Face products worth trying

Mijn dagelijkse look is super basic – mascara, foundation/concealer, poeder en wat blush. Maar ik wil dan natuurlijk wel producten gebruiken waarvan ik weet dat ze fijn zijn en goed werken. Benieuwd welke dingen ik regelmatig op mijn gezicht smeer? Lees vooral verder!


Eigenlijk gebruik ik bijna altijd een concealer als foundation omdat ik foundation te dekkend en te zwaar vind. Maar soms pak ik wel foundation, bijvoorbeeld omdat ik naar iets speciaals ga of omdat mijn huid gewoon een drama is! Ik heb hierin drie producten die ik wel oké vind: Gosh X-Ceptional Wear foundation in Porcelain, Skin79 BB-cream in Pink en MaxFactor CC-cream in Fair. De Gosh foundation vind ik zelf wat te droog voor mijn huid op dit moment, ook al is de kleur wel goed en de dekking best mooi. De BB-cream van Skin79 heeft echt een hele aparte kleur als hij net uit de tube komt, maar eenmaal aangebracht en opgedroogd is hij juist perfect voor mijn lichte huidje. Bovendien lijkt deze mijn huid ook nog rustiger en blijer van te worden! De MaxFacor CC-cream vind ik ook fijn, zeker omdat hij de perfecte kleur heeft voor m’n bleke winterhuidje. Dekt ook nog eens behoorlijk goed!


Als ik echt foundation aan breng gebruik ik graag een primer, zodat het net wat mooier en fijner aanbrengt. Die van Catrice vind ik daar erg fijn voor! Doet niet super veel voor de houdbaarheid van je foundation maar zeker wel voor het mooier aan kunnen brengen. En zoals ik al zei gebruik ik liever een concealer op m’n gezicht dan een foundation en niet zo maar eentje, maar de Essence Stay All Day concealer. Dekt voldoende mar niet extreem, is meer “gel” achtig dan droog en is qua kleur voor mij perfect. Wat dotjes op m’n gezicht (vooral neus en kin), uitblenden met een kwast en klaar! Voor echte onzuiverheden gebruik ik de Collection concealer, die Lara een keer voor mij heeft gekocht in Londen. Deze dekt super goed en raad ik dus zeker niet aan om op je hele gezicht te gebruiken haha, maar wel voor vervelende puistjes en vlekjes!


Natuurlijk poeder ik m’n foundation en/of concealer ook netjes af, zodat het langer blijft zitten. Daarvoor heb ik twee favo’s – een goedkope en een dure. De MAC MSF Natural is perfect voor als je huid vrij snel vet wordt, of als je graag veel dekking wilt van je poeder. Voor mij is deze vooral in de zomer geschikt! Het Essence All About Matt poeder is daarentegen totaal niet opvallend, maar zeker net zo fijn. Hij is wit maar op je huid zie je daar niets meer van, en dit poeder is echt heel fijn en licht qua structuur. Zeker een budgettopper!

Wat ik het meest gebruik is dus de Essence concealer in combinatie met het Essence poeder, die twee producten zijn echte favorieten. Maar ook de andere producten in deze blogpost zijn zeker het proberen waard, in het bijzonder als je net als ik een hele lichte huidskleur hebt! Welke producten gebruik jij graag als basis voor je gezichtsmake-up?

  1. Die CC Cream van Maxfactor is echt een van mijn fijnste foundations voor in de winter, no doubt! De poeders van Mac en essence zijn ook zeker weten heel fijn 🙂

  2. Wat leuk om te zien. Ik gebruik de primer van Catrice ook erg graag, daardoor ziet je gezicht make-up er al direct mooier uit. De poeder en concealer van Essencen zijn ook fijne producten, die hun werk goed doen 😀 Vooral de concealer vind ik geweldig.

  3. Leuk artikel, ik vind het altijd tof om favorieten van anderen te zien zo nu en dan. De poeder van MAC wil ik altijd nog proberen. En ik twijfel nog steeds over die CC Cream van Max Factor, die klinkt heel goed.

  4. Met die GOSH foundation, Catrice Prime & Fine en Essence All about Matt poeder ben ik ’t helemaal eens! Die CC cream van MF wil ik graag nog eens proberen 🙂

  5. De poeder van Essence is ook zeker mijn favoriet, doet alles wat je ervan verwacht!
    De concealer gebruik ik ook vaak in plaats van foundation, toevallig!

  6. Mooie basics! Ik gebruik als basics ook graag de MSF van MAC en de concealer van Essence. Voor de rest wissel ik wel vaker van foundations. Ik vind een heleboel foundations van Catrice erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *