Face brush favorites


Kwasten voor het aanbrengen van gezichtsmake-up vind ik echt een must-have, al moet ik zeggen dat ik er niet eens zoveel heb (voor iemand die al een flinke tijd met beauty bezig is, that is). Niet dat het uitmaakt, want ik heb wel een aantal kwasten dat ik super fijn vind en daar gaat het natuurlijk om! Op dit moment gebruik ik voor mijn gezichtsmake-up de kwasten die je hierboven ziet, waar ik natuurlijk wat meer over ga vertellen.

Ik heb een mix van eBay kwasten en 1 RealTechniques kwast. Die eBay kwasten heb ik gekocht in tijden dat mijn studentenbudget niet veel meer toeliet haha, maar eigenlijk vind ik ze nog steeds fijn genoeg om te blijven gebruiken! Voor foundation (of concealer die ik als foundation over mijn hele gezicht aanbreng) gebruik ik graag de RealTechniques Expert Face brush, die vrij compact en stevig is. Hierdoor krijg je een heel mooi egaal resultaat en bovendien kun je ook lekker snel het product aanbrengen! Ik gebruik soms de meer puntige kwast die van eBay komt, maar die vind ik eigenlijk te puntig. Hierdoor is hij slapper dan de RealTechniques kwast, en vind ik ‘m minder fijn werken!

Voor het aanbrengen van poeder gebruik ik ook graag stevige kwasten in plaats van van die fluffige kwasten. Ik heb het gevoel dat je het dan namelijk veel mooier “in” kunt blenden en daardoor een minder poederig resultaat krijgt. Twee kwasten gebruik ik hier graag voor – eentje die een beetje op de Expert Face brush lijkt en eentje die juist plat afgesneden is. Deze komen allebei van eBay!

Voor blush gebruik ik eigenlijk altijd een stippling brush. Ik ben niet zo van het shapen of heel fel aanbrengen van blush, en met zo’n kwast krijg je een luchtiger resultaat! Ook deze komt van eBay en heeft voor mij precies de goede verhouding tussen stevig en fluffig.

Veel eBay kwasten dus, want die vind ik super fijn werken! Die kwasten kun je trouwens bij verscheidene verkopers vinden, ik zoek meestal op “professional blush brush” en dan kun je ze vaak wel vinden (maar bijvoorbeeld ook hier en hier). De handvatten hebben verschillende kleuren, het zijn echter eigenlijk altijd dezelfde kwasten! Ik wil wel graag nog meer “echte” RealTechniques kwasten aan mijn collectie toevoegen en dan vooral die voor oogmake-up, maar ik vind ze stiekem (zeker met verzendkosten) wel een beetje duur haha. Al had ik ze vast al wel gekocht als ze gewoon in de winkel te koop waren! Wat voor kwasten gebruik jij graag?

  1. Ik heb meerdere RT kwasten en ik kan ze allemaal aanbevelen. De oogset is ook heel erg goed! Jammer dat ze de base eyeshadow brush en de deluxe crease brush niet apart verkopen, anders zou ik er meteen nog een paar van die kopen. Ik kocht ze trouwens via iHerb. Immens veel goedkoper dan via Nederlandse webshops.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *