Essence Gel Nails at Home – peel off basecoat & gel topcoat

Een tijdje geleden probeerde ik Sensationail uit, een systeem waarmee je zelf thuis gel nagellak aan kunt brengen. Een succes was het niet, al heb ik het later nog wel gebruikt zonder schade (door de primer weg te laten en het eraf te weken met nagellakremover met aceton). Helaas was op een gegeven moment de base- en topcoat op en ik had geen zin om €20 uit te geven aan een kit. Gelukkig besloot Essence op dat moment ook zo’n systeem uit te brengen en inmiddels heb ik daarvan dan ook twee producten geprobeerd!


Zoals altijd is Essence lekker budget, en ik kocht dan ook de gel peel-off basecoat en de gel topcoat voor €2,99 per stuk, elk 7 ml. Ik wist alleen niet of het ook zou werken met de ledlamp van Sensationail omdat deze een ander aantal watt heeft dan de lamp van Essence. Echter werkt het gewoon prima, het enige verschil is volgens mij dat die van Essence minder sterk is en je het daar dus langer onder moet houden dan onder die van Sensationail.

Het systeem van Essence is gebaseerd op dat je het kunt combineren met gewone, gekleurde nagellak. Eigenlijk heb je er ook een cleanser en primer voor nodig, maar in plaats van de cleanser kun je alcohol gebruiken (dat is het namelijk in feite vooral) en de primer gebruik ik juist liever niet omdat dit naar mijn idee mijn nagels beschadigt omdat het plakt. De normale volgorde zou trouwens zijn: cleanser, primer, peel-off basecoat en 60 seconden onder ledlamp, schoonmaken met cleanser, gewone nagellak aanbrengen, gel topcoat en 60 seconden onder ledlamp, schoonmaken met cleanser.


Ik had al geprobeerd om Sensationail te combineren met gewone nagellak en dat werkte eigenlijk ook wel, het enige is dat je de nagellak ertussen heel goed moet laten drogen. Doe je dit niet, dan veeg je namelijk de nagellak en de topcoat eraf als je hem als laatste schoonmaakt. Bij Sensationails en bij andere systemen gebruik je ook een gekleurde gel nagellak, waardoor dat dus wel gelijk droog is onder de lamp. Maar goed, ik wilde het natuurlijk wel proberen met gewone nagellak ertussen! Ik probeerde het als eerste met een blauw kleurtje van KOH, omdat deze vrij snel droogt, en hieronder dus de gel basecoat en erover de gel topcoat. Helaas was de nagellak eigenlijk alsnog niet droog genoeg, hoewel het schoonmaken goed ging kreeg ik wel later nog wat deukjes in de nagellak.

Houdbaarheid op de nagels vind ik wel lastig om te zeggen, ik heb de neiging om het er vanaf te gaan pulken namelijk haha. Maar langer dan met alleen gewone nagellak blijft het zeker wel zitten, ik had na 4 dagen nog geen problemen met dat het los liet, al zag ik wel wat tipwear. Wel is het zo dat het niet zo hard wordt als gewone nagellak, het is immers gel-achtig en je kunt er dus wel deukjes in duwen (al veert het meestal wel weer terug, haha). Essence belooft dat je het er gemakkelijk af kunt trekken en dat kon zeker, al had ik wel wat lichte beschadigingen. Gelukkig was dit op te lossen met een flinke lik Lemony Flutter en was het zeker niet zo ernstig als na het verwijderen van Sensationail.


Later probeerde ik het nog met glitternagellak ertussen en dat vind ik heel geslaagd moet ik zeggen! Glitternagellak heeft normaal de neiging om vrij mat op te drogen, zelfs met topcoat erover, maar met de Essence gel topcoat blijft het mooi glanzend en glad. Glitternagellak droogt bovendien vrij snel dus op deze manier heb je minder last van dat de nagellak ertussen nog niet droog is. Wel merkte ik dat met glitternagellak het vrij snel los liet, na een dag of 3 kwamen de eerste chips.

Al met al vind ik de peel-off gel basecoat en de gel topcoat van Essence eigenlijk prima budgetopties. Ze doen niet onder voor de producten van Sensationail, alleen vind ik het idee dat je er gewone nagellak tussen zou moeten doen niet zo heel geslaagd. De producten werken overigens ook prima met gekleurde gel nagellak ertussen, maar ik vind het eigenlijk wel jammer dat Essence geen kleurtjes gel nagellak uitgebracht heeft! Deze producten kosten €3 per stuk, het hele assortiment kun je hier bekijken.

Verder Bericht

Vorige Bericht

20 Reacties

 1. Anneloes 20 september 2013

  Leuke review! Ik ben nog steeeeeeeds een thuis-gel set aan het aanschaffen (al een maand of twee) maar ik heb de knoop nog niet helemaal doorgehakt. Deze klinken erg fijn, al ben ik ook heel erg benieuwd naar OPI Gelcolor!

 2. Sofie 20 september 2013

  Mooi dat ze goed bevallen! Ik ga ze zeker scoren 🙂

 3. Lotte 20 september 2013

  Dat klinkt heel goed! Had eigenlijk niet verwacht dat ze zo fijn zouden zijn, haha.

 4. femketje 20 september 2013

  ziet er niet slecht uit bij die glitterlak 😀

 5. Anne vdh 20 september 2013

  Dus zonder primer werkt het ook gewoon goed? Ik wil zo graag de essence set proberen maar mijn nagels zijn zo slap, normale nagellak houdt het nog geen 24uur uit. Ben benieuwd hoe deze dan zal werken! Ik wil niet nog beschadigdere nagels natuurlijk dus zonder primer gebruiken is dan wel een optie!:D

 6. Laura 20 september 2013

  Erg goede review Marjolein! Ik ben zelf niet zo van de gelnagellak maar heb gelukkig lange sterke nagels van mezelf 🙂

 7. Dionne 20 september 2013

  Fijne review, ziet er opzicht best goed uit

 8. Lieze 20 september 2013

  Ze klinken erg goed, zeker voor die prijs!

 9. Milou 20 september 2013

  He tof dit! 🙂 Super leuke tip! Had ik niet verwacht!

 10. robin 20 september 2013

  die China Glaze lak is echt een van de mooiste kleuren ever 😮

 11. Esmay 20 september 2013

  Klinkt wel prima! Helaas heb ik niet zo’n lamp en al, en geen zin om dat allemaal te kopen maar jaaa.
  Wel jammer inderdaad dat Essence niet echte gel lakjes heeft.

 12. Miranda 20 september 2013

  Wat leuk om te lezen. Ik heb ook de producten van Essence. De basecoat laat bij mij erg snel los, maar dat heeft ook te maken met mijn nagels en mijn werk. Ik vind het echt goed van Essence dat ze zo inspelen op de trend.

 13. Alyssa 20 september 2013

  Dat ziet er echt heel goed uit! Leuk om te zien. Wanneer mijn gel van Sensationail op is, ga ik deze zeker eens uitproberen.

 14. beautybysandra 20 september 2013

  Dat glitterlakje is echt heel erg mooi!

 15. Mariska 20 september 2013

  Ik vind het er ook heel erg mooi uit zien 🙂 misschien dat ik het toch ga kopen!

 16. charile 20 september 2013

  klinkt goed 🙂

 17. Marissa 20 september 2013

  Klinkt goed! Ik moet alleen nog zo’n lamp aanschaffen, maar dat is weer een investering. Zouden er geen goede alternatieven op ebay te vinden zijn?

 18. Angelique 20 september 2013

  hmm dat van essence vond ik er sowieso al een beetje te mooi om waard uit zien, dus ik doe het nog steeds niet haha

 19. Eline 21 september 2013

  Hele goede tip, al vind ik het idee van een peel-off base niet fijn, ik weet zeker dat ik er aan ga lopen trekken 😉

Laat een reactie achter

© 2018 Marjolean

Thema door Anders Norén