Fotografie – Rotterdam in black & white

Zwart-wit fotografie, ik blijf het toch leuk vinden! Sowieso is het eigenlijk wel een uitkomst voor dagen met wat grauwig weer haha, want met zwart-wit valt dat niet zo op. En met stadse foto’s vind ik het sowieso wel tof! Afgelopen weekend heb ik weer wat foto’s gemaakt in Rotterdam, dus die wil ik natuurlijk graag met jullie delen.


Die laatste foto zit er natuurlijk niet voor niets bij – ik heb iets nieuws! Laatst bestelde ik namelijk een converter ring op eBay, zodat ik Minolta lenzen op mijn Panasonic kan doen. Op de laatste 3 foto’s na is alles dan ook gemaakt met een Minolta 35mm F2.8 lens, wat op mijn Panasonic 70mm wordt vanwege de sensor die in de camera zit (en dat betekent dus dat het 2x zo dichtbij/”ingezoomed” is). Ik moet hiermee wel zelf handmatig scherpstellen, maar op zich ging dat voor de eerste keer niet heel verkeerd! Het voordeel is dat de lenzen een stuk goedkoper zijn dan die van Panasonic, maar qua scherpte en dergelijken alsnog meer dan prima. De foto’s van de camera’s en de lenzen zijn trouwens gemaakt in Fotohandel Delfshaven, een heel klein winkeltje waar je heel veel oude fotografiespullen (camera’s, lenzen, accessoires) kunt kopen. Helaas had hij op dit moment geen cheapo Minolta lenzen voor me (gelukkig kan ik wat dingen lenen van broer en vader), maar wellicht dat ik later zelf nog wel een 35mm of 28mm lens koop. Eerst maar even wat oefenen met geleende exemplaren ;).

  1. Wat handig zo’n ding, ik wist niet eens dat dat bestond! ‘Vroeger’ was ik nog wel van de fotografie, maar mijn spiegelreflex ligt al een paar jaar te verstoffen in een hoekje, oeps. Ben nu meer van het ‘even snel’ foto’s maken. Mooie foto’s heb je gemaakt, vind het zwartwitte erg tof 😀

  2. Ik vind zwart wit fotografie ook supermooi, geeft een foto echt wat mysterieus ofzo.
    Had laatst met mn camera ook allemaal zwart wit foto’s gemaakt, maar toen ik ze importeerde was alles gewoon in kleur, echt geeeen idee wat ik daar nou heb gedaan haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *