Onyx Dode Zee Modder masker – budget topper!

Maskertjes, ik gebruik ze niet vaak. Niet omdat ik het niet fijn vind, maar ik vergat ze steeds eens te kopen! Laatst kocht ik echter een maskertje bij Action, namelijk dit Dode Zee Modder masker. De gedachte van modder op mijn gezicht sprak me logischerwijs direct aan *kuch* en voor €0,89 kocht ik er eentje. Of eigenlijk twee, want je kunt er twee keer mee doen!

Dit masker belooft je poriën te reinigen en je huid zacht te maken. Opvallende poriën heb ik bij mijn neus en kin, dus wilde ik dit wel proberen! Het masker moet je eerst even in handwarm water leggen en daarna aanbrengen op je gezicht, en 10-15 minuten laten zitten.

Ik smeerde hem vrolijk op mijn gezicht en besloot daarna eens de achterkant en dus ook de ingrediëntenlijst te bekijken. En toen had ik toch even een “oh, shit!” momentje, gezien de waarschuwingen op de verpakking voor overgevoeligheid. Ook zag ik bij de ingrediënten onder andere alcohol, parfum en parabenen… Ik vreesde het ergste met mijn gevoelige huid, maar wonder boven wonder is het wat dat betreft gewoon goed gegaan! Op naar de resultaten dus, bereid je vast voor op een heleboel oncharmante foto’s ;).


We beginnen natuurlijk met voor-foto’s. Mijn huid is nu aan de vettige kant en mijn porieen zijn vrij opvallend. Ook had ik een fijne puist bij mijn neus, als bonus!


En hier heb ik het masker net aangebracht. Ik had een typische klei-structuur verwacht, maar het masker was juist meer jelly-achtig! Apart, maar het smeerde daardoor wel prima uit. Ook zat er precies voldoende in de verpakking – niet teveel en niet te weinig.


Dit was na ongeveer een kwartiertje! In de tussentijd voelde ik het masker af en toe wat tintelen, maar niets onprettigs. Ook werd het masker niet hard maar bleef het jelly-achtig, zoals ook beloofd was op de verpakking. Vind ik wel fijn! Op een aantal plekken, zoals bij mijn kin, zag ik dat hij voor een gedeelte echt opgenomen leek te zijn. Op andere plekken was hij nog gewoon even dik als in het begin.


En… Het eindresultaat! Geen wereldwonderen – mijn puist zat er nog steeds te shinen. Maar mijn poriën waren wel degelijk net iets kleiner en minder opvallend, en mijn huid zag er eigenlijk wel rustig en minder rood uit. Do like! Inmiddels heb ik ook de andere kant gebruikt en ook dit leverde hetzelfde resultaat op. Voor €0,89 vind ik het best een aanrader, tenzij je liever voor meer natuurlijke ingrediënten gaat.

  1. Voor de prijs vind ik hem best wel goed klinken. Fijn ook dat je ondanks je gevoelige huid weinig last ervan hebt gehad. Ik denk dat ik hem dan ook maar eens ga proberen.

  2. Die heb ik ook al geprobeerd, de geur deed me aan WC reiniger denken en ik merkte eigenlijk geen verschil. Ik geef liever een euro meer voor een goed masker 😀 Maar voor die prijs mag je eigenlijk echt niet klagen he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *