New in – micellaire lotions (L’oréal & La Roche-Posay)Micellaire lotions zijn helemaal hip, hot en happening en dus wilde ik het ook weleens proberen. Volgens mij is Bioderma wel ongeveer het meest bekende merk, maar helaas in Nederland niet (of nauwelijks?) in de winkel te vinden. Ik kocht dus in eerste instantie het Sublime Soft Verzachtend Micellair Water van L’oréal, maar na de eerste keer gebruiken had ik jeuk aan mijn ogen en dacht ik dus dat ik er niet tegen kon. Ik stuurde m’n ma op pad om de Fysiologische Micellaire Oplossing van La Roche-Posay te scoren, omdat ik hier wel positieve dingen over had gelezen. Later keek ik pas op de ingrediëntenlijst van beiden… En bleek dus dat de ingrediënten die in de L’oréal lotion zitten ook in die van La Roche-Posay, met nog wat extraatjes (zoals parfum – meh!).

Maar goed, na die eerste keer ging het gelukkig wel goed (ja, dat klinkt fout). Geen jeuk, geen problemen, en op dit moment gebruik ik dus die van L’oréal elke avond om mijn make-up (ogen + gezicht) ermee af te halen. Werkt prima, al merk ik dat hij met mijn waterproofmascara en waterproof eyeliner wel iets minder makkelijk werkt dan een normale make-up remover. Maar eventjes erop houden en dan eraf vegen werkt wel prima! Ook die van La Roche-Posay kan ik gebruiken zonder directe problemen of reacties, al heb ik die nog niet meerdere malen achter elkaar gebruikt. Het enige minpunt van beiden vind ik dat ze soort van schuimen – niet heel veel, maar wederom wel meer dan een gewone make-up remover. Een beetje lastig uit te leggen, maar als je vrij wild over je gezicht wrijft merk je het wel.

Tot dusverre ben ik best fan van die van L’oréal en zowel gezien de ingrediënten als de prijs verkies ik hem vooralsnog boven die van La Roche-Posay. Overigens vind ik ze beiden niet super goedkoop, die van L’oréal is €8 voor 200 ml en die van La Roche-Posay €12. Maar… Die van L’oréal wist ik met 50% korting te scoren in de aanbieding, score! Als je niet echt veel make-up draagt en net als ik vrij lui bent, vind ik het in ieder geval weleens het proberen waard.

  1. Oh weird dat ze schuimen zeg! Ik was heel benieuwd naar die van L’Oréal maar vind het wel een tikkeltje vreemd dat haha. De verpakking is wel erg leuk! Ik kan je de Eucerin micellaire cleanser ENORM aanbevelen! Mijn huid is er super veel van opgeknapt, heerlijk. ^^

  2. Meh, altijd zo stom als er in van die zogenaamd zacht voor de huid producten opeens toch parfum enzo in blijkt te zitten. Die van L’Oréal klinkt wel goed trouwens!

  3. Die van l’oreal is in België goedkoper: 4,50 euro ongeveer. Maar hier hebben ze dan wel zelden een fijne kortingsactie. Ik zag dat deze week bij Kruidvat (in Nederland) l’oreal gezichtsverzorging aan 50% is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *