LOVE – Orange is the New Black

De laatste dagen heb ik vastgeplakt gezeten aan mijn tablet en alle afleveringen gekeken (wat er helaas nog maar 13 zijn) van de serie Orange is the New Black. En ik vond het zo’n toffe serie dat ik het met jullie moet delen! Ik ben sowieso dol op series en docu’s over gevangenissen en Orange is the New Black gaat toevallig over een vrouw die in een vrouwengevangenis komt door iets wat ze in het verleden heeft gedaan. Hoewel ze destijds behoorlijk onbezonnen was, past ze nu echt niet tussen de gevangenen en bovendien spelen er allerlei conflicten in de gevangenis. De guards zijn ook niet bepaald eerlijk en aardig, en de relatie met haar verloofde staat behoorlijk onder druk. Je moet wel een beetje tegen heftige scènes kunnen (vechten, vloeken, lesbische dingen), maar ik vind het echt een aanrader! Hij is helaas wel exclusief uitgezonden via NetFlix, wat we in Nederland (nog) niet kunnen krijgen. Gelukkig zijn er altijd manieren om het te kijken op de almighty interwebs. De serie is overigens gebaseerd op het gelijknamige boek van Piper Kerman en dat boek is weer gebaseerd op een waargebeurd verhaal! Het tweede seizoen komt in 2014 en ik kijk er nu al heel erg naar uit.

Heb je al iets gezien van deze serie? Of zou het iets zijn wat je wel wilt zien?

  1. Jaaaa, dit is echt helemaal iets voor mij! Thanks for sharing Mayo, als ik klaar ben met The Carrie Diaries (leuk contrast) ga ik hiermee verder. Lijkt me echt een toffe serie, ik vind gevangenisdingen interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *