Photography @ night


Steden vind ik sowieso tof, maar stiekem zijn ze ’s nachts nog wel toffer. Een beetje eng soms (ik bedoel, in Rotterdam zijn er echt wel plekken waar je ’s nachts niet als meisje in je eentje moet komen haha), maar ik vind het altijd wel iets magisch hebben met al die lichtjes en stilte! Soms stort ik me ook weleens op nachtfotografie, al moet ik er echt weer eens de tijd voor nemen. Laatst maakte ik in ieder geval wat lucky shots, met mijn camera op een prullenbak haha.

Mocht je het eens willen proberen met een spiegelreflex en een beetje handy zijn met je instellingen: Ik zet ‘m meestal op stand Av (en dan bijvoorbeeld F2.8 als ik maar een klein deel scherp wil, of juist richting F8 als ik veel scherp wil) en ISO 100, dan rekent hij zelf een sluitertijd uit. Wel ergens op zetten zodat je camera niet beweegt, want je krijgt dan vrij lange sluitertijden en dus snel bewogen foto’s. Maar eigenlijk gaat het met die instellingen al prima! En straatmeubilair kun je prima als statief gebruiken als je er zelf eentje niet bij hebt ;).

  1. mooie foto’s! Leuk dat je Rotterdam vaak fotografeert, is lekker herkenbaar voor mij! 😉

    Ik ga binnekort ook een mooie nieuwe camera kopen, mijn eerste spiegelreflex. Haha op aanraden van jou een canon d600 en als ik hem dan heb kom ik wel even bij jou op foto les! 😉

  2. Leuk om te zien. Ik ben toevallig gisteravond met mijn (minder goede) camera en statief naar buiten gegaan. Uiteindelijk zat er maar een goed kiekje bij maar het was leuk om te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *