Photography @ night


Steden vind ik sowieso tof, maar stiekem zijn ze ’s nachts nog wel toffer. Een beetje eng soms (ik bedoel, in Rotterdam zijn er echt wel plekken waar je ’s nachts niet als meisje in je eentje moet komen haha), maar ik vind het altijd wel iets magisch hebben met al die lichtjes en stilte! Soms stort ik me ook weleens op nachtfotografie, al moet ik er echt weer eens de tijd voor nemen. Laatst maakte ik in ieder geval wat lucky shots, met mijn camera op een prullenbak haha.

Mocht je het eens willen proberen met een spiegelreflex en een beetje handy zijn met je instellingen: Ik zet ‘m meestal op stand Av (en dan bijvoorbeeld F2.8 als ik maar een klein deel scherp wil, of juist richting F8 als ik veel scherp wil) en ISO 100, dan rekent hij zelf een sluitertijd uit. Wel ergens op zetten zodat je camera niet beweegt, want je krijgt dan vrij lange sluitertijden en dus snel bewogen foto’s. Maar eigenlijk gaat het met die instellingen al prima! En straatmeubilair kun je prima als statief gebruiken als je er zelf eentje niet bij hebt ;).

Verder Bericht

Vorige Bericht

20 Reacties

 1. femketje 21 oktober 2013

  gave foto’s 😀

 2. Sofie 21 oktober 2013

  Mooie foto’s! De belichting is perfect 🙂

 3. Paola 21 oktober 2013

  Hele mooie foto’s! Ze stralen een gezellige sfeer uit.

 4. milou 21 oktober 2013

  mooie foto’s! Leuk dat je Rotterdam vaak fotografeert, is lekker herkenbaar voor mij! 😉

  Ik ga binnekort ook een mooie nieuwe camera kopen, mijn eerste spiegelreflex. Haha op aanraden van jou een canon d600 en als ik hem dan heb kom ik wel even bij jou op foto les! 😉

 5. Wies 21 oktober 2013

  Die bovenste foto is prachtig!

 6. Yak Man 21 oktober 2013

  Vooral de eerste is echt heel erg mooi! Ik denk dat het nog mooier wordt wanneer het kerst is en nog meer verlichting is c:

 7. Marieke 21 oktober 2013

  Leuk om te zien. Ik ben toevallig gisteravond met mijn (minder goede) camera en statief naar buiten gegaan. Uiteindelijk zat er maar een goed kiekje bij maar het was leuk om te proberen.

 8. Manon 21 oktober 2013

  Mooie foto’s!

 9. Joyce 21 oktober 2013

  De eerste foto is mooi Marjo! ;D

 10. Lotte 21 oktober 2013

  Handig dat je de instellingen erbij zet! Mijn camera doet altijd stom als er geen goed licht is, dan maakt ‘ie wazige foto’s. Ligt dat aan de sluitertijd?

 11. Kelly 21 oktober 2013

  Vind vooral de bovenste foto prachtig.

 12. Priscilla 21 oktober 2013

  Ik maak precies op de zelfde manier foto’s als jij ’s avonds. Lang leve de AV stand ;).

 13. Esmay 21 oktober 2013

  I like, vooral die eerste! 😀

 14. beautybysandra 21 oktober 2013

  De eerste foto is echt prachtig!

 15. Angelique 21 oktober 2013

  prachtige foto`s heb je geschoten meis, sowieso vind ik al jou gemaakte foto`s erg mooi, je hebt talent 🙂

 16. Dhini 10 november 2013

  wat prachtig foto`s weer. Ik wil ook graag in de avond foto`s maken, alleen elke keer mislukt. Weet je welke instellingen voor nachtfoto?

Laat een reactie achter

© 2019 Marjolean

Thema door Anders Norén