3D-printed cookie cutters & koekjes!


Mijn broer heeft al een tijdje een 3D printer – zo’n ding waarmee je met plastic dingen kunt printen – en eigenlijk komen er vooral ietwat nutteloze dingen uit, haha. Maar stiekem is het best leuk, en laatst had m’n broer op mijn verzoek wat uitsteekvormpjes geprint! Rupsje nooitgenoeg, die je hierboven ziet, heeft het printproces uiteindelijk helaas niet overleefd, maar ik had uiteindelijk wel een huisje, vliegtuigje en zombie.

En dus ging ik koekjes bakken! Hierboven zie je nog de geboorte van het zombievormpje en een schedel (die uiteindelijk niet goed werkte omdat de achterkant dicht was). Mijn broer heeft een Ultimaker, een 3D printer die je thuis ook kunt gebruiken (al moet je wel een beetje handig zijn met dit soort dingen en met het bijbehorende 3D programma). En veel door andere mensen ontworpen dingen kun je hier vinden!
Maar goed, koekjes dus. Ik ben niet zo’n held met bakdingen en dus ging ik voor het meest basic recept voor zandkoekjes, en besloot ik ze te versieren met van die glazuurstiften van Dr. Oetker en M&M’s. Zo creatief, haha! Maar hey, ze zijn best lekker geworden. Vandaag ga ik er denk ik maar wat collega’s blij mee maken (al weet ik niet of het geven van een zombievormig koekje een verkeerde boodschap afgeeft).

  1. Wat suuuper gaaf dat jullie een 3D printer hebben, nouja.. je broertje dan haha.
    Daar ben ik stiekem wel een beetje jaloers op!
    Wel een geniaal idee om cookie cutters te maken, daar heb je indd nog wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *