Save your face – Tea Tree oil!

Ik ben 22, en op die leeftijd hoop je toch wel uit de pubertijd te zijn én puistenvrij. Nummer 1 is volgens mij wel gelukt, nummer 2 echter iets minder. Ik krijg af en toe echt van die uitbraken (vaak door stress, weersverandering of het maandelijkse feestje) en hoewel ik dus niet echt de puistjes wil voorkomen, wil ik ze wel bestrijden als het weer zo ver is. Mijn favoriete manier? Tea tree! Tea tree olie is een natuurlijk en ontsmettend ingrediënt uit de Theeboom en kun je onder andere op puistjes gebruiken, maar het schijnt ook te werken tegen schimmels en virussen. Meerdere merken hebben producten waar tea tree olie in verwerkt zit, onder andere The Body Shop en Lush maar ik geloof dat ook Kruidvat het heeft!

Van de producten die je op de eerste foto ziet gebruik ik er eigenlijk maar twee echt. Dit komt doordat Tea Tree nogal uitdrogend is en als ik het veel op mijn hele gezicht gebruik, krijg ik dus nogal snel last van velletjes en droogte. Dit komt volgens mij overigens niet door de tea tree oil zelf, maar doordat in de producten doorgaans ook veel alcohol zit. Ik gebruik dan ook op bestaande of beginnende puistjes de Tea Tree Oil van The Body Shop (met een vrij hoge concentratie) en voor mijn hele gezicht gebruik ik de Tea Tree Popular Toner van Lush (met een vrij lage concentratie), naast mijn normale huidverzorging. Bij mij zijn puistjes dan binnen no time weg, en nieuwe puistjes worden voorkomen! Dit gebruik ik dan tot mijn huid weer rustig is, daarna berg ik de Tea Tree producten weer op.

De andere dingen heb ik overigens uiteraard wel uitgeprobeerd en qua werking zijn ze voor mijn huid dus te sterk, maar als het bij je huid past vind ik het alsnog wel aanraders. Vooral de Pore Minimizer van The Body Shop vind ik fijn aanvoelen, hij legt een super zacht laagje over je huid en kan daardoor ook als make-up basis werken! En ook de cleanser van The Body Shop werkt prima, maar wederom te sterk voor mijn huid. Ik ben wel benieuwd wat de werking van deze producten op een echt vette, onzuivere huid zou zijn, dus mocht je hier ervaring mee hebben.. Let me know!

  1. Ik hou eigenlijk van alle producten van Lush, maar de tea tree water is echt heel erg fijn! Is alweer een tijdje terug dat ik hem heb gebruikt, dus misschien wordt het weer eens tijd om hem nog eens te gaan kopen.

  2. Thanks voor de tip! Had al veel over tea tree gehoord en nu mijn huid ook een beetje lastig doet, kan ik wel wat goede middeltjes gebruiken. Alleen alcohol als ingrediënt vind ik maar niks, thanks to Jetske Ultee haha. Toffe post!

  3. Lijken mij fijne producten voor als je toch eens last hebt van puistjes. Ik denk alleen wel dat de meeste producten voor mij ook te sterk zouden zijn aangezien mijn huid heel slecht tegen alcohol kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *