Fotografie – begraafplaats Crooswijk

Ruim een week geleden ging ik mee met een uitstapje van de fotoclub waar mijn vader lid is. De bestemming was een begraafplaats in de Rotterdamse wijk Crooswijk, waar we naar hartenlust foto’s mochten maken van de beheerders. Het thema van de dag was vergankelijkheid en hoewel ik me daar niet bewust aan gehouden heb, passen de foto’s er toch wel goed bij. kijk vooral verder voor de plaatjes!
Al deze foto’s maakte ik overigens met mijn Panasonic GF5 met daarop mijn nieuwe lens (Sigma 30mm F2.8)! Dit was de eerste keer dat ik hem echt goed heb kunnen proberen en wat mij betreft heeft hij zeker de test doorstaan. Meer foto’s en bovenstaande foto’s kun je overigens hier in het groot bekijken!

  1. Naar hartenlust foto’s mochten maken?! En, die kans greep je ook aan?! Ondanks het feit dat het hele mooie foto’s zijn geworden, heb ik hier wel moeite mee…Een stukje respect was in mijn ogen wel op zijn plaats geweest. Sorry voor mijn misschien ietwat felle mening. Maar dit soort foto’s om te laten zien hoe mooi je kunt fotograferen, vind ik niet thuis horen op een beautyblog.

    1. Ik ben het er op zich niet mee eens. Ik zou het respectloos vinden als ze op een respectloze manier gemaakt zijn; als er namen of bezoekers op de foto’s zouden staan, als er geen toestemming van de beheerders gevraagd zou zijn, als we de orde hadden verstoord en luidruchtig waren geweest. Dat is allemaal echter niet zo, en bovendien gaf het karakter en de grootte van deze specifieke begraafplaats ook de mogelijkheid tot het mogen maken van foto’s (ze nemen bijvoorbeeld ook deel aan de Open Monumentendag en er worden weleens filmopnames gemaakt). En ik ben zelf niet van mening dat iets als een begraafplaats geen plek binnen fotografie zou mogen hebben, het is wellicht confronterend maar wel de realiteit.

  2. Supermooie foto’s! Ik vind de een na laatste ontzettend mooi, perfecte foto. En ik vind er overigens niks heftigs aan, maar ik vind de dood dan ook niet eng en sta wat dat betreft heel nuchter en realistisch in het leven.

  3. Héle mooie foto’s! Die van die knuffeltjes, vooral dat het beertje zijn hoofd op de grond heeft.. wat een verhaal zit er in die foto’s zeg.. jemig, dat maakt ze extra indrukwekkend.
    De foto van het konijn vind ik ook al zo geniaal, hij is niet vies luguber in beeld maar toch weet je dat hij daar levensloos ligt. Impressive, ik vind ze echt heel mooi door de betekenis die ik er in zie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *