Photography @ night


Steden vind ik sowieso tof, maar stiekem zijn ze ‘s nachts nog wel toffer. Een beetje eng soms (ik bedoel, in Rotterdam zijn er echt wel plekken waar je ‘s nachts niet als meisje in je eentje moet komen haha), maar ik vind het altijd wel iets magisch hebben met al die lichtjes en stilte! Soms stort ik me ook weleens op nachtfotografie, al moet ik er echt weer eens de tijd voor nemen. Laatst maakte ik in ieder geval wat lucky shots, met mijn camera op een prullenbak haha.

Mocht je het eens willen proberen met een spiegelreflex en een beetje handy zijn met je instellingen: Ik zet ‘m meestal op stand Av (en dan bijvoorbeeld F2.8 als ik maar een klein deel scherp wil, of juist richting F8 als ik veel scherp wil) en ISO 100, dan rekent hij zelf een sluitertijd uit. Wel ergens op zetten zodat je camera niet beweegt, want je krijgt dan vrij lange sluitertijden en dus snel bewogen foto’s. Maar eigenlijk gaat het met die instellingen al prima! En straatmeubilair kun je prima als statief gebruiken als je er zelf eentje niet bij hebt ;).