden.. X

  • Marjolein 21 januari 2014 — Berichtauteur

   Ik heb paletten van onder andere Sleek en Inglot met veel mat waarbij de kleuren echt goed gepigmenteerd en mooi zijn! En ook wat matte mono oogschaduws van Essence en Catrice die ook best prima zijn :).

 19. Lisa's Beautybabbels 21 januari 2014

  Mooi palette, maar inderdaad geen 25euro waard..maar 12,50 is een goede deal.

 20. Tessa 21 januari 2014

  wat een mooi palette!
  Liefs Tessa,

 21. Kim 21 januari 2014

  Erg mooi! Ik heb die van vorig jaar 🙂

 22. Kelly 21 januari 2014

  Prachtige palette!

 23. Anne Solveig 22 januari 2014

  Wat een leuk palette! 🙂

 24. Mariska 23 januari 2014

  Wow, die vind ik echt heel erg mooi!

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén